noodles volos banner

Τον πρώτο λόγο ο Ολυμπιακός, στα δύσκολα ΠΑΟ και ΠΑΟΚ

Φαβορί είναι ο Ολυμπιακός με τη Γιουνγκ Μπόις στο Καραϊσκάκης (22.05) και ξεκάθαρα αουτσάιντερ ΠΑΟΚ (20.00) και Παναθηναϊκός (20.00) στις εκτός έδρας αναμετρήσεις του με Φιορεντίνα και Άγιαξ αντίστοιχα στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League, που γίνεται σήμερα.

Ο Ολυμπιακός

Τον πρώτο λόγο έχει ο Ολυμπιακός απέναντι στη Γιουνγκ Μπόις. Οι «ερυθρόλευκοι» θα εξασφαλίσουν την πρόκριση ακόμα και με ισοπαλία, ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως οι Πειραιώτες θέλουν τη νίκη, καθώς στοχεύουν και στην κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου.

Το ματς με την ελβετική ομάδα κρύβει παγίδες για την ομάδα του Πειραιά, ειδικά από τη στιγμή που δεν έγινε πρωτάθλημα το Σαββατοκύριακο και ο Ολυμπιακός θα πάει στο ματς με τη Γιουνγκ Μπόις με αγωνιστική απραξία είκοσι περίπου ημερών.

Ο Πάουλο Μπέντο έχει επί της ουσίας καταλήξει στην εντεκάδα με την οποία θα παρατάξει την ομάδα του απέναντι στους Ελβετούς κι εκτός απροόπτου το αρχικό σχήμα των «ερυθρόλευκων» θα είναι το ακόλουθο: Τερματοφύλακας ο Λεάλι, στο δεξί άκρο της αμυντικής διάταξης ο Φιγκέιρας, στο κέντρο της άμυνας ο Μποτία με τον Ντα Κόστα και στο αριστερό άκρο ο Ρέτσος. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής είναι δεδομένη η παρουσία του Λούκα Μιλιβόγεβιτς (σε ρόλο κόφτη) και δίπλα του θα παίξει ο Αντρέ Μάρτινς. Μπροστά τους σε ρόλο επιτελικού μέσου θα είναι ο Κώστας Φορτούνης, ενώ στα δύο άκρα της επίθεσης των Πειραιωτών θα είναι ο Σεμπά (αριστερά) και ο Ελιονούσι (δεξιά). Τέλος, στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Ιντέγε.

Εκτός αποστολής έμεινε ο Όσκαρ Καρντόσο λόγω τραυματισμού και με δεδομένο πως ο Πασιένσια βρίσκεται στην πατρίδα του, λόγω του προβλήματος που αντιμετωπίζει στην καρδιά, ο Ολυμπιακός θα πάει με έναν μόνο «φουνταριστό», τον Ιντέγε.

Από εκεί και πέρα, και από αυτό το ματς αποκλείστηκε ο ανέτοιμος Ντε Λα Μπέγια, ο τραυματίας Καπίνο, ο Τσόρι Ντομίνγκες, καθώς και οι Μαρίν, Ρομαό, Σιόβας. Οι 18 παίκτες που επέλεξε ο Πάουλο Μπέντο μετά το τέλος της χθεσινής προπόνησης είναι οι: Λεάλι, Χουτεσιώτης, Ανδρούτσος, Μποτία, Μπουχαλάκης, Καμπιάσο, Ντα Κόστα, Ελαμπντελαουί, Ελιονούσι, Φιγκέιρας, Φορτούνης, Ιντέγε, Μανθάτης, Μάρτινς, Μιλιβόγεβιτς, Ρέτσος, Σεμπά και Βιάνα.

Ο ΠΑΟΚ

Το δυσκολότερο έργο θα έχει ο ΠAOK, ο οποίος θα παίξει στο «Αρτέμιο Φράνκι» της Φλωρεντίας κόντρα στη Φιορεντίνα, στο πλαίσιο του 10ου ομίλου της διοργάνωσης, και θέλει το θετικό αποτέλεσμα.

Ο ΠΑΟΚ θα παραταχθεί χωρίς τον Γιώργο Τζαβέλλα. Ο Έλληνας αμυντικός ταλαιπωρείται από ίωση και κρίθηκε σκόπιμο να παραμείνει στη Θεσσαλονίκη και να μην ακολουθήσει την αποστολή στην Ιταλία. Εκτός από τον Τζαβέλλα, ο Βλάνταν Ίβιτς δεν υπολογίζει και τους Φακούντο Περέιρα (ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στην τελευταία προπόνηση του «δικεφάλου του Βορρά»), αλλά και τον τιμωρημένο Αθανασιάδη.

Αναλυτικά η αποστολή του ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μπρκιτς, Λέοβατς, Μάτος, Κίτσιου, Βαρέλα, Κρέσπο, Κάνιας, Χαρίσης, Σάκχοφ, Τσίμιροτ , Μπίσεσβαρ, Πέλκας , Μυστακίδης, Τιάμ, Ροντρίγκες, Κάμπος, Κουλούρης.

Ο Παναθηναϊκός

Καθόλου εύκολη δε θα είναι η αποστολή του Παναθηναϊκού στο Άμστερνταμ κόντρα στον Άγιαξ, στο πλαίσιο του 7ου ομίλου. Οι πράσινοι έχουν κάποιες μαθηματικές ελπίδες ακόμη και θέλουν να τις εξαντλήσουν, αν και για να συμβεί αυτό χρειάζονται σήμερα νίκη. Η αποστολή, στην οποία δε βρίσκεται ο Λέτο, απαρτίζεται από τους Στιλ, Κοτσόλη, Ξενόπουλο, Χουλτ, Μέστο, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπή, Μολέντο, Ιβανόφ, Σάμπα, Λουντ, Γουακάσο, Λεντέσμα, Ζέκα, Βιγιαφάνιες, Μπεργκ, Ιμπάρμπο, Ρινάλντι, Μίγγο και Πίσπα.

Συνοπτικά το σημερινό πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής:

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Μάντσεστερ Γ. - Φέγενορντ (22.05)

Φενέρμπαχτσε - Ζορία Λουχάνσκ (18.00)

 

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Ολυμπιακός-Γιούνγκ Μπόις (22.05)

Αστάνα-ΑΠΟΕΛ (18.00)

 Η βαθμολογία

1.ΑΠΟΕΛ 9

2. Ολυμπιακός 7

3. Γιουνγκ Μπόις 4

4. Αστάνα 2

 

 3ος ΟΜΙΛΟΣ

Σεντ Ετιέν-Μάιντς (22.05)

Καμπάλα-Αντερλεχτ (18.00)

 

 4ος ΟΜΙΛΟΣ

Ντάνταλκ-Αλκμααρ (22.05)

Ζενίτ -Μακάμπι Τελ Αβίβ (18.00)

 

 5ος ΟΜΙΛΟΣ (22.05)

Ρόμα-Πλζεν

Αούστρια Βιένης-Άστρα Τζούρτζιου

 

 6ος ΟΜΙΛΟΣ (22.05)

Γκενκ-Ραπίντ Βιένης

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Σασουόλο

 

 7ος ΟΜΙΛΟΣ (20.00)

Θέλτα Βίγκο-Σταντάρ Λιέγης

Αγιαξ-Παναθηναϊκός

Η βαθμολογία

Άγιαξ 10

Θέλτα 5

Σταντάρ 5

Παναθηναϊκός 1

 

 8ος ΟΜΙΛΟΣ (20.00)

Σαχτάρ Ντόνετσκ-Κονιασπόρ

Γάνδη-Μπράγκα

 

9ος ΟΜΙΛΟΣ (20.00)

Κράσνονταρ-Σάλτσμπουργκ

Σάλκε-Νις

 

 10ος ΟΜΙΛΟΣ (20.00)

Σλόβαν Λίμπερετς-Καραμπάχ

Φιορεντίνα-ΠΑΟΚ

Η βαθμολογία

Φιορεντίνα 10

Καραμπάχ 7

ΠΑΟΚ 4

Σλόβαν Λίμπερετς 1

 

 11ος ΟΜΙΛΟΣ (20.00)

Χαποέλ Μπερ Σεβά-Ιντερ

Σπάρτα Πράγας-Σαουθάμπτον

 

 12ος ΟΜΙΛΟΣ (20.00)

Στεάουα Βουκ.-Οσμανλισπόρ

Ζυρίχη-Βιγιαρεάλ