noodles volos banner

Νίκες για Ρωσία, Σενεγάλη και Ιαπωνία

Ο Τσερίσεφ κάνει το 2-0 για τους Ρώσους Ο Τσερίσεφ κάνει το 2-0 για τους Ρώσους

Μπορεί κανείς να μην τους λογαριάζει ανάμεσα στα φαβορί, αλλά η Ρωσία και στο δεύτερο παιχνίδι της για τον πρώτο όμιλο, δεν αστειεύτηκε και έκανε το δύο στα δύο με το 3-1 απέναντι στην Αίγυπτο του Σαλάχ, έχοντας σχεδόν εξασφαλίσει από απόψε το εισιτήριο για τα νοκ-άουτ.

Μέσα σε 15 λεπτά και από τη στιγμή που ο Φατί έστειλε την μπάλα στην εστία της ομάδας του από σουτ του Ζόμπνιν στο 47’, οι οικοδεσπότες χτύπησαν στο 59’ με τον Τσερίσεφ και στο 62’ με τον Τζιούμπα για να καθαρίσουν ουσιαστικά το παιχνίδι. Ο Σαλάχ μείωσε από την άσπρη βούλα σε πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Ζόμπνιν στο 73’.

"Τέζαρε" την Πολωνία η Σενεγάλη

Η φοβερή και τρομερή Σενεγάλη του Σαντιό Μανέ στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του 8ου ομίλου έριξε στον καναβάτσο τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και την παρέα του, έκανε την έκπληξη επικρατώντας με 2-1 και πέτυχε την πρώτη νίκη για χώρα της Αφρικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.  Το αυτογκόλ του Τσιόνεκ στο 38’ μετά το σουτ του Γκιογιέ έδωσε το προβάδισμα με 1-0 στην ομάδα του Αλιού Σισέ. Στο 60’ ο Νιάνγκ είπε “ευχαριστώ” στο τεράστιο λάθος της πολωνικής άμυνας και σε άδεια εστία έκανε δύο τα τέρματα της ομάδας του.  Μείωσε χωρίς αντίκρισμα με φοβερή κεφαλιά στο 86’ ο Χριχόβιακ, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Σπουδαίο τρίποντο για τους Ιάπωνες κόντρα στην Κολομβία

Προηγούμενη στο 6’ και παίζοντας με παίκτη παραπάνω απ’ αυτό το λεπτό, η Ιαπωνία σημείωσε μία σπουδαία νίκη επί της Κολομβίας με 2-1 για τον 8ο όμιλο.

Ο Σίνζι Καγκάβα άνοιξε το σκορ για τους «σαμουράι» στο 6ο λεπτό, μετατρέποντας σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος μαζί με την αποβολή του Κρίστιαν Σάντσες, με τους «καφετέρος» να δείχνουν ψυχικά αποθέματα σε πρώτη φάση και να ισοφαρίζουν σε 1-1, έξι λεπτά πριν την ανάπαυλα, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χουάν Κιντέρο. 
Ωστόσο, η πρώτη επικράτηση χώρας από την Ασία απέναντι σε ομάδα της Λατινικής Αμερικής σε επίπεδο Παγκοσμίου Κυπέλλου ήρθε στην επανάληψη, από το κεφάλι του Γιάγια Οσάκο στο 69ο λεπτό, με το τελικό 2-1 να… βάζει φωτιά σε έναν ούτως ή άλλως αμφίρροπο όμιλο αλλά και να δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στους παίκτες του Νισίνο Ακίρα…