noodles volos banner

Τα ζευγάρια στους 32 του Europa League

Καλή θεωρητικά ήταν κλήρωση για τη φάση των «32» του Europa League για τον Ολυμπιακό, αφού θα αντιμετωπίσει την τουρκική Οσμανλίσπορ, αλλά αρκετά δύσκολη είναι για το ΠΑΟΚ , ο οποίος θα αναμετρηθεί με την γερμανική Σάλκε.

 Δηλώσεις έκαναν στην τηλεόραση της COSMOTE οι εκπρόσωποι της Σάλκε και της Οσμανλίσπορ.

Ο Γερμανός υπεύθυνος διεθνών σχέσεων της Σάλκε, Μπόντο Μέντσε, μίλησε για την πρόκριση της ομάδας του επί του ΠΑΟΚ στην μεταξύ τους αναμέτρηση του 2013 και τόνισε:

«Τώρα είναι μια άλλη κατάσταση. Έχουμε αλλάξει προπονητή και η ομάδα βρίσκεται σε στάδιο προσαρμογής. Δεν γνωρίζουμε σε ποια κατάσταση θα βρισκόμαστε στην Ευρώπη τον Φεβρουάριο. Έχουμε μια νέα ομάδα με νέους παίκτες. Το 2013 είχαμε συναντήσει και αποκλείσει τον ΠΑΟΚ, γεγονός που ήταν ευχάριστο αλλά μέχρι τον Φεβρουάριο μπορούν να συμβούν πολλά πράγματα». 

Για την παρουσία αυτή τη φορά του κόσμου του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, σε αντίθεση με το 2013 που είχε τιμωρηθεί η έδρα της ελληνικής ομάδας είπε: «Θεωρώ ότι όλα θα είναι φυσιολογικά, χωρίς βίαιες ενέργειες».

 Εκ μέρους της Οσμανλίσπορ, δηλώσεις στην COSMOTE έκανε ο Εντέρ Γιουρτγκιουβέν, γενικός διευθυντής του τουρκικού συλλόγου: «Γνωρίζουμε πολύ καλά τον Ολυμπιακό. Είμαστε γείτονες και ξέρουμε τι θα συναντήσουμε. Ευχόμαστε να περάσουμε εμείς και θα θέλαμε να φιλοξενήσουμε τους οπαδούς του Ολυμπιακού στην Άγκυρα. Ελπίζουμε να είναι ένα παράδειγμα για τις υπόλοιπες χώρες το πώς θα φιλοξενήσουμε τους Έλληνες φιλάθλους. Είναι μία καινούργια στιγμή για την ομάδα μας, η οποία παλεύει και στο τουρκικό πρωτάθλημα. Διαθέτουμε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές όπως και ο Ολυμπιακός έχει τους δικούς του. Δεν μπορώ να σας αποκαλύψω το πώς αγωνιζόμαστε. Σίγουρα όμως θα γίνουν δύο πολύ καλά παιχνίδια στην Ελλάδα και στην Τουρκία».

Η κλήρωση της φάσης των «32» του Europa League:

 Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία) – ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)

Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία) – Άγιαξ (Ολλανδία)

Άντερλεχτ (Βέλγιο) – Ζενίτ (Ρωσία)

Άστρα Γκιούργκιου (Ρουμανία) – Γκενκ (Βέλγιο)

Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία) – Σεντ Ετιέν (Γαλλία)

Βιγιαρεάλ (Ισπανία) – Ρόμα (Ιταλία),

Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) – Κοπεγχάγη (Δανία)

Θέλτα Βίγκο (Ισπανία) – Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)

Ολυμπιακός-Οσμανλίσπορ (Τουρκία)

Γάνδη (Βέλγιο) – Τότεναμ (Αγγλία)

Ροστόφ (Ρωσία) – Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)

Κράσνονταρ (Ρωσία) – Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)

Γκλάντμπαχ (Γερμανία) – Φιορεντίνα (Ιταλία)

Άλκμααρ (Ολλανδία) – Λιόν (Γαλλία)

Χάποελ Μπερ Σεβά (Ισραήλ) – Μπεσίκτας (Τουρκία)

ΠΑΟΚ-Σάλκε (Γερμανία)

 Για τη φάση των «16» θα γίνει νέα κλήρωση στις 24 Φεβρουαρίου. Ο τελικός της διοργάνωσης θα γίνει στις 24 Μαΐου στην Στοκχόλμη.