noodles volos banner

Γερμανία και ΗΠΑ μαζί στους 16

Η Γερμανία νίκησε 1-0 τις ΗΠΑ κι έφτασε τους επτά βαθμούς τερματίζοντας στην πρώτη θέση του έβδομου γκρουπ. Στην επόμενη φάση και οι Αμερικανοί.

Στην αρένα Μπερναμπούκο η βροχή επηρέασε πάρα πολύ τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών οι οποίοι δυσκολεύονταν να παίξουν το ποδόσφαιρο που επιθυμούσαν, παρά το γεγονός ότι ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε σχετικά καλή κατάσταση. Τελικά τα «Πάντσερ» έστω και με 1-0 πανηγύρισαν τη δεύτερή τους νίκη σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο και άφησαν πίσω τους όλους τους υπόλοιπους. Οι ΗΠΑ έμειναν στους τέσσερις βαθμούς, αλλά υπερτερούν στην ισοβαθμία με την Πορτογαλία και πήραν εκείνες την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Η Γερμανία μπήκε δυνατά στον αγώνα κι έδειξε να θέλει τη νίκη, αν και δεν κινδύνευε με αποκλεισμό ακόμα κι αν έχανε, καθώς θα έπρεπε να συμβούν... σημεία και τέρατα. Παρά την κατοχή της μπάλας και την καλή κυκλοφορία, οι ποδοσφαιριστές του Γιόακιμ Λεβ δεν έβρισκαν τον τρόπο να απειλήσουν την αντίπαλη εστία. Στον αντίποδα οι Αμερικανοί έπαιζαν όλοι πίσω από την μπάλα θέλοντας να προστατεύσουν την εστία τους, μιας κι αν δεν έπαιρναν κάποιο βαθμό, ήθελαν να έχουν καλή διαφορά τερμάτων.

Το ματς ήταν ανιαρό χωρίς πολλές ευκαιρίες κι έτσι ο Λεβ αποφάσισε στο ημίχρονο να βάλει τον Κλόζε αντί του Λούκας Ποντόλσκι και να πάει στα αριστερά τον Τόμας Μίλερ. Ο πρώτος σκόρερ των Γερμανών σε αυτό το Μουντιάλ πάντως δεν δυσκολεύτηκε ακόμα και αγωνιζόμενος στα πλάγια, να πετύχει το τέταρτό του γκολ στη διοργάνωση.

Στο 55' ο Μερτεσάκερ πήρε σε πρώτο χρόνο την κεφαλιά, ο Χάουαρντ έδιωξε εντυπωσιακά, αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Μίλερ ο οποίος με υπέροχο δεξί πλασέ λίγο έξω από την περιοχή, άνοιξε το σκορ.

Το γκολ αυτό δεν άλλαξε τα σχέδια του Γιούργκεν Κλίνσμαν ο οποίος είδε τους παίκτες του να συνεχίζουν να παίζουν αμυντικά για να μην αυξηθεί το παθητικό τους. Μάλιστα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Κλιντ Ντέμπσεϊ πήρε μία κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Νόιερ. Ο τελευταίος πάντως στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήταν θεατής...

Το τελευταίο σφύριγμα του Ουζμπέκου ρέφερι Ιρμάτοφ βρήκε τη Γερμανία πρώτη και καλύτερη και τις ΗΠΑ στη δεύτερη θέση, με τις δύο πλευρές να είναι απολύτως ικανοποιημένες.