noodles volos banner

Δ. Κόμνος: «Ούτε που το σκέφτηκα να γυρίσω στην Ελλάδα»

Ο Δημήτρης Κόμνος σε στιγμιότυπο από φιλικό με τη νέα του ομάδα Ο Δημήτρης Κόμνος σε στιγμιότυπο από φιλικό με τη νέα του ομάδα

Ο Δημήτρης Κόμνος ανακοινώθηκε στις 2 Αυγούστου επίσημα από τη νέα του ομάδα, τη γερμανική Πλάουεν, που συμμετέχει στην Oberliga και έχει φιλοδοξίες για άνοδο, κάτι που έπαιξε σημαντικό ρόλο να συνεχίσει την καριέρα του ο Βολιώτης αμυντικός στον συγκεκριμένο σύλλογο. Ο 24χρονος αριστερός μπακ, που έχει πάρει μέρος και στην προετοιμασία της Πλάουεν, η οποία την προσεχή Κυριακή δίνει το πρώτο της ματς στο πρωτάθλημα, μίλησε στο Magnesiasports για τους λόγους της απόφασής του, όντας κατηγορηματικός ότι δε σκέφτηκε να γυρίσει στην Ελλάδα.

Αναλυτικά η σύντομη συνέντευξη που μας παραχώρησε:

Δημήτρη, γιατί επέλεξες να μείνεις Γερμανία; Δε σκέφτηκες καθόλου να γυρίσεις στην Ελλάδα ή η κατάσταση εδώ ήταν αποτρεπτική για κάτι τέτοιο;

«Σαφώς και η επιλογή μου έχει να κάνει την κατάσταση, η οποία επικρατεί αυτή τη στιγμή στη χώρα μας. Με ομάδες που μέχρι και την τελευταία στιγμή δεν ξέρουν αν θα αγωνιστούν στα πρωταθλήματα και με ομάδες που δε διαθέτουν ούτε τα βασικά, όπως για παράδειγμα εγκαταστάσεις, και που είναι τελείως ανοργάνωτες!

Εδώ οι ομάδες διαθέτουν τα πάντα, ώστε να νιώθεις ασφαλής και να έχεις το νου σου μόνο στο ποδόσφαιρο και στο παιχνίδι της Κυριακής. Βλέποντας όλα αυτά δεν πέρασε καν από το μυαλό μου η επιστροφή μου στην Ελλάδα. Επιπλέον ήθελα να αξιοποιήσω την περσινή μου γεμάτη σεζόν με την SV MERSEBURG 99 και έχοντας κάποιες προτάσεις μου δινόταν η ευκαιρία να το κάνω».

Ποια είναι η δυναμικότητα της νέας σου ομάδας, της Πλάουεν;

«Φέτος ανήκω σε ομάδα που έχει στόχο την άνοδο και συγκρίνεται μόνο με ομάδες στη Β’ Εθνική Ελλάδας, παρότι αγωνίζεται στην Oberliga, που είναι η πέμπτη κατά σειρά στη Γερμανία. Γενικά το επίπεδο των ομάδων που έχουν στόχους στην κατηγορία μας δεν έχει καμιά σχέση με τη Γ’ Εθνική στην Ελλάδα. Και από πλευράς οργάνωσης, εγκαταστάσεων αλλά και οικονομικών αποδοχών!»

Πιστεύεις πως στη Γερμανία θα βελτιωθείς και θα εξελιχθείς ως παίκτης;

«Η Πλάουεν είναι ομάδα που παραδοσιακά αγωνίζεται στη Regional Liga και φέτος έχει στόχο να επιστρέψει εκεί που ανήκει. Φέτος έχει γίνει σωστός προγραμματισμός, ώστε η ομάδα να πετύχει αυτόν τον στόχο με παίχτες που διαθέτουν την κατάλληλη εμπειρία, για να το καταφέρουν. Αν και αρχικός μου στόχος φέτος ήταν να αγωνιστώ στη Regional Liga, αυτό ήταν που με τράβηξε στην ομάδα, ότι έχω κοινούς στόχους και φιλοδοξίες μ’ αυτήν, δηλαδή να πάμε ένα σκαλοπάτι πιο πάνω. Η δουλειά που γίνεται είναι επαγγελματική με αρκετές διπλές προπονήσεις κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Επομένως νιώθω πως εξελίσσομαι ως ποδοσφαιριστής αλλά και ως άνθρωπος, από την στιγμή που εξοικειώνομαι με τη γλώσσα, η οποία είναι αρκετά δύσκολη, αλλά και επειδή το να ζεις στο εξωτερικό πολλές φορές δεν είναι και το πλέον εύκολο».

Last modified onFriday, 04 August 2017 23:25