noodles volos banner

Σίλντενφελντ: «Για το πρώτο βήμα ο Παναθηναϊκός»

Ο Γκόρντον Σίλντενφελντ υποστήριξε πως ο Παναθηναϊκός θέλει τη νίκη κόντρα στη Ντιναμό Μόσχας για να κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης από τους ομίλους του Europa League, επισημαίνοντας πως οι «πράσινοι» πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι κόντρα στους Ρώσους.

Είναι το πρόσωπο του αποψινού (18/09) αγώνα, από πολλές απόψεις. Ο Γκόρντον Σίλντενφελντ έχει αγωνιστεί στη Ντιναμό Μόσχας, την οποία αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός, ενώ ως την τελευταία στιγμή η συμμετοχή του ήταν αμφίβολη λόγω τραυματισμού. Ο Κροάτης κεντρικός αμυντικός, ωστόσο, θα παίξει κανονικά και σε δηλώσεις που έκανε στο επίσημο πρόγραμμα της ΠΑΕ για την ευρωπαϊκή αναμέτρηση, αναφέρθηκε στον αγώνα με τους μοσχοβίτες.

Ο «Σίφο» τόνισε πως ο Παναθηναϊκός πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος και να εκμεταλλευτεί την ομαδική του δουλειά κόντρα στην ατομική ποιότητα που έχουν οι Ρώσοι. Παράλληλα, σκιαγράφησε τη Ντιναμό και επεσήμανε πως θα πρέπει το «τριφύλλι» να δει τον αγώνα της Λεωφόρου ως ένα βήμα για την πρόκριση από τους ομίλους του Europa League κι όχι ως… κλειδί για την πρόκριση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Είναι... σπέσιαλ για εμένα αυτό το ματς (σ.σ. γέλια). Ξέρω όλους τους παίκτες, γνωρίζω προσωπικά μερικά πρόσωπα που συνεχίζουν να βρίσκονται στην ομάδα, φυσικά βέβαια έχουν υπάρξει κι αλλαγές όλα αυτά τα χρόνια. Εννοώ δεν θα ξέρουμε το σύστημα μέχρι την έναρξη του ματς, αλλά μπορώ να πω ότι έχω μια πλήρη εικόνα για τη Ντιναμό».

Με το «σπέσιαλ» που λες, να υποθέσουμε πως σου δίνει έξτρα κίνητρο; Θα επιδιώξεις να σκοράρεις και να πανηγυρίσεις... έξαλλα;

«Κοίτα, το ιδανικό σενάριο θα ήταν να κερδίσουμε με δική μου κεφαλιά (σ.σ. γέλια)! Σοβαρά όμως, αυτό που με νοιάζει πάντα και νομίζω το έχω αποδείξει είναι να νικάει η ομάδα μου. Δεν έχει σημασία λοιπόν το ποιός θα σκοράρει, αλλά το να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Τώρα, το πώς θα πανηγυρίσω, το... βλέπουμε όταν και αν βάλω γκολ».

Ποια θα έλεγες ότι είναι τα δυνατά στοιχεία των Ρώσων και τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός για να πάρει τη νίκη;

«Καταρχάς, διαθέτουν τη... μισή Εθνική Ρωσίας! Γενικά, είναι μια καλή ομάδα με μερικά πολύ καλά ονόματα, θα έλεγα ότι είναι ένα κλαμπ με πολλά χρήματα που μπορεί να αγοράζει... συχνά. Παράλληλα, είναι αρκετά έμπειρη ομάδα αλλά αν εμείς αγωνιστούμε ομαδικά τότε πιστεύω ότι μπορούμε να τους κερδίσουμε. Το κλειδί θα είναι να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα. Να εκμεταλλευθούμε τα ομαδικά μας πλεονεκτήματα! Τώρα, σίγουρα υπάρχουν στοιχεία που μπορούμε να εκμεταλλευθούμε, αλλά ο κόουτς θα με... σκοτώσει αν τα αποκαλύψω (σ.σ. γέλια)»!

Πολλοί λένε ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, άρα ο Παναθηναϊκός πρέπει να κερδίσει σήμερα για να έχει ελπίδες στη συνέχεια... Συμφωνήσεις με αυτή την άποψη;

«Κοίτα, είναι αλήθεια ότι είναι πιο εύκολο αν κερδίσεις στο πρώτο σου ματς γιατί μετά αποκτάς ψυχολογία, είσαι ένα βήμα μπροστά. Από την άλλη, όλα μπορούν να συμβούν είναι τέσσερις καλές ομάδες... Επαναλαμβάνω, με νίκη όντας κάνεις ένα βήμα αλλά δεν σημαίνει ότι θα περάσεις κιόλας! Άλλωστε, αν κερδίσουμε το πρώτο ματς αλλά δεν περάσουμε δεν θα σημαίνει κάτι αυτή μας η νίκη».

Θέμα συγκέντρωσης τίθεται, αν υποθέσουμε ότι πάντοτε τα ευρωπαϊκά ματς είναι πιο... ελκυστικά;

«Όχι. Το αποκλείω! Και το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο αλλά και η Ευρώπη, όλοι οι στόχοι μας είναι σημαντικοί οπότε αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε πάντοτε προετοιμασμένοι. Σωματικά και ψυχολογικά! Μετά τη Ντιναμό ακολουθεί το παιχνίδι στην Κρήτη με τον Πλατανιά, την άλλη εβδομάδα ξανά ταξίδι και αγώνας. Στο τέλος θα κάνουμε τον απολογισμό μας και θα δούμε ποιούς πετύχαμε και ποιούς όχι».

Από σήμερα ξεκινούν σε... σταθερό ρυθμό τα δυο παιχνίδια την εβδομάδα. Αυτό θα επηρεάσει την ομάδα ή πιστεύεις ότι δεν θα είναι πρόβλημα;

«Σίγουρα, θα είναι δύσκολο αλλά αυτό είναι η ζωή κάθε αθλητή και κάθε ομάδας. Σε υψηλό επίπεδο συνηθίζεις να δίνεις συνέχεια παιχνίδια, κι εμείς ως τέτοια ομάδα δεν νομίζω ότι θα έχουμε πρόβλημα... Από την άλλη, αν κάποιος είναι κουρασμένος, επειδή το ατού μας είναι αυτό που είπα πριν ότι στηριζόμαστε στο σύνολο κι όχι σε πρόσωπα, πιστεύω ότι μπορούμε να τον καλύψουμε».