noodles volos banner

Νέα πρόκληση για τον Βολιώτη Πέτρο Αγιασιώτη στις ΗΠΑ

Μια νέα πρόκληση στην καριέρα του θα έχει ο Βολιώτης Πέτρος Αγιασιώτης, ο οποίος θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν με την ομάδα του Texas Rio Grande Valley (UTRGV) στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ (NCAA).

Ο Αγιασιώτης έχει μετακομίσει από πέρσι στην Αμερική με αθλητικές υποτροφίες και αποτελεί μία από τις δέκα μεταγραφικές κινήσεις του κολεγίου, που έχει στοχεύσει ψηλά την επόμενη σεζόν και επιδίωξε να κάνει δικό του τον Έλληνα άσο. Το ίδιο συνέβη και με έναν ακόμη Έλληνα, τον φίλο του Πέτρου, Δημήτρη Στράντζαλη, με τον οποίον θα είναι συμπαίκτες, ενώ αμφότεροι έχουν συμμετάσχει στο πρωτάθλημα Super League U20.

Ο 19χρονος Βολιώτης ποδοσφαιριστής, που προέρχεται από την Ακαδημία του Ερμή του Βόλου και από εκεί μεταπήδησε σε Παναθηναϊκό και Ντόρτμουντ, στην περσινή σεζόν αγωνίστηκε με το Virginia Commonwealth University (VCU). Με το πανεπιστήμιο του Ρίτσμοντ έκανε δέκα εμφανίσεις και πήρε πολύτιμες εμπειρίες.

O ταλαντούχος μέσος, που έχει φορέσει τη γαλανόλευκη και έχει πανηγυρίσει πρωτάθλημα Γερμανίας με την U17 της Ντόρτμουντ, έχει επιλέξει κατεύθυνση στο πτυχίο του τα οικονομικά.

Περιχαρής για τη μεταγραφή των δύο Ελλήνων άσων είναι ο τεχνικός της ομάδας του UTRGV Πολ Λίζι. Πρωταρχικός στόχος και των δύο είναι -παράλληλα με τις σπουδές τους- να καταφέρουν να πλασαριστούν στα ντραφτ και να κερδίσουν συμβόλαιο σε κάποια από τις ομάδες του MLS που αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια με τη συμμετοχή πολλών ποδοσφαιρικών σταρ.

πηγή: youngtalents.gr

Last modified onWednesday, 09 August 2017 18:05