noodles volos banner

Ο Ινφαντίνο σκέφτεται Παγκόσμιο Κύπελλο με 48 ομάδες!

Σε ρεπορτάζ του Μάνου Σταραμόπουλου στο ritorno2015.com αναφέρεται ότι ο νέος πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, δέχεται πολλές πιέσεις ειδικά από τις λεγόμενες «μικρές ομοσπονδίες» που όμως κι αυτές από την πλευρά τους, έχουν την δική του ισχύ, αφού όλοι έχουν από μία ψήφο!  Οπότε στην ηγεσία της Παγκόσμιας ομοσπονδίας οι παράγοντές της και πόσο μάλλον ο Ινφαντίνο, που τα λαμβάνουν όλα υπ’ όψιν τους, εξετάζουν σοβαρά την  επέκταση της τελικής φάσης του  Παγκοσμίου Κυπέλλου όχι σε 40 ομάδες που ήθελαν αρκετοί και ο ίδιος ο Ινφαντίνο είχε πει προεκλογικά, αλλά σε 48!

Ο πρόεδρος της  FIFA αναμένεται να λάβει οριστική απόφαση επί του επίμαχου θέματος έως το  2017. Και αν περάσει, τότε αναμένεται να ισχύσει από το Παγκόσμιο κύπελλο του 2030.

 Μιλώντας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης προς τιμή του στο Πανεπιστήμιο «Σέρχιο Αρμπολάδα» στην Μπογκοτά της Κολομβίας, ο κ. Ινφαντίνο άφησε να   εννοηθεί ότι 16 από αυτές τις ομάδες θα αποκλεισθούν αμέσως,  καθώς θα δώσουν έναν αγώνα  νοκ-άουτ, στην προκριματική φάση. Και οι υπόλοιπες θα συνεχίσουν στη διοργάνωση όπως  και τώρα, δηλαδή με τις 32 που θα ακολουθήσουν την φάση των νοκ- άουτ αγώνων. Η οριστική απόφαση για το θέμα αυτό,  θα ληφθεί από το Συμβούλιο Στρατηγικής  της FIFA τον Ιανουάριο.

«Αυτές είναι οι ιδέες για να βρούμε την καλύτερη λύση, θα τα συζητήσουμε μέσα στο  μήνα και θα αποφασίσουν για όλα έως το  2017,» τόνισε χαρακτηριστικά ο Τζιάνι Ινφαντίνο που πρόσθεσε: «Πρόκειται για ιδέες που έχουμε υποβάλει, για να δείτε όλοι  ποιο είναι το καλύτερο».

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο, μόλις έκανε γνωστή την όλη πρότασή του, δέχθηκε έντονα χειροκροτήματα από τους παρευρισκομένους φοιτητές και παράγοντες. Σε περίπτωση που περάσει η πρόταση αυτή- κάτι πλέον που δεν είναι και ιδιαίτερα δύσκολο - θα υπάρξει ένας επιπλέον όμιλος «ισχυρών» με 16 ομάδες.

Σύμφωνα με τη νέα μορφή οι 16 χώρες (εθνικές ομάδες στην ουσία) που θα καταλαμβάνουν τις υψηλότερες θέσεις στη προκριματική φάση για το Παγκόσμιο κύπελλο του 2026 θα προκρίνονται  αυτομάτως και στους ομίλους  της τελικής φάσης! Και οι υπόλοιπες θα αναδεικνύονται κανονικά δια μέσω της προκριματικής φάσης ώστε να φτάσουν τον αριθμό των 32.

«Η ιδέα της FIFA είναι η ανάπτυξη του ποδοσφαίρου σε ολόκληρο τον κόσμο, και το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση .  Είναι κάτι περισσότερο από μία διοργάνωση , είναι μια κοινωνική εκδήλωση», κατέληξε.

Οι μεγάλοι σύλλογοι της Ευρώπης πάντως είχαν εκφράσει την αντίθετή τους στην αύξηση του αριθμού των  ομάδων μόλις είχε ακουστεί το Νο 40. Πόσο δε τώρα που οδεύουμε προς 48.  Ο προπονητής της εθνικής Γερμανίας, Γιούργκεν Λεβ δήλωσε τη Κυριακή ότι μία μεγαλύτερη διοργάνωση θα μειώσει την αξία του Παγκοσμίου συλλόγου…