Logo
Print this page

To πρωτάθλημα Νέων που πήρε ο Διαγόρας το 1999

Ο Διαγόρας έχει αναδείξει ιστορικά πλειάδα ποδοσφαιριστών που έκαναν καριέρα, όχι μόνο με την ασπρόμαυρη φανέλα του αλλά σε μεγαλύτερες κατηγορίες και στο τοπικό ποδόσφαιρο. Οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας του συλλόγου θυμήθηκαν σήμερα το πρωτάθλημα στην κατηγορία Νέων που κατέκτησε η ομάδα τον Μάιο του 1999, νικώντας 4-0 στον τελικό τον Ολυμπιακό Βόλου. Παίκτες όπως οι Αλέξανδρος Κουβελάς, Νίκος Βουραζέρης, Βασίλης Σανίδας, Σπύρος Καραπλιάγκος, Παναγιώτης Κόκκας, Δημήτρης Μπερτζέμης, Θανάσης Βλάχος κι άλλοι ήταν τότε στα πρώτα τους ποδοσφαιρικά βήματα.

Όπως αναφέρεται στο diagorasstef.blogspot.gr, “η πρώτη σοβαρή προσπάθεια για τη δημιουργία ποδοσφαιρικής ακαδημίας ξεκίνησε το 1999 με προπονητή τον τότε προπονητή της 1ης ομάδας Ηρακλή Μαρασίδη και πρόεδρο της ομάδας τον Θανάση Παπαϊωάννου. Το ταλέντο των παιδιών ήταν σπουδαίο, με αποτέλεσμα εκείνη η προσπάθεια να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία. Ο Διαγόρας είχε δημιουργήσει δύο ανταγωνιστικές ομάδες στις κατηγορίες παίδων και νέων. Η ομάδα των νέων μάλιστα έπειτα από ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα με πολλές αγωνιστικές, τερμάτισε 1η, αφήνοντας πίσω ομάδες όπως οι Ολυμπιακός Βόλου, Νίκη Βόλου, Μαγνησιακός, ΑΠΟΒ, Σαρακηνός, Θησέας κ.α.
Τότε ήταν που η ΕΠΣΘ βρήκε τρόπο να μην δώσει απευθείας το κύπελλο του πρωταθλητή στην ομάδα μας αλλά όρισε ένα ακόμη παιχνίδι ανάμεσα στον 1ο και στον 2ο της βαθμολογίας έτσι ώστε ο νικητής αυτού του παιχνιδιού να χριστεί πρωταθλητής. Το παιχνίδι έγινε ανάμεσα στον 1ο Διαγόρα και στον 2ο Ολυμπιακό Βόλου στο γήπεδο της Νεάπολης και τελείωσε με θρίαμβο της ομάδας νέων του Διαγόρα με 4-0. Για την ιστορία πρέπει να πούμε ότι εκείνη η ομάδα στηρίχτηκε εξίσου σε παίκτες του Στεφανοβικείου και του Ριζομύλου, ενώ ορισμένοι αργότερα έκαναν καριέρα στο ποδόσφαιρο και έξω από τα σύνορα του νομού μας”.

Last modified onTuesday, 19 July 2016 12:59
Copyright Magnesiasports.gr - All Rights Reserved | Created by Tourix
Επικοινωνία: [email protected]