Logo
Print this page

Κάρασι: «Μας έδωσαν ηρεμιστικά στον ημιτελικό με Παναθηναϊκό το 1971»

Ο Στάνισλαβ Κάρασι είναι βετεράνος παίκτης του Ερυθρού Αστέρα (με τη φανέλα του οποίου αγωνίστηκε 338 αγώνες και σκόραρε 130 γκολ) και πέμπτος σκόρερ στην ιστορία του. Παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Novosti», στην οποία - μεταξύ άλλων - μίλησε για τον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό, στη «Λεωφόρο» στις 28-4-1971. Όπως ισχυρίστηκε οι συμπαίχτες του ήταν σαν ναρκωμένοι (αυτός μάλιστα είναι και ο τίτλος του σχετικού δημοσιεύματος), ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι τους είχαν δώσει κάποιο αρκετό ισχυρό ηρεμιστικό. Ο Κάρασι υποστήριξε πως η συνέντευξη αυτή είναι μια ευκαιρία να διορθωθεί ένα λάθος, αφού πολλοί έχουν μιλήσει, αλλά δεν έχουν πει όλη την αλήθεια.

1karasi

Ο Κάρασι

«Αρχικά υπήρξε η σκέψη να κοιμηθούμε στα Σκόπια και να πάμε στην Αθήνα λίγο πριν την έναρξη του αγώνα. Αλλά ο Μίλιαν Μίλιανιτς είπε ότι δεν ήθελε να μας κουράσει. Πήγαμε στην Αθήνα δύο ημέρες πριν από τον αγώνα και εγκατασταθήκαμε στο Χίλτον. Δεν μπορούσαμε να κοιμηθούμε από τη δυνατή μουσική, τα τύμπανα, αντιμετωπίζαμε κάθε είδους προβολές.

Εγώ είχα αγωνιστεί με την εθνική στο Ζάγκρεμπ, στη συνέχεια, ταξίδεψα με λεωφορείο στο Βελιγράδι απ' όπου πήρα αεροπλάνο για την Ελλάδα. Είχα ένα σοβαρό κρύωμα και η συμμετοχή μου στη ρεβάνς ήταν αμφίβολη. Ήμουν όμως στην αποστολή. Με είχαν τοποθετήσει στον έβδομο όροφο και όλοι οι άλλοι στον τέταρτο, για να μην κολλήσουν.

Έτρωγα μόνος μου και προπονιόμουν σ' ένα μακρύ διάδρομο για να διατηρήσω την κατάσταση μου. Δοκίμασα την προηγούμενη μέρα του αγώνα και είδαμε ότι ήμουν εντάξει. Μου έκανε εντύπωση η επίσκεψη στους συμπαίκτες μου κάποιων ανθρώπων που δεν γνώριζα. Επίσης, στ' αποδυτήρια και το πούλμαν - εκτός του Μίλινιτς και των ποδοσφαιριστών - κανείς άλλος δεν είχε πρόσβαση. Και όμως υπήρχαν δύο ελικόπτερα και κορίτσια με μίνι φούστες.

Τότε είδαμε στην Ελλάδα έγχρωμες τηλεοράσεις και μας είπαν ότι θα μπορούσαν να μας τις χαρίσουν. Λίγο πριν το αγώνα πλησίασα τον Ατσίμοβιτς και του είπα: “Εσύ είσαι γρήγορος όσο μια σφαίρα, γιατί είσαι τόσο αργός”;

Δεχτήκαμε 2 γκολ στο πρώτο ημίχρονο αλλά εμένα περισσότερο με ανησυχούσε κάτι άλλο. Οι συμπαίκτες μου φέρονταν σαν φαντάσματα. Σαν να ήταν ναρκωμένοι. Δεν ξέρω ίσως στο δρόμο τους είχαν δώσει ένα αρκετά ισχυρό ηρεμιστικό και ήταν εντελώς μουδιασμένοι, σαν παράλυτοι. Δεν έχω καμιά αμφιβολία.

Το μοναδικό ερώτημα είναι ποιός το έκανε και με ποιο συμφέρον; Στο πούλμαν κυκλοφορούσαν διάφορες ιστορίες. Σύμφωνα με μια από αυτές, ο Μπράνκο Κλενκόφσκι βρήκε κάτω από το μαξιλάρι του πολλά λεφτά. Ήμασταν συγκάτοικοι και ξέρω ότι κοιμόταν πάντα χωρίς μαξιλάρι».

πηγή: sentragoal

 

 

 

Last modified onSunday, 08 January 2017 22:30
Copyright Magnesiasports.gr - All Rights Reserved | Created by Tourix
Επικοινωνία: [email protected]