noodles volos banner

Φιλικό με τη Λευκορωσία με πολλά προβλήματα για την Εθνική

Τη Λευκορωσία θα υποδεχτεί η Εθνική ομάδα στο γήπεδο Καραϊσκάκη αύριο Τετάρτη 9 Νοεμβρίου (21.15 Ote Tv, ΣΚΑΪ). Ο αγώνας της Εθνικής Ελλάδος θα αποτελέσει την τελική δοκιμή της «γαλανόλευκης» ομάδας πριν τη συνάντηση που θα ακολουθήσει τέσσερις ημέρες αργότερα (13 Νοεμβρίου) με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη

Η Λευκορωσία συμμετέχει στον 1ο όμιλο των προκριματικών της Ευρώπης για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας μαζί με τη Γαλλία, τη Βουλγαρία, την Ολλανδία, τη Σουηδία και το Λουξεμβούργο. Στον εναρκτήριο αγώνα της αντιμετώπισε στο Μπορίσοφ την φιναλίστ του EURO 2016 Γαλλία με την οποία αναδείχτηκε ισόπαλη 0-0, ενώ στις 31 Αυγούστου νίκησε την Νορβηγία 1-0 σε φιλικό αγώνα στο Όσλο. Τα δύο συγκεκριμένα αποτελέσματα βελτίωσαν θεαματικά τη θέση της Λευκορωσίας στη βαθμολογία της FIFA, στην οποία κέρδισε δεκατρείς και πλέον καταλαμβάνει την 57η.

Στο restart που επιχειρεί η εθνική ομάδα από το περασμένο καλοκαίρι έχει αντίπαλο και έναν αστάθμητο παράγοντα: την ατυχία. Το αποκορύφωμα ήταν η σύνθεση ανάγκης κόντρα στην Εσθονία (από το 18' και μετά έπαιζε χωρίς πέντε βασικούς), αλλά και σε αυτή τη συγκέντρωση εν όψει του φιλικού με τη Λευκορωσία και του κυριακάτικου αγώνα με τη Βοσνία για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018 τα προβλήματα είναι πάλι συσσωρευμένα.

Νοκ άουτ ο βασικός στόπερ Μανωλάς (κάταγμα στη μύτη), εκτός με θλάση ο Καπίνο, ενώ υπάρχουν και άλλοι τέσσερις ενδεκαδάτοι ποδοσφαιριστές που χρήζουν παρακολούθησης από το ιατρικό τιμ. Νοσοκομείο η Ελλάς δηλαδή...

 Μάλιστα, ο Τάσος Μπακασέτας με πρόβλημα στον προσαγωγό θα απουσιάσει σίγουρα με τη Λευκορωσία και μέσα στην εβδομάδα θα φανεί αν προλαβαίνει το εντός έδρας ματς με τη Βοσνία (Κυριακή 9.45 μ.μ.). Αν δεν τα καταφέρει, ενδέχεται να αντικατασταθεί από τον συμπαίκτη του στην ΑΕΚ, Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο.

Από κει και πέρα ο Σκίμπε είναι πιθανό να προφυλάξει κι άλλους παίκτες στο τεστ της Τετάρτης. Ο Φορτούνης εν προκειμένω δέχτηκε στο ντέρμπι μία γονατιά στον τετρακέφαλο,, κούτσαινε το βράδυ της Κυριακής και χθες περιορίστηκε σε θεραπεία. Κατόπιν αυτού είναι χλωμό να παίξει με τη Λευκορωσία. Παράλληλα, ο Γερμανός κόουτς ενδέχεται να μη ρισκάρει και τη συμμετοχή των Σωκράτη Παπασταθόπουλου (αιμάτωμα στα πλευρά) και Γιώργου Τζαβέλλα (γόνατο), οι οποίοι επίσης προέρχονται από θεραπείες.

Συνυπολογίζοντας και πως οι «λεγεωνάριοι» καταφτάνουν από το εξωτερικό με διαφορετικές πτήσεις η προπόνηση της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε με μόλις 14 παίκτες. Μέχρι σήμερα πάντως θα έχουν ενσωματωθεί όλοι.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι ο Δημήτρης Κυριακίδης ειδοποιήθηκε τη Δευτέρα (7/11) να ενσωματωθεί στην αποστολή της Εθνικής ομάδας, ύστερα από τον τραυματισμό του Στέφανου Καπίνο στο ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός.

Ο τερματοφύλακας των «ερυθρολεύκων» υπεστη θλάση και θα μείνει εκτός δράσης για περίπου έναν μήνα, με συνέπεια να τεθεί νοκ άουτ από τα επικείμενα ματς του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Αντικαταστάτης του θα είναι ο 30χρονος γκολκίπερ του Παναιτωλικού, ο οποίος θα ενσωματωθεί στην Εθνική ομάδα για το φιλικό ματς με τη Λευκορωσία, αλλά και τον αγώνα-φωτιά με τη Βοσνία στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Δημήτρης Κυριακίδης έχει αγωνιστεί στις οκτώ αναμετρήσεις της τρέχουσας σεζόν στη Σούπερ Λίγκα και σε 758 λεπτά η εστία του έχει παραβιαστεί επτά φορές.

 

 

 

Last modified onTuesday, 08 November 2016 12:52