Logo
Print this page

Το θαύμα του αιώνα από την Μπάρτσα

Η Μπαρτσελόνα με τη μεγαλύτερη ανατροπή όλων των εποχών, νίκησε με 6-1 την Παρί Σεν Ζερμέν στο Καμπ Νόου και ανέτρεψε το 4-0 του πρώτου αγώνα. Οι Ισπανοί νικούσαν 3-1 στο 87’ και με τρία γκολ σε οκτώ λεπτά έφτασαν στο 6-1 και προκρίθηκαν, έστω κι αν χρειάστηκε να τους δοθούν δύο αμφισβητούμενα πέναλτι.

Στα γκολ του Σουάρες στο 3’ και το αυτογκόλ του Κουρζάβα στο 40’, ήρθε να προστεθεί το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μέσι (το κέρδισε ο Νεϊμάρ από τον Μενιέ) για το 3-0 που έκανε το «Καμπ Νου» να σείεται.

Όμως ο Καβάνι στο 62’ έβαλε το πολυπόθητο γκολ για την Παρί, μείωσε σε 3-1 και κάπου εκεί η υπόθεση πρόκριση ουσιαστικά φάνηκε να τελειώνει. Όμως, μόνο αυτό δε συνέβη. Ο Καβάνι στο 64’ και ο Ντι Μαρία στο 85’ δε σκόραραν σε μοναδικά τετ-α-τετ, αντίθετα ο Νεϊμάρ με φάουλ στο 88’ έκανε το 4-1, ενώ ο ίδιος παίκτης με πέναλτι που κέρδισε ο Σουάρες πέτυχε και το 5-1 στο 91’. Ο Σέρχι Ρομπέρτο με προβολή σημείωσε μετά από σέντρα του Νεϊμάρ το 6-1 στο 95’, που άφησε ξερούς τους Γάλλους κι έστειλε στον έβδομο ουρανό 90.000 φίλους της στο γήπεδο και εκατομμύρια στον πλανήτη.

Προκρίθηκε με τεσσάρα η Ντόρτμουντ

Η πρόκριση της Ντόρτμουντ στα προημιτελικά του Champions League έφερε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Ομπαμεγιάνγκ. Ο Γκαμπονέζος φορ πέτυχε χατ-τρικ στον επαναληπτικό του «Ιντούνα Παρκ» απέναντι στην Μπενφίκα και χάρισε την πρόκριση στους Βεστφαλούς, που με το εμφατικό 4-0 ανέτρεψαν το 1-0 του «Ντα Λουθ».

Ο Ομπαμεγιάνγκ άνοιξε το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό, ενώ η γερμανική ομάδα εξασφάλισε το εισιτήριο της πρόκρισης στο 59’ με το τέρμα του Πούλισιτς. Ο Ομπαμεγιάνγκ ανέλαβε δράση και πάλι στο 61’ ανεβάζοντας το σκορ στο 3-0 και το έκλεισε στο 85’ από θέση οφσάιντ, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0. Στο 84’ ο Μπάρτρα έστειλε την μπάλα στο δοκάρι για την Ντόρτμουντ, που ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στο ματς.

Last modified onThursday, 09 March 2017 00:53
Copyright Magnesiasports.gr - All Rights Reserved | Created by Tourix
Επικοινωνία: [email protected]