Logo
Print this page

Διπλά για Ρεάλ και Μονακό, νίκη με κάλπικο πέναλτι η Ατλέτικο

Αποφασισμένη να διατηρήσει τα σκήπτρα της δείχνει πως είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης (12/4) κέρδισε με 2-1 την Μπάγερν στο Μόναχο και απέκτησε σαφέστατο προβάδισμα πρόκρισης στους «4» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στην «Αλιάντς Αρένα» ο Βιντάλ άνοιξε το σκορ για τους Βαυαρούς στο 25' με δυνατή κεφαλιά, αλλά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έστειλε άουτ την μπάλα σε εκτέλεση πέναλτι, σε μια φάση που ο Ιταλός διαιτητής Ριτσόλι ξεγελάστηκε, μια και η μπάλα μετά το σουτ του Ριμπερί βρήκε στο στήθος και όχι στο χέρι του Καρβαχάλ.

Η «βασίλισσα», λοιπόν, γλίτωσε το 2-0 και στο 47' ο Ρονάλντο έφερε το ματς στα ίσα με μονοκόμματο σουτ ύστερα από σέντρα του Καρβαχάλ, ενώ στο 61' απέκτησε και αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω της αποβολής του Χάβι Μαρτίνεθ.

Οι παίκτες του Ζινεντίν Ζιντάν πολιόρκησαν κατόπιν την εστία του Νόιερ και στο 76' ο Ρονάλντο έβαλε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα με κεφαλιά, αξιοποιώντας τη σέντρα του Ασένσιο και καθιστώντας την πρωταθλήτρια Ευρώπης αδιαμφισβήτητο φαβορί για να βρεθεί στα ημιτελικά εν όψει της ρεβάνς στο «Μπερναμπέου».

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Λαμ, Μαρτίνεθ, Μπόατενγκ, Αλαμπα, Τιάγκο, Αλόνσο (63' Mπερνάτ), Ρόμπεν, Βιδάλ, Ριμπερί (66' Ντάγκλας Κόστα), Μίλερ (81' Κομάν).

ΡΕΑΛ: Νάβας, Καρβαχάλ, Νάτσο, Ράμος, Μαρσέλο, Μόντριτς (90'+1 Kόβατσιτς), Καζεμίρο, Κρόος, Μπέιλ (58' Ασένσιο), Μπενζεμά (83' Ροντρίγκεζ), Ρονάλντο.

Προβάδισμα από την άσπρη βούλα για την Ατλέτικο...

Την ίδια στιγμή, η συμπολίτισσα Ατλέτικο Μαδρίτης κέρδισε με 1-0 τη Λέστερ στο «Βιθέντε Καλντερόν», με τον Κόκε να σημαδεύει το δοκάρι με σουτ στο 5ο λεπτό.

Εντέλει, το ματς κρίθηκε από την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκριεζμάν στο 28', αν και ο Γάλλος επιθετικός ανατράπηκε από τον Ολμπράιτον εκτός περιοχής ένα λεπτό νωρίτερα.

Η ουσία, βέβαια, είναι ότι οι «ροχιμπλάνκος» πήραν ένα μικρό προβάδισμα εν όψει του δεύτερου αγώνα επί αγγλικού εδάφους.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Χουάνφραν, Σάβιτς, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Κόκε, Σαούλ, Καράσκο (65' Κορέα), Γκριεζμάν, Τόρες (75' Πάρτεϊ).

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Σίμπσον, Μπεναλουάν, Χουτ, Φουκς, Ντίντι, Ντρίνκγουότερ, Μαχρέζ, Ολμπράιτον, Οκαζάκι (46' Κινγκ), Βάρντι (77' Σλιμανί).

Διπλό στη σκιά της επίθεσης με εκρηκτικά για τη Μονακό

Στη σκιά της βομβιστικής επίθεσης στο Ντόρτμουντ, η Μονακό πέρασε με 3-2 από την έδρα της Ντόρτμουντ το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης (12/4) και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μεγάλος πρωταγωνιστής των Μονεγάσκων ήταν για ακόμη ένα παιχνίδι η μεγάλη τους φετινή αποκάλυψη, που ακούει στο όνομα Κίλιαν Εμπαπέ, με τον νεαρό φορ να πετυχαίνει δύο γκολ.

Στην πρώτη τους καλή αντεπίθεση στο 16’, η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίν κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Εμπαπέ από τον Παπασταθόπουλο ωστόσο ο Φαμπίνιο, που ανέλαβε να το εκτελέσει αστόχησε.

Τρία λεπτά αργότερα όμως ο Εμπαπέ σκόραρε από κοντά ανοίγοντας το σκορ για τους φιλοξενούμενους ενώ στο 35’ με αυτογκόλ του Μπέντερ πέτυχαν και δεύτερο γκολ.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν από τις αρχές του δεύτερου μέρους και στο 57’ κατάφεραν να μειώσουν με τον Ντεμπελέ. Η Μονακό ισορρόπησε και στο 79’ ο Εμπαπέ με άψογο πλασέ της έδωσε ξανά… αέρα δύο τερμάτων.

Το τελικό 3-2 διαμόρφωσε στο 84’ ο Καγκάβα μετά από εξαιρετική προσπάθεια, αυξάνοντας κάπως τις ελπίδες της ομάδας του ενόψει ρεβάνς.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Μπούρκι, Γκίντερ, Παπασταθόπουλος, Μπέντερ (46’ Σαχίν), Πίστσεκ, Σμέλτσερ (46’ Πούλισιτς), Βέιγκλ, Καγκάβα, Γκερέιρο, Ντεμπελέ, Ομπαμεγιάνγκ.

ΜΟΝΑΚΟ: Σούμπασιτς, Τουρέ, Γκλικ, Τζέμερσον, Ράγκι, Φαμπίνιο, Μουτίνιο, Λεμάρ, Μπερνάρντο Σίλβα (66’ Ντιράρ), Εμπαπέ, Φαλκάο (85’ Ζερμέν).

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των πρώτων προημιτελικών:

Μ. Τρίτη (11/4)

Γιουβέντους - Μπαρτσελόνα 3-0 (7', 22' Ντιμπάλα, 55' Κιελίνι)

Μ. Τετάρτη (12/4)

Ντόρτμουντ - Μονακό 2-3 (57’ Ντεμπελέ, 84’ Καγκάβα - 19’, 79’ Εμπαπέ, 35’ αυτ. Μπέντερ)

Μπάγερν Μονάχου - Ρεάλ 1-2 (25' Βιντάλ - 47', 76' Ρονάλντο)

*Στο 45'+1 έχασε πέναλτι ο Βιντάλ για την Μπάγερν.

*Στο 61' αποβλήθηκε ο Χάβι Μαρτίνεθ για την Μπάγερν.

Ατλέτικο Μαδρίτης - Λέστερ 1-0 (28' πέν. Γκριεζμάν)

πηγή:a-sports

Last modified onThursday, 13 April 2017 00:36
Copyright Magnesiasports.gr - All Rights Reserved | Created by Tourix
Επικοινωνία: [email protected]