noodles volos banner

Σήμερα ο πρώτος ημιτελικός Ρεάλ-Ατλέτικο

Το πρώτο παιχνίδι για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ «φιλοξενεί» απόψε η Μαδρίτη ανάμεσα στη Ρεάλ και την Ατλέτικο.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει φυσικά βάλει κι εφέτος ως στόχο την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ και σήμερα το βράδυ μπροστά στον κόσμο της θέλει να κάνει το πρώτο βήμα, για να πάει στον τελικό.

Είναι αλήθεια πως τον τελευταίο καιρό δεν παίζει καλά, ο Ζιντάν αμφισβητείται, η απόδοση έχει «σκαμπανεβάσματα» και η εντός έδρας ήττα από τη Μπαρτσελόνα πριν μια εβδομάδα έχει προκαλέσει σοκ.

Παρόλα αυτά ο Ζινεντίν Ζιντάν έχει ζητήσει από τους παίκτες του να αγωνιστούν σαν να είναι το τελευταίο τους παιχνίδι, ενώ επιχείρησε να διώξει την πίεση από πάνω τους υποστηρίζοντας πως η Ρεάλ δεν είναι το φαβορί.

«Πρέπει να σκεφτόμαστε μονάχα το συγκεκριμένο παιχνίδι, χωρίς να έχουμε το μυαλό μας στον επαναληπτικό. Θέλουμε να κάνουμε μία μεγάλη εμφάνιση από το 1′ έως το 90′ και εύχομαι οι φίλαθλοί μας να μας υποστηρίξουν με ενθουσιασμό.

Δεν είμαστε το φαβορί, είναι ημιτελικός Τσάμπιονς Λιγκ. Εχουμε πιθανότητες 50% να προκριθούμε, είναι ένα ντέρμπι. Ξέρουμε τη σημαντικότητα του αγώνα, δε σκεφτόμαστε το παρελθόν, εκεί ό,τι έγινε, έγινε», είπε ο Γάλλος τεχνικός στην συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε:

«Δε σκεφτόμαστε το Κάρντιφ, αλλά μόνο το παιχνίδι αυτό. Μας περιμένει ένα περίπλοκο ματς και έχουμε προετοιμαστεί πολύ καλά. Είμαστε έτοιμοι να τα παίξουμε όλα για όλα, δε βλέπουμε την ώρα να αγωνιστούμε.

Οι ποδοσφαιριστές μας έχουν μεγάλη εμπειρία από τέτοιους αγώνες. Η αλήθεια είναι ότι η Ατλέτικο Μαδρίτης βρίσκεται τέσσερα με πέντε χρόνια σε αυτό το επίπεδο και κάθε χρόνο είναι και καλύτερη.

Η δύναμή της είναι ότι δεν τα παρατάει, ό,τι και να συμβεί. Όμως έχουμε και εμείς τα όπλα μας».

Στην αντίπερα όχθη ο Ντιέγκο Σιμεόνε, εκφραστής μιας «σκληροτράχηλης» φιλοσοφίας, η οποία δίνει το αποτέλεσμα που θέλει, και η Ατλέτικο Μαδρίτης, μια ομάδα «ποτισμένη» με τη δική του νοοτροπία, φιλοδοξεί να κάνει το δικό της… ριφιφί στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και τουλάχιστον να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα ενόψει του επαναληπτικού. Το έχει κάνει στο παρελθόν για το ισπανικό πρωτάθλημα και είναι σίγουρος ότι μπορεί να το επαναλάβει.

«Είμαι σίγουρος πως θα είναι ένας πολύπλοκος αγώνας. Εχω πάντα άγχος για τα νοκ άουτ ματς, είτε παίζουμε με τη Λεγανιές είτε με τη Ρεάλ Μαδρίτης είτε με τη Λας Πάλμας. Ελπίζω να είναι ένα ισορροπημένο παιχνίδι και να εκμεταλλευθούμε τα κενά που μπορούν να μας παρουσιαστούν.

Η δουλειά του Ζιντάν είναι εξαιρετική, έχει ανεβάσει επίπεδο την ομάδα του. Ξέρω πως η Ρεάλ θα μας πιέσει από την αρχή και θα προσπαθήσει να μας βάλει δύσκολα.

Δε θα είναι ένα εύκολο παιχνίδι για τον διαιτητή. Ελπίζω πως στην αναμέτρηση θα περάσει απαρατήρητος. Θα είναι το καλύτερο για όλους μας. Εύχομαι να πραγματοποιήσει μία καλή εμφάνιση.

Θα προσπαθήσουμε να παρατάξουμε μία ομάδα που θα παίξει με το πάθος ενός οπαδού της Ατλέτικο».

Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 21.45 και θα μεταδοθεί από το Cosmote Sport 1.