Logo
Print this page

Αλλαγμένη προς το καλύτερο η Εθνική, 1-0 την Αίγυπτο

Σε αντίθεση με τον φιλικό της περασμένης Παρασκευής απέναντι στην Ελβετία, όπου γνώρισε την ήττα (0-1) στο ΟΑΚΑ, η Εθνική ομάδα ήταν πολύ καλή και επιβλήθηκε με το ίδιο σκορ της Αιγύπτου στο «Letzigrund Stadion» της Ζυρίχης. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Μίχαελ Σκίμπε είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει πολλούς νέους παίκτες και σχήματα, καθώς το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει ξεκινήσει το «μοντάρισμα» ενόψει των υποχρεώσεών του στο νεοσύστατο Nations League, και σίγουρα έμεινε ικανοποιημένος. 

Μόνο ο Δώνης χρησιμοποιήθηκε στη βασική ενδεκάδα και κόντρα στην Ελβετία και κόντρα στην Αίγυπτο, με τον άσο της Στουτγκάρδης να χρησιμοποιείται στο αριστερό άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής. Στους υπόλοιπους δέκα, ο Σκίμπε έδωσε την ευκαιρία για ντεμπούτο στον Ανδρέα Γιαννιώτη, στα δύο άκρα της άμυνας ήταν οι Μπακάκης και Σταφυλίδης, ενώ Παπαδόπουλος και Τζαβέλλας ήταν οι δύο κεντρικοί αμυντικοί. 

Τζιόλης, Ταχτσίδης ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, ο Πέλκας ήταν μπροστά τους σε πιο οργανωτικό ρόλο, δεξιά ο Χριστοδουλόπουλος και ο Καρέλης που δείχνει να έχει επανακάμψει πλήρως από τον σοβαρό τραυματισμό του, αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης. 

Αφού ξεπέρασε το πρώτο δεκάλεπτο, διάστημα στο οποίο κινδύνεψε στο 6ο λεπτό, με τον Γιαννιώτη αρχικά να αποκρούει το σουτ του Ζακαρία και στη συνέχεια τον Τζαβέλλα να κάνει το ίδιο στην προσπάθεια του Μαγκντί, η Εθνική ανέλαβε κυρίαρχο ρόλο στην αναμέτρηση.

Με γρήγορη και σωστή κυκλοφορία, πίεση από ψηλά και πολύ τρέξιμο σε όλους τους χώρους, οι παίκτες του Σκίμπε έφτασαν στο γκολ στο 30': ο Τζιόλης βρήκε τον Χριστοδουλόπουλο, εκείνος τον Μπακάκη που σέντραρε από δεξιά και ο Καρέλης με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έγραψε το 1-0, σκοράροντας το τρίτο γκολ του στην Εθνική Ανδρών.

Η καλή απόδοση συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, παρά τις αλλαγές. Στο 48' σουτ του Μπακασέτα έξω από την περιοχή μπλόκαρε ο Αουάντ, στο 59' ο διεθνής άσος της ΑΕΚ ευνοήθηκε από τις κόντρες κι έβγαλε μόνο τον Σταφυλίδη σε θέση μέσα αριστερά της περιοχης, αλλά το σουτ ήταν άστοχο, και στο 63' κεφαλιά του Τζαβέλλα απέκρουσε ο Αουάντ, όπως και το μακρινό σουτ του Ταχτσίδη στο 65'.

Οι Αφρικανοί, από την πλευρά τους, φάνηκαν μόλις στο 69ο λεπτό, όταν ο Καχράμπα βρέθηκε ανενόχλητος απέναντι από τον Μπάρκα, αλλά ο γκολκίπερ της ΑΕΚ, που έκανε ντεμπούτο στη «γαλανόλευκη» ομάδα, απέκρουσε με τα πόδια και κράτησε το 1-0.

Στο 89' ο Μπακάκης έδωσε τη θέση του στον Τοροσίδη, ο οποίος κατέγραψε την 96η διεθνή συμμετοχή στη «μεγάλη» Εθνική, ισοφαρίζοντας τον Στράτο Αποστολάκη. Λίγο πριν ο Μπακασέτας είχε αναγκάσει σε δύσκολη επέμβαση τον Αουάντ. 

Αίγυπτος (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Αουάντ, Σαμίρ, Γκαμπρ, Ελμοχαμάντι, Γκαμπέρ (52' Ασράφ), Ασούρ (64' Ελ Σαΐντ), Ελ Νένι, Μαγκντί (46' Ουάρντα), Σόμπχι (79' Σικαμπάλα), Ζακάρια (46' Ελ Σαχάτ), Μοσέν (65' Καχράμπα). 

Ελλάδα (Μίχαελ Σκίμπε): Γιαννιώτης (46' Μπάρκας), Σταφυλίδης (71' Λυκογιάννης), Μπακάκης (89' Τοροσίδης), Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Ταχτσίδης (74' Κουρμπέλης), Τζιόλης, Δώνης (46' Μπακασέτας), Χριστοδουλόπουλος (64' Γιαννιώτας), Πέλκας, Καρέλης. 

Last modified onTuesday, 27 March 2018 23:43
Copyright Magnesiasports.gr - All Rights Reserved | Created by Tourix
Επικοινωνία: [email protected]