noodles volos banner

Ελληνικός "εμφύλιος" στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ελληνική ομάδα στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ μπορεί να μην υπάρχει, αλλά στην επανέναρξη της διοργάνωσης υπάρχει ένα παιχνίδι με υψηλό... ελληνικό ενδιαφέρον. Η Μπενφίκα των Κώστα Μήτρογλου και Ανδρέα Σάμαρη υποδέχεται σήμερα (9.45 μ.μ., Cosmote Sport1) στο «Ντα Λουζ» την Ντόρτμουντ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου σε μια αναμέτρηση μεταξύ δύο συλλόγων που έχουν σηκώσει την κούπα είτε ως Κύπελλο Πρωταθλητριών, είτε ως Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Μήτρογλου και ο Παπασταθόπουλος αναμένεται να αρχίσουν βασικοί και ως εκ τούτου θα έχουν την αποστολή να νικήσει ο ένας τον άλλον και στις προσωπικές τους μονομαχίες.

O Σάμαρης, πάλι, θα περιμένει το κάλεσμα του Ρουί Βιτόρια στον πάγκο και με κίνδυνο να χάσει το δεύτερο παιχνίδι σε περίπτωση που αντικρίσει κίτρινη κάρτα. Από την άλλη, ο Ελληνας στράικερ είναι ο καλύτερος επιθετικός που έχουν οι «αετοί» και ο γκολτζής τους με 18 γκολ σε 29 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Στο νέο έτος δε ο Μήτρογλου έχει ανεβάσει τη... θερμοκρασία του και είναι «καυτός». Μετράει εννιά γκολ σε οκτώ εμφανίσεις και προέρχεται από ματς όπου σκόραρε δύο τέρματα ενάντια στην Αρόουκα σε 44 λεπτά στον αγωνιστικό χώρο. Εχοντας βάλει τα μισά γκολ του συνόλου τους, ο Μήτρογλου είναι ο νούμερο ένα στόχος των συμπαικτών του. Ο Παπασταθόπουλος καλείται να τον σταματήσει.

Ο Ελληνας στόπερ στα 28 του χρόνια είναι ένας εκ των ηγετών της νεαρής Ντόρτμουντ και ο καλύτερος αμυντικός της. Κι έχοντας δεχθεί κριτική από τον προπονητή του, Τόμας Τούχελ, για την αποβολή του στον αγώνα Κυπέλλου με τη Χέρτα Βερολίνου, έχει ένα κίνητρο παραπάνω να θέλει να λάμψει στο «Ντα Λουζ». Αν μη τι άλλο γνωρίζει καλά τις συνήθειες, τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του παιχνιδιού του Μήτρογλου. Εχουν συνυπάρξει στις εθνικές ομάδες της Ελλάδας από το 2007, όταν ως μέλη της εθνικής Νέων οδήγησαν τη «γαλανόλευκη» στον τελικό όπου και ηττήθηκαν με 1-0 από τη Γερμανία.

Η καριέρα του δε έχει συνδεθεί και μ' ένα σενάριο ανταλλαγής το 2013, όταν ο Παπασταθόπουλος έπαιζε στη Βέρντερ Βρέμης και ο Μήτρογλου στον Ολυμπιακό. Τις φήμες ο Σωκράτης τις βάφτισε αστείες εκείνη την εποχή. Η αποψινή αναμέτρησή τους, πάντως, δεν έχει κάτι το αστείο. Για να φτάσουν οι ομάδες τους στον στόχο τους, τους έχουν ανάγκη. Ο Μήτρογλου να ξεπεράσει τον Παπασταθόπουλο και εκείνος να τον σταματήσει. Το Τσάμπιονς Λιγκ αρχίζει με μια ελληνική μονομαχία στα αστέρια.

 

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ - ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»

Απόψε (9.45 μ.μ.)

Cosmote Sport1, Μπενφίκα (Πορτογαλία) - Μπορούσια Ντόρτμουντ (Γερμανία)

Cosmote Sport2, Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) - Μπαρτσελόνα (Ισπανία)

Αύριο

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) - Νάπολι (Ιταλία)

Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) - Αρσεναλ (Αγγλία)

21/2

Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) - Μονακό (Γαλλία)

Μπάγερ Λεβερκούζεν (Γερμανία) - Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)

22/2

Πόρτο (Πορτογαλία) - Γιουβέντους (Ιταλία)

Σεβίλλη (Ισπανία) - Λέστερ (Αγγλία)