noodles volos banner

Καλή εμφάνιση με βασικές τρεις Βολιώτισσες η Εθνική κορασίδων

Την ήττα με σκορ 0-1, παρά την θαυμάσια εμφάνισή της, γνώρισε η Εθνική Κορασίδων από την αντίστοιχη της Νορβηγίας, που είναι το φαβορί του ομίλου και παραδοσιακά από τις μεγαλύτερες δυνάμεις στο γυναικείο ποδόσφαιρο παγκοσμίως, στον πρώτο της αγώνα (9ος όμιλος) για την 1η προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Σε αυτό το παιχνίδι τρεις Βολιώτισσες αθλήτριες ήταν βασικές στην ενδεκάδα της Εθνικής ομάδας και συγκεκριμένα οι Χριστίνα Μαργαρίτη (τερματοφύλακας) και Νικολέτα Λιάκου (μέσος) του Μαγνησιακού, καθώς επίσης και η Χρυσούλα Γάτσιου (επιθετικός) του Βόλου.

Παρά το γεγονός ότι οι Νορβηγίδες μπήκαν πολύ δυνατά στο ξεκίνημα του αγώνα και κατάφεραν μόλις στο 5ο λεπτό να σκοράρουν με την Νάουτνες και στο 19ο λεπτό να απειλήσουν εκ νέου την εστία της Μαργαρίτη (εκτέλεση πέναλτι όπου η νεαρή γκολκίπερ απόκρουσε το σουτ της; Κβερνβόλντεν) δεν τα κατάφεραν, αφού οι διεθνείς μας αντέδρασαν και άρχισαν να απειλούν με τη σειρά τους την εστία της Σέβικ, η οποία ήταν η κορυφαία της Νορβηγίας.
Παρά τις προσπάθειές τους στο υτόλοιπο του αγώνα οι Κορασίδες μας, που έχασαν με κόκκινη κάρτα στις καθυστερήσεις και την αρχηγό τους Χατζηνικολάου, δεν κατόρθωσαν να ισοφαρίσουν, αλλά παρά την ήττα έδειξαν πολύ καλά στοιχεία και άφησαν υποσχέσεις για τη συνέχεια της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσουν στις 27/9/2014 και ώρα 18:00 το έταιρο φαβορί για την πρόκριση, την Ιταλία, η οποία νίκησε 4-0 τα Νησιά Φερόε στο δικό τους ματς. Το άλλο ματς του ομίλου διεξάγεται επίσης στις 27/9/2014 και η Νορβηγία αντιμετωπίζει τα Νησιά Φερόε.
ΕΛΛΑΔΑ (Δημήτρης Μπατσίλας): Μαργαρίτη- Γαβρά, Τσακίρη, Κωνσταντοπούλου, Γεωργιάδου (41' Σαρρή), Χατζηνικολάου, Γάτσιου, Λιάκου, Στεφάτου (72' Δοϊρανλή), Σαχινίδου), Γιάννου (61' Πανίση).
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ιταλία 3 (4-0), Νορβηγία 3 (1-0), Ελλάδα 0 (0-1), Νησιά Φερόε 0 (0-4).