noodles volos banner

Αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του ο Τζέραρντ

Ένας από τους μεγαλύτερους Άγγλους παίκτες των τελευταίων ετών αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του. Ο λόγος για τον Στίβεν Τζέραρντ, ο οποίος συνέδεσε την καριέρα του με τη Λίβερπουλ. Ο για πολλά χρόνια μεγάλος αρχηγός των «κόκκινων» είχε μείνει ελεύθερος από τους Λος Άντζελες Γκάλαξι τον τελευταίο καιρό και έκρινε πως ήρθε η στιγμή να βάλει τέλος στην πολύ πλούσια καριέρα του.

Ο 36χρονος είναι γέννημα θρέμμα της Λίβερπουλ. Αναδείχτηκε από τις ακαδημίες της και για πρώτη φορά έπαιξε στις 29 Νοεμβρίου του 1998. Έως το 2015 δεν φόρεσε άλλη φανέλα στην καριέρα του, ενώ έπειτα πήγε για μία χρονιά στις ΗΠΑ. Παράλληλα, έπαιξε 114 φορές με την Εθνική Αγγλίας και είναι ο τέταρτος σε συμμετοχές στην ιστορία της, ενώ πέτυχε και 21 γκολ.

Όσο για την τροπαιοθήκη του, κατέκτησε δύο Κύπελλα Αγγλίας, τρία Λιγκ Καπ, ένα Κομιούνιτι Σιλντ και φυσικά το Τσάμπιονς Λιγκ του 2005 στην Πόλη σε αυτόν τον αξέχαστο τελικό κόντρα στη Μίλαν. Ακόμη έχει πάρει ένα ΟΥΕΦΑ το 2001 και ένα Σούπερ Καπ Ευρώπης.

«Μετά από τις φήμες που διέρρευσαν στα ΜΜΕ πρόσφατα σχετικά με το μέλλον μου μπορώ να επιβεβαιώσω την απόσυρσή μου από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Είχα μια τρομερή καριέρα και είμαι ευγνώμων για την κάθε μου στιγμή στη Λίβερπουλ, στην Εθνική Αγγλίας και στους Λος Άντζελες Γκάλαξι», ανέφερε αρχικά και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πόσο περήφανος είναι που αγωνίστηκε με Λίβερπουλ και Εθνική Αγγλίας, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκε.

Τέλος, προσέθεσε πως «είμαι ενθουσιώδης για το μέλλον και νομίζω πως έχω να προσφέρω πολλά ακόμα στο ποδόσφαιρο, σε όποια θέση κι αν βρίσκομαι. Τη δεδομένη στιγμή θα πάρω τον χρόνο μου για να σκεφτώ τις επιλογές που έχω και θα τοποθετηθώ σύντομα αναφορικά με το επόμενο στάδιο της καριέρας μου».

πηγή: a-sports

Last modified onThursday, 24 November 2016 17:13