noodles volos banner

Ισοπαλία που μοιάζει με νίκη για την ΑΕΚ, 2-2 με την Αούστρια

Ήθελε τη νίκη κόντρα στην Αούστρια, για να κάνει το αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στους "32" του Europa League, αλλά η ισοπαλία με 2-2 με γκολ του Λιβάια στο 90’ ήταν σα νίκη, αφού σε συνδυασμό με το 3-2 της Μίλαν επί της Ριέκα, η Ένωση διατήρησε το +3 από την Αούστρια και αύξησε τη διαφορά στους τέσσερις βαθμούς από την κροατική ομάδα.  Βέβαια, ακολουθούν τα δύο κολλητά ματς με τη Μίλαν, που θα κρίνουν πολλά.

Οι κιτρινόμαυροι πέτυχαν έστω και στη λήξη το γκολ που δικαιούνταν, αφού μετά το 1-2  με το που ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, έχασαν αμέτρητες μεγάλες ευκαιρίες, κάνοντας φύλλο και φτερό την άμυνα των Αυστριακών, αλλά η μπάλα δεν έμπαινε με τίποτα. Όλα αυτά μέχρι το 90’, όταν ο Λιβάια με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο ματς αλλά κα φέτος γενικότερα έδωσε τον πολύτιμο βαθμό στην ομάδα και στέρησε τους αντιπάλους από δύο, που θα τους έβαζαν δυνατά στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Η ΑΕΚ επιχείρησε να πάρει από το ξεκίνημα τον έλεγχο και να κάνει παιχνίδι, έχοντας δύο φάσεις στο 10λεπτο. Ενα σουτ του Λιβάια που έφυγε άουτ και μια κεφαλιά του Βράνιες που μπλόκαρε ο Πέντς. Το σύνολο του Χιμένεθ πατούσε καλύτερα, αλλά στο 17' η μεγάλη επέμβαση του Ανέστη, ο οποίος έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, στην κοντινή προσπάθεια του Μονσάιντ, έδειξε ότι οι φιλοξενούμενοι είναι επικίνδυνοι.

Ο Τσόσιτς είχε μεγάλη ευκαιρία στο 19' αλλά ο Πεντζ απέκρουσε το αριστερό σουτ του Σέρβου από θέση για γκολ. Λίγα λεπτά μετά, στο 22', ένιωσε ενοχλήσεις και άφησε τη θέση του στον Τζανετόπουλο. Εξέλιξη που δεν επηρέασε, πάντως, σε κάτι το παιχνίδι της ΑΕΚ, η οποία στο 10λεπτο 20'-30' ανέβασε ρυθμό, απείλησε με τον πολύ καλό Μάνταλο και άνοιξε το σκορ στο 29'. Μετά την κάθετη του αρχηγού για τον Αραούχο, ο οποίος νικήθηκε από τον Πεντζ, ο Σερμπέτ πήγε να διώξει την μπάλα, που ακούμπησε στο στήθος του Λιβάια και κατέληξε στα δίχτυα (1-0).

Ωστόσο, οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στ’ αποδυτήρια, αφού στο 43' ο Πιρές κατάφερε να βρει χώρο και να γυρίσει για τον Μονσάιν, ο οποίος από κοντά νίκησε τον Ανέστη (1-1).

Κρύα έκλεισε το πρώτο ημίχρονο για την ΑΕΚ, παγωμένα άρχισε το δεύτερο... Στο 49' ο Πιρές πήρε ξανά την πρωτοβουλία έξω από την περιοχή και πάσαρε στον Ταγιούρι, ο οποίος με άψογο πλασέ έστειλε την μπάλα δοκάρι και μέσα (1-2). Η Ενωση, όπως και με τον Ολυμπιακό πριν τέσσερις μέρες, έπρεπε να κάνει την ανατροπή και η αλήθεια είναι ότι η ομάδα αντέδρασε πολύ καλά.

Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ δεν τα έχασαν και δημιούργησαν ευκαιρίες όχι μόνο για το 2-2, αλλά για το … 7-2. Αυτό που δεν είχαν υπολογίσει, όμως, ήταν ότι ο Πεντζ θα απέκρουε τα πάντα! Ο τερματοφύλακας της Αούστρια ήταν εκπληκτικός και σταμάτησε διαδοχικά τους Λιβάια, Μάνταλο, Χριστοδουλόπουλο και Αραούχο, σε τέσσερις πολύ μεγάλες ευκαιρίες που ήρθαν μέσα σε λίγα λεπτά (51'-59'). Πέρα από αυτές, φυσικά, υπήρξαν και αυτές των Βράνιες, Αραούχο, Λιβάια, όπου η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ...

Αφού κατάφερε να επιβιώσει από όλα αυτά, η Αούστρια άρχισε να παίζει και με τον χρόνο μετά το 70', ενώ ο Χιμένεθ έπαιξε το τελευταίο του χαρτί με αλλαγή συστήματος σε 3-5-2 με την είσοδο του Μπακασέτα αντί του Τζανετόπουλου, ψάχνοντας με κάθε τρόπο την ισοφάριση. Και αυτή, τελικά, ήρθε στο 90', όταν ο Αραούχο έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Λιβάια μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα (2-2)!

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσόσιτς (22' Τζανετόπουλος) (80' Μπακασέτας), Μπακάκης, Αϊντάρεβιτς (53' Γαλανόπουλος), Γιόχανσον, Χριστοδουλόπουλος, Λιβάγια, Μάνταλος, Αραούχο

Αούστρια Βιέννης (Τόρστεν Φινκ): Πεντζ, Μοχάμεντ, Σέρμπεστ, Κλάιν, Μαρτσίνκο, Χολτσχάουζερ, Ντε Πάουλα (91' Λι), Αλχασάν (59' Πρόκοπ), Πιρές, Ταγιούρι, Μονσάιν (70' Φρίζενμπιχλερ).

Last modified onFriday, 29 September 2017 01:52