noodles volos banner

Ο Μήτρογλου ξεπέρασε τον Αναστόπουλο και κοιτάει κορυφή

Είναι ο Ελληνας τοπ σκόρερ σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ (Πρωταθλητριών), αλλά ο Κώστας Μητρογλου έχει ακόμη δρόμο να διανύσει μέχρι την κορυφή του πίνακα με τα συνολικά γκολ στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Εκεί δηλαδή όπου φιγουράρει πρώτος με 30 τέρματα ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, έστω κι αν τα 23 εξ αυτών έχουν επιτευχθεί στο Γιουρόπα Λιγκ (Κύπελλο ΟΥΕΦΑ).

Ο «πιστολέρο», που εκτέλεσε και την Ντόρτμουντ με τη φανέλα της Μπενφίκα, προχθές στη φάση των «16» του Τσάμπονς Λιγκ έφτασε πλέον τις 18 ριπές. Βέβαια, οι 16 έχουν καταγραφεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση (2 σε προκριματικά, 12 σε ομίλους και 2 στους «16») ξεπερνώντας την επίδοση του Αντώνη Αντωνιάδη, ο οποίος σταμάτησε στα 13.

Μάλιστα, ο «ψηλός» του ελληνικού ποδοσφαίρου είχε σημειώσει τα 10 σε μία σεζόν, στο έπος του Γουέμπλεϊ (1970-71). Αν μπει πάντως στη «σούμα» και το Γιουρόπα, ο Μήτρογλου με τα 18 γκολ προσπέρασε τον Νίκο Αναστόπουλο (5 στο Πρωταθλητριών, 4 στο ΟΥΕΦΑ, 8 στο Κυπελλούχων, σύνολο 17) και ισοφάρισε την επίδοση του Νίκου Λυμπερόπουλου (10 σε Τσάμπιονς Λιγκ, 8 σε Γιουρόπα). Ποιοι βρίσκονται από πάνω του αυτήν τη στιγμή; Ενας εν ενεργεία, ο Στέφανος Αθανασιάδης, τρεις παλαίμαχοι (Σαραβάκος, Βαζέχα, Νικολαΐδης) και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης που δεν έχει ανακοινώσει την απόσυρσή του, αλλά είναι «ανενεργός» από το 2015 (αναλυτικά στον πίνακα). Οπότε υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω αναρρίχησης.

πηγή: sentragoal