noodles volos banner

Αναστασίου: "Έξτρα κίνητρο με Ντιναμό Μόσχας"

 

Με στόχο τη νίκη, χωρίς να τον φοβίζει το επίπεδο της Ντιναμό Μόσχας, θα παραταχθεί ο Παναθηναϊκός την Πέμπτη στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League, όπως δήλωσε ο Γιάννης Αναστασίου στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Ξεκινάει αύριο η περιπέτεια του Europa League παίζοντας με την πιο ποιοτική ομάδα του ομίλου. Μια ομάδα με τεράστιο μπάτζετ με καλούς παίκτες σε όλες τις γραμμές. Κάτι που αποτελεί έξτρα κίνητρο για εμάς. Εμάς από την αρχή στόχος μας ήταν η πρόκριση μας στο Europa League κάτι που καταφέραμε και θέλουμε να συνεχίσουμε παίζοντας καλό ποδόσφαιρο. Ξέρουμε ότι έχουμε μια δύσκολη αποστολή. Δεν μας φοβίζει καθόλου αυτό, αντιθέτως μας εξιτάρει. Το σημαντικό είναι να πιστεύουμε όλοι ότι μπορούμε να καταφέρουμε κάτι. Ακούγεται παράδοξο ότι η Ντιναμό ήταν στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας και είναι η πιο ποιοτική ομάδα. Εμείς θέλουμε να παίζουμε είτε εκτός έδρας είτε εντός έδρας με στόχο τη νίκη. Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να κερδίσουμε το παιχνίδι, τουλάχιστον θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό», ανέφερε αρχικά ο προπονητής του «τριφυλλιού».


Ερωτηθείς για την απουσία του Ματιέ Βαλμπουενά, απάντησε: «Η Ντιναμό έχει πάρα πολλούς καλούς παίκτες. Ο Βαλμπουενά στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος κάνει τη διαφορά στο παιχνίδι τους, αλλά έχουνε καλούς παίκτες σε όλες τις γραμμές. Δεν αλλάζει κάτι σε ό,τι αφορά το πλάνο μας. Ξέρουμε την ποιότητα κάποιων παικτών και τι μπορούν να κάνουν σύνολο. Δεν μας ενδιαφέρουν οι απουσίες της Ντιναμό, αλλά πώς θα είμαστε εμείς. Αν είμαστε εμείς αυτοί που πρέπει, μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια οποιονδήποτε αντίπαλο».

Για τον τραυματισμό του Γκόρντον Σίλντενφελντ είπε: «Η πεποίθησή μου είναι πως ο Γκόρντον θα είναι κανονικά στο γήπεδο», ενώ για το αν έχει αποφασίσει για την ενδεκάδα τόνισε: «Αν ήταν να περιμένω μέχρι την τελευταία στιγμή για το βασικό σχήμα, τότε κάτι πάει λάθος…».

Όσο για τα στοιχεία που περιμένει να δει από τους παίκτες του στον αγώνα της Πέμπτης, είπε: «Αν δεν υπάρχει συγκέντρωση, δεν έχει σημασία τίποτε άλλο. Ξέρω τι μπορεί να κάνει αγωνιστικά η ομάδα μου. Είναι σημαντικό για μας να παίξουμε γρήγορα, να έχουμε καλό τρανζίσιον, να έχουμε καλή επικοινωνία, να είμαστε καλοί στα στημένα που είναι το δυνατό όπλο της Ντιναμό και το κυριότερο να είμαστε αποτελεσματικοί στις φάσεις που θα δημιουργήσουμε».

Για τον αγωνιστικό Γολγοθά με συνεχή δύσκολα παιχνίδια για την ομάδα του, ανέφερε: «Προσωπικά για μένα θα έλεγα είναι ευχάριστο. Είναι αυτό που θέλω, κάθε τρεις μέρες παιχνίδια, υψηλό επίπεδο. Για την ομάδα θα είναι σημαντικό να προσέξουν ότι όλα τα ματς είναι σημαντικά. Το να έχουμε μια κακή μέρα μπορεί να .Αυτή η ομάδα έχει μέταλλο το φτιάχνει, το διατηρεί φέτος και όταν βρίσκει τα δύσκολα αντιδράει. Είμαι σίγουρος ότι θα δείξει το πρόσωπο που περιμένουν όλοι. Επειδή ξέρω την ομάδα είμαι σίγουρος ότι θα βγάλουν το πρόσωπο που πρέπει».

Μιλώντας για την προσαρμογή των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων είπε: «Πλην του Μπούρμπου, τα υπόλοιπα παιδιά δεν έχουν αγωνιστεί πολύ. Ο Μπούι έχει παίξει λίγο, ενώ ο Μπερίσα και ο Στιλ καθόλου. Η ομάδα μας έχει ανέβει ένα επίπεδο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Τα νέα παιδιά που ήρθαν πρέπει να αντιληφθούν τη φιλοσοφία της ομάδας και τον τρόπο σκέψης. Απαιτείται υπομονή, θέληση και διάθεση για δουλειά. Τα στοιχεία αυτά υπάρχουν και τα παιδιά προσπαθούν να βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό στο γήπεδο».