noodles volos banner

Με 2.500 Έλληνες κόντρα στο Βέλγιο η Εθνική

Με το Βέλγιο στο King Baudouin Stadium στις 21:45 (ζωντανά από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ) αναμετράται σήμερα η Εθνική Ελλάδας, που θα έχει στο πλευρό της τουλάχιστον 2.500 Ελληνες φιλάθλους, οι οποίοι ήδη έχουν προμηθευτεί όλα τα εισιτήρια που αντιστοιχούσαν στην ελληνική πλευρά. Ο αγώνας γίνεται στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 8ου προκριματικού ομίλου για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, με τους γηπεδούχους να έχουν το απόλυτο με 12 βαθμούς και την Ελλάδα 10. 

Το Βέλγιο είναι το απόλυτο φαβορί του ομίλου για την πρώτη θέση και την τελευταία αγωνιστική το έδειξε με τον καλύτερο τρόπο. Καταιγιστικό κόντρα στους Εσθονούς, τους οποίους διέλυσε με 8-1 σε μια διαρκής επίδειξη δύναμης. Το αποτέλεσμα αυτό ήρθε σε συνέχεια του 0-6 επί του Γιβραλτάρ, ενώ νωρίτερα είχε κερδίσει με 4-0 τη Βοσνία και με 0-3 την Κύπρο. Με λίγα λόγια, η καλύτερη επίθεση των προκριματικών, με συντελεστή 21-1.

Το σημερινό ματς κόντρα στην Ελλάδα, που όπως και να ‘χει, θεωρείται και ντέρμπι κορυφής. Στην απουσία του σούπερ σταρ της ομάδας (Εντέν Αζάρ) από την αποψινή αναμέτρηση, στάθηκε τις προηγούμενες ημέρες σε δηλώσεις του ο Μαρτίνεζ, χαρακτηρίζοντας την ως πολύ σοβαρή.  Ο μεσοεπιθετικός της Τσέλσι τραυματίστηκε στο ματς κόντρα στην Στόουκ και μένει εκτός με την Εθνική μας.

Τα προβλήματα δεν τελειώνουν όμως εκεί για τον Ισπανό τεχνικό, που είδε και τον έτερο δημιουργικό μεσοεπιθετικό της ομάδας Ντε Μπρούιν να έχει μυϊκές ενοχλήσεις και η συμμετοχή για απόψε κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολη. Απών και ο μπακ της Παρί, Μενιέ (15/1), που δε φαίνεται να ξεπερνά το πρόβλημα τραυματισμού στον αστράγαλο.

Η αποστολή του Βελγίου: Τερματοφύλακες: Κουρτουά, Μινιολέ, Κάστεελς, Σελς, Αμυντικοί: Αλντερβάιρελντ, Βερμάελεν, Βερτόχεν, Μπογιάτα, Φοκέ, Κλιμάν, Μέσοι: Τσάντλι, Ντε Μπρόινε, Ντεμπελέ, Ντεντόκερ, Φελαϊνί, Ναϊνγκολάν, Τίλεμανς, Βίτσελ, Θ. Αζάρ Επιθετικοί: Μπατσουαγί, Μπεντέκε, Καράσκο, Λουκάκου, Μέρτενς, Μιραλάς, Οριγκί

Η Ελλάδα

Θυμίζει και πάλι κάτι από...Εθνική Ελλάδος το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και η μέχρι στιγμής πορεία της στα ΠΠΚ, κρίνεται ικανοποιητική. Χάρις και στο εύκολο πρόγραμμα, η ομάδα του Σκίμπε ξεκίνησε με το 3/3 στον όμιλο. Το κρίσιμο τεστ ήρθε στις 13/11 όπου η Ελλάδα υποδέχθηκε την κύρια αντίπαλο στη μάχη για τη 2η θέση. Οι Βόσνιοι ήρθαν με "άγριες" διαθέσεις, προηγήθηκαν με αυτογκόλ και παίχτηκε αρκετό ξύλο και λιγότερο ποδόσφαιρο. Παρόλα αυτά, μια βολίδα του Τζαβέλα στο 95΄ έδωσε στην Ελλάδα τον πολύτιμο βαθμό και τη διατήρησε στην 2η θέση.

Αίσιο τέλος είχε και το θέμα της ελληνοποίησης του Ζέκα, καθώς κδόθηκε και το διαβατήριο του μέσου του Παναθηναϊκού και ο Σκίμπε τον συμπεριέλαβε στην αποστολή για το αποψινό ματς.

Μέσα λοιπόν ο Ζέκα και δεν αποκλείεται να ντεμπουτάρει με το εθνόσημο. Πάντως το πιο πιθανό είναι να καθίσει στον πάγκο και να μπει ως αλλαγή. Η διάταξη των τελευταίων αγώνων του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος θα παραμείνει κατά πάσα πιθανότητα η ίδια. Στο 4-2-3-1 του Μίχαελ Σκίμπε, την εστία θα υπερασπιστεί ο Στέφανος Καπίνο. Ο εκλέκτορας της Εθνικής πείστηκε από την πολύ καλή εμφάνιση του διεθνούς πορτιέρο του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και έτσι θα τον χρίσει βασικό στο δύσκολο παιχνίδι με το Βέλγιο. Δεξιά στην άμυνα θα αγωνιστεί ο Βασίλης Τοροσίδης, αριστερά ο Γιώργος Τζαβέλλας και τα δύο στόπερ θα είναι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος με τον Κώστα Μανωλά.

Τα δύο αμυντικά χαφ θα είναι ο Γιάννης Μανιάτης και ο Ανδρέας Σάμαρης. Η τριάδα της μεσοεπιθετικής γραμμής θα αποτελείται από τους Κώστα Σταφυλίδη (αριστερά), Πέτρο Μάνταλο (δεξιά) και Κώστα Φορτούνη, ο οποίος θα έχει το ρόλο του επιτελικού χαφ. Στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται o Κώστας Μήτρογλου.

Υπάρχουν κάποιες σημαντικές απώλειες για τον Σκίμπε σε σχέση με τα προηγούμενα ματς. Συγκεκριμένα, εκτός έμεινε με τραυματισμό ο βασικός κίπερ της Εθνικής Καρνέζης (41/0), αλλά και ο αναπληρωματικός χαφ-εξτρέμ Καρέλης. Επίσης εκτός και ο τιμωρημένος Κ. Παπαδόπουλος. Την πρώτη τους κλήση στην εθνική είχαν και οι χαφ του Ολυμπιακού, Ανδρούτσος και Μανθάτης.

Η αποστολής της Ελλάδας: Τερματοφύλακες: Γλύκος, Καπίνο, Κυριακίδης, Αμυντικοί: Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Οικονόμου, Τζαβέλας, Σταφυλίδης, Μέσοι: Ταχτσίδης, Σάμαρης, Μανιάτης, Τζιόλης, Γιαννώτας, Σιώπης, Ζέκα, Μανθάτης, Φορτούνης, Ανδρούτσος, Μάνταλος, Επιθετικοί: Διαμαντάκος, Μήτρογλου, Βέλιος, Μπακασέτας

Last modified onSaturday, 25 March 2017 09:46