noodles volos banner

Βαυαρική καταιγίδα, σοβαρό προβάδισμα για Ρεάλ

Τη συμμετοχή της στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ εξασφάλισε ουσιαστικά η Μπάγερν Μονάχου, καθώς το βράδυ της Τετάρτης (15/2) σάρωσε με 5-1 την Άρσεναλ στην «Αλιάντς Αρένα». Στο πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων για τους «16» της διοργάνωσης οι Βαυαροί άνοιξαν το σκορ στο 11' με υπέροχο φαλτσαριστό σουτ του Ρόμπεν, για να κερδίσουν πέναλτι οι Λονδρέζοι στο 29' σε αντικανονικό μαρκάρισμα του Λεβαντόφσκι στον Κοσιελνί. Ένα λεπτό αργότερα ο Νόιερ νίκησε από την άσπρη βούλα τον Αλέξις Σάντσεζ, αλλά στην επαναφορά ο Χιλιανός άσος έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι, με την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι όμως να... θυμώνει από την ισοφάριση.

Στην επανάληψη, λοιπόν, ακολούθησε ένα μοναδικό σόου από τους πρωταθλητές Γερμανίας, με τον Λεβαντόφσκι να αξιοποιεί στο 53' τη σέντρα του Λαμ από δεξιά και με κεφαλιά να σημειώνει το 2-1. Στο 56' ο Τιάγκο Αλκάνταρα βρήκε δίχτυα με σουτ και ύστερα από τακουνάκι του Λεβαντόφσκι, με τον τελευταίο να σημαδεύει το δοκάρι στο 62'. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Τιάγκο έγραψε το 4-1 με σουτ και αφού η μπάλα βρήκε και στον Τζάκα, για να ολοκληρώσει το θρίαμβο της Μπάγερν ο Μίλερ στο 88', εκμεταλλευόμενος λάθος της άμυνας των «κανονιέρηδων», που, όπως φαίνεται, θα αποκλειστούν για 7η σερί χρονιά στους «16» του θεσμού.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Λαμ, Χούμελς, Μαρτίνεθ, Αλάμπα, Τσάμπι Αλόνσο, Βιντάλ, Ρόμπεν (88' Ραφίνια), Τιάγκο Αλκάνταρα, Ντάγκλας Κόστα (84' Κίμιχ), Λεβαντόφσκι (86' Μίλερ).

ΑΡΣΕΝΑΛ: Οσπίνα, Μπεγερίν, Μουστάφι, Κοσιελνί (49' Παουλίστα), Γκιμπς, Τζάκα, Κοκελέν (77' Ζιρού), Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν, Οζίλ, Ιουόμπι (66' Ουόλκοτ), Σάντσες.

Σοβαρό προβάδισμα και της Ρεάλ

Στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» η Ρεάλ νίκησε 3-1 τη Νάπολι κι έχει τον πρώτο λόγο για να βρεθεί στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «παρτενοπέι» αιφνιδίασαν τους πρωταθλητές Ευρώπης και άνοιξαν το σκορ στο 8' με ωραίο πλασέ του Ινσίνιε, για να φέρει το ματς στα ίσα ο Μπενζεμά με κεφαλιά στο 19' ύστερα από σέντρα του Καρβαχάλ από τα δεξιά.

Ο Γάλλος επιθετικός σημάδεψε το δοκάρι στο 42', για να έρθει το 2-1 στο 49' με πλασέ του Κρόος από το ύψος της μεγάλης περιοχής και αφού είχε προηγηθεί εξαιρετική ενέργεια του Κριστιάνο Ρονάλντο. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Καζεμίρο στο 54', βρίσκοντας δίχτυα με υπέροχο μονοκόμματο βολέ στην κίνηση.

ΡΕΑΛ: Νάβας, Καρβαχάλ, Βαράν, Ράμος (71' Πέπε), Μαρσέλο, Μόντριτς, Καζεμίρο, Κρόος, Ροντρίγκεζ (76' Λούκας Βάθκεθ), Μπενζεμά (82' Μοράτα), Ρονάλντο.

ΝΑΠΟΛΙ: Ρέινα, Ισάι, Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Γκουλάμ, Ζιελίνσκι (75' Άλαν), Ντιαβαρά, Χάμσικ (84' Μίλικ), Καγεχόν, Μέρτενς, Ινσίνιε.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ:

Τρίτη (14/2)

Μπενφίκα - Μπορούσια Ντόρτμουντ 1-0 (48' Μήτρογλου)

Παρί Σεν Ζερμέν - Μπαρτσελόνα 4-0 (18', 55' Ντι Μαρία, 40' Ντράξλερ, 72' Καβάνι)

 

Τετάρτη (15/2)

Ρεάλ Μαδρίτης - Νάπολι 3-1 (19' Μπενζεμά, 49' Κρόος, 54' Καζεμίρο - 8' Ινσίνιε)

Μπάγερν Μονάχου - Άρσεναλ 5-1 (11' Ρόμπεν, 53' Λεβαντόφσκι, 56', 63' Τιάγκο Αλκάνταρα, 88' Μίλερ - 30' Σάντσεζ)

Τρίτη (21/2)

Μάντσεστερ Σίτι - Μονακό

Μπάγερ Λεβερκούζεν - Ατλέτικο Μαδρίτης

Τετάρτη (22/2)

Πόρτο - Γιουβέντους

Σεβίλλη - Λέστερ