Logo
Print this page

Με δεύτερη νίκη επί της Μονακό στον τελικό η Γιούβε

Η Γιουβέντους «χόρεψε σάμπα» τη Μονακό, την κέρδισε και στην έδρα της με 2-1 και με πανηγυρικό τρόπο «σφράγισε το εισιτήριο» της για τον τελικό του Champions League που θα γίνει στο Κάρντιφ. Το ρυθμό έδινε ο Ντάνι Άλβες, ο οποίος... πήρε από το χέρι τη «βέκια σινιόρα» και της έδειξε το δρόμο προς την Ουαλία.

Ο Βραζιλιάνος στον πρώτο ημιτελικό, που έγινε στο «Stade Louis II», έδωσε τις δύο τελικές πάσες στα ισάριθμα γκολ του Γκονσάλο Ιγκουαΐν. Στον αποψινό (Τρίτη 9/5) επαναληπτικό ημιτελικό, στο «Juventus Stadium», έκανε την ασίστ για να «ανοίξει» το σκορ ο Μάντζουκιτς και στη συνέχεια χρίστηκε και ο ίδιος σκόρερ.

 Το στάδιο στο Τορίνο είχε φορέσει τα καλά του. Οι «τιφόζι» και με τον... αέρα του 2-0 πανηγύριζαν την επικείμενη πρόκριση, πριν από το εναρκτήριο λάκτισμα.

Η Μονακό ήξερε ότι το έργο της ήταν δύσκολο. Και για να έχει ελπίδες να αυξήσει τις πιθανότητες της, έπρεπε να πετύχει γρήγορα ένα γκολ. Μπήκε λοιπόν, αποφασισμένη να το κάνει. Απέκτησε τον έλεγχο και πίεσε τη Γιουβέντους, η οποία έδειχνε να έχει κυρίαρχο στόχο την υπεράσπιση των κεκτημένων.

Οι Μονεγάσκοι έδειξαν τις διαθέσεις τους στο 5ο λεπτό. Τότε ο Εμπαπέ υποδείχθηκε, σωστά, σε θέση οφ σάιντ. Είχε προλάβει πάντως μόνος του από την αριστερή γωνία της μικρής περιοχής να κάνει το σουτ και να στείλει την μπάλα στη ρίζα του δεξιού δοκαριού του Μπουφόν. Στο 7' ο Φαλκάο έκανε ένα δυνατό μακρινό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Ιταλού τερματοφύλακα.

Όσο περνούσε η ώρα η γηπεδούχος άρχισε να βγαίνει από την περιοχή της και κυριάρχησε απόλυτα. Η φιλοξενούμενη, ακατανόητο γιατί, «έκλεισε το διακόπτη» και απειλήθηκε τρεις φορές ανά τρία λεπτά.   

Στο 22' ο Ιγκουαΐν βγήκε διαγώνια απέναντι από τον Σούμπασιτς και προσπάθησε να τον «κρεμάσει». Όμως πρόλαβε και έδιωξε ο Γκλικ.

Στο 25' ο Ιγκουαΐν, με κάθετη, έβγαλε τον Μάντζουκιτς μόνο του απέναντι από τον Σούμπασιτς. Ο Κροάτης της «βέκια σινιόρα» έκανε το σουτ αλλά ο συμπατριώτης του στη Μονακό έκανε μια εκπληκτική απόκρουση. Και στο 28' ο Πιάνιτς μπήκε στην περιοχή έκανε το σουτ αλλά πρόλαβε ο Ράγκι να βάλει το τάκλιν και να διώξει την μπάλα. Στη συνέχεια έβαλε τις φωνές στους συμπαίκτες του για την αδράνεια τους.

Όμως στο 33' η Γιουβέντους έφτασε στο γκολ. Από μια υποδειγματική αντεπίθεση που άρχισε από τα χέρια του Μπουφόν, η μπάλα πέρασε από αρκετά πόδια (Σάντρο, Ντιμπάλα, Μαρκίζιο) και έφτασε σε αυτά του Ντάνι Άλβες. Ο Βραζιλιάνος έκανε τη σέντρα, από δεξιά, και ο Μάντζουκιτς - από τη γωνία της μικρής περιοχής - αρχικά νικήθηκε από τον Σούμπασιτς. Όμως στην επαναφορά, πάλι με κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στον «ουρανό» των διχτύων της Μονακό.

Τέσσερα λεπτά αργότερα η «βέκια σινιόρα» έφτασε κοντά και στο 2-0. Με μακρινή μπαλιά ο Μάντζουκιτς έβγαλε τον Ιγκουαΐν σε θέση βολής. Αλλά, υπό την πίεση του  Γκλικ, ο Αργεντίνος δεν σούταρε σωστά και μπλόκαρε εύκολα ο Σούμπασιτς.

Η Μονακό απάντησε στο 42'. Ο Μεντί από αριστερά έκανε δυνατή χαμηλή σέντρα. Ο Κελίνι - μπροστά από το αριστερό δοκάρι του Μπουφόν και πριν από τον Φαλκάο - έβαλε σωστά την προβολή και έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.

Όμως λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο, τα όποια όνειρα των Μονεγάσκων για ανατροπή των σε βάρος τους δεδομένων «έσβησαν». Στο 44' Ο Ντάνι Άλβες έδειξε πως έχει πάρει προσωπικά την υπόθεση πρόκριση. Αφού «σέρβιρε» (συνολικά) τρία γκολ, αποφάσισε να πετύχει και ένα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Σούμπασιτς έδιωξε με γροθιές. Η μπάλα έφτασε στον Βραζιλιάνο που - έξω από την περιοχή - έκανε απ' ευθείας το βολέ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 55', ελάχιστα μετά από την είσοδο του ο Κουαδράρο έφυγε στην επίθεση. Μπήκε στην περιοχή και ετοιμάστηκε να «εκτελέσει». Όμως ο Τζέμερσον πρόλαβε να κάνει το τάκλιν, την κατάλληλη στιγμή, και να απομακρύνει την μπάλα. Στο μεγαλύτερο διάστημα του δευτέρου ημιχρόνου δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο αξιώσεων. Το γεγονός ότι όλα είχαν κριθεί, προφανώς επηρέασε την απόδοση των 22 ποδοσφαιριστών.

Η Μονακό προσπάθησε να πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ. Έφτασε κοντά στο 67', όταν ο Εμπαπέ μπήκε από αριστερά στην περιοχή. Έκανε το σουτ, αλλά ο Μπουφόν τον σταμάτησε για ακόμα μια φορά. Όμως το πανηγύρισε δύο λεπτά αργότερα. Ο νεαρός, από πάσα του Μουτίνιο που μπήκε από δεξιά, κατάφερε τελικά - με πλασέ από τη μικρή περιοχή - να παραβιάσει την εστία του Μπουφόν.

Ο Εμπαπέ με αυτό το γκολ έγινε ο νεότερος (18 χρονών και 140 ημερών) παίκτης που σκοράρει σε Champions League. Ταυτόχρονα, ο 39χρονος Ιταλός Μπουφόν απώλεσε το απαραβίαστο της εστίας του, μετά από 690 λεπτά.

Επί της ουσίας πάντως δεν άλλαξε κάτι. Η Γιουβέντους πήρε την πρόκριση για τον τελικό για 9η φορά στην ιστορία της.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Αλέγκρι): Μπουφόν, Κιελίνι, Μπονούτσι, Μπαρτσάλι (85' Μπενατιά), Ντάνι Άλβες, Άλεξ Σάντρο, Κεντίρα (10' Μαρκίσιο), Πιάνιτς, Μάντζουκιτς, Ντιμπάλα (54' Κουαδράδρο), Ιγκουαΐν

ΜΟΝΑΚΟ (Ζαρντίμ): Σούμπασιτς, Ράγκι, Σιντιμπέ, Γκλικ, Τζέμερσον, Μπακαγιόκο (78' Ζερμέν), Μουτίνιο, Μεντί (53' Φαμπίνιο), Μπερνάντο Σίλβα (69' Λεμάρ), Εμπαπέ, Φαλκάο

πηγή: sentragoal.gr

 

Last modified onWednesday, 10 May 2017 00:35
Copyright Magnesiasports.gr - All Rights Reserved | Created by Tourix
Επικοινωνία: [email protected]