noodles volos banner

Διέλυσε τη Γιουβέντους με 4-1 και σήκωσε το δωδέκατο η Ρεάλ

Γι’ αυτό είναι κορυφαία σε όλα. Η Ρεάλ κατόρθωσε να γίνει η πρώτη ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ, που για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν παίρνει το βαρύτιμο τρόπαιο, από τότε που ονομάστηκε έτσι, διαλύοντας τη Γουβέντους στον τελικό στο Μιλένιουμ του Κάρντιφ με 4-1. Παράλληλα, αυτό ήταν το 12ο Κύπελλο είτε στο Πρωταθλητριών είτε στο Τσάμπιονς Λιγκ για τη Ρεάλ.  

Η "βασίλισσα", έπειτα από το ισόπαλο με 1-1 πρώτο 45λεπτο, έκανε ένα φανταστικό δεύτερο μέρος, αφήνοντας απλή αναφορά στο φύλλο αγώνος την ιταλική ομάδα, που μάλλον δεν κατέβηκε στην επανάληψη να αγωνιστεί, απογοητεύοντας τους φίλους της.

Η Γιουβέντους μπήκε καλύτερα και στο 7’ ο Νάβας έκανε μία δύσκολη απόκρουση στη δεξιά του γωνία σε δυνατό σουτ του Πιάνιτς εκτός περιοχής (πιο εύκολη ήταν η επέμβαση στο αξιόλογο σουτ του Ιγκουαΐν στο 4’), αλλά δέχθηκε πρώτη γκολ στην πρώτη επικίνδυνη φάση, που κατόρθωσε να δημιουργήσει η Ρεάλ στο παιχνίδι.

Συγκεκριμένα στο 20’ ο Ρονάλντο μετά την πάσα του Καρβαχάλ με άψογο διαγώνιο πλασαριστό σουτ έβαλε μπροστά τη “βασίλισσα”, με το Νο 500 γκολ των μερένχες στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Η ισοφάριση ήρθε για τη «μεγάλη κυρία» επτά λεπτά αργότερα με ένα φανταστικό γκολ του Μάντζουκιτς με ανάποδο ψαλίδι μετά από στοπάρισμα του σκόρερ με το στήθος και υπό την πίεση μάλιστα των Καρβαχάλ και Καζεμίρο, έπειτα από πάσα του Ιγκουαΐν. Μέχρι αυτό το σημείο ο τελικός ήταν διαφήμιση του ποδοσφαίρου, αλλά ως την ανάπαυλα το ματς δεν ήταν το ίδιο “χορταστικό”.

Πρώτη φάση στο δεύτερο μέρος το μακρινό αριστερό σουτ του Μόντριτς στο 54’, με τον Μπουφόν να κάνει να φαίνεται εύκολο το μπλοκάρισμα.  Η πιο επιθετική Ρεάλ στο 57’ και το 58’ είχε δύο καλές στιγμές με Ρονάλντο (δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή μετά από σέντρα του Μαρσέλο) και Ίσκο (σουτ εκτός περιοχής μετά από ατομική ενέργεια εκτός εστίας), δείχνοντας ότι θέλει το δεύτερο γκολ.

Τελικά μετά από ένα 16λεπτο πίεσης στα καρέ της Γιουβέντους (61’), ο Κασεμίρο με σουτ, που άλλαξε πορεία από κόντρα στο σώμα του Κεντίρα, έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Μπουφόν, που αλλού την περίμενε κι άλλου πήγε.

Κι αν αυτό το γκολ ήρθε και με δόση τύχης, η ισπανική ομάδα τρία λεπτά αργότερα έκανε σμπαράλια την άμυνα της Γιουβέντους, με τον Μόντριτς να σεντράρει από τα δεξιά στο πρώτο δοκάρι, όπου ο Ρονάλντο με ξεπέταγμα και άψογο τελείωμα ανάμεσα σε Κιελίνι και Μπονούτσι, που απλώς κοιτούσαν, πέτυχε το δεύτερο τέρμα του και σημείωσε το 3-1. Στο 73’ ο Ρονάλντο άγγιξε το χατ-τρικ με πλασέ με τη μία ανάμεσα από το πέναλτι και τη μικρή περιοχή μετά από πάσα του Μαρτσέλο, ωστόσο η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Στο 81’ ο Άλεξ Σάντρο με έξυπνη κεφαλιά μετά από φάουλ του Ντάνι Άλβες είδε την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι, με συνέπεια να χαθεί η ευκαιρία να ξαναμπούν στο παιχνίδι οι Ιταλοί, που δημιούργησαν την πρώτη αξιόλογη στιγμή στο δεύτερο 45λεπτο.

Στο 83’ ο Κουαδράδο αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, για χτύπημα εκτός φάσης, όπως είδε ο βοηθός, στον Σέρχιο Ράμος, που είχε κάνει δευτερόλεπτα νωρίτερα δυναμικό, αλλά καθαρό τάκλιν στον αντίπαλό του.

Στο 90’ η καταιγιστική Ρεάλ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, με τον Ασένσιο, που ανακηρύχθηκε πριν δύο καλοκαίρια πρωταθλητής Ευρώπης στην Κατερίνη με την Ισπανία U19, να παίρνει την πάσα πάρε-βάλε του Μαρτσέλο (έκανε ό,τι ήθελε σχεδόν πάνω στη γραμμή του άουτ τον Λεμινά) και να τελειώνει τη φάση με άψογο αριστερό πλασέ. Έτσι, διαμορφώθηκε το θριαμβευτικό 4-1 για την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης φέτος, όπως και πέρσι, που είναι η Ρεάλ Μαδρίτης. 

Γιουβέντους (Μ. Αλέγκρι): Μπουφόν, Μπαρτσάλι (66’ Κουάδραδο), Κιελίνι, Μπονούτσι, Σάντρο, Πιάνιτς (71’ Μαρκίσιο), Κεντίρα, Άλβες, Ντιμπάλα (78’ Λεμινά), Μάντζουκιτς, Ιγκουαΐν

Ρεάλ (Ζ. Ζιντάν): Κέιλορ Νάβας, Καρβαχάλ, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Κρόος (88’ Μοράτα), Μόντριτς, Ίσκο (82’ Ασένσιο), Μπενζεμά (78’ Μπέιλ), Κριστιάνο

Last modified onSunday, 04 June 2017 09:47