noodles volos banner

Σαμαράς: «Όλα ήταν καθαρά στο μυαλό μου»

Ένας άνθρωπος χωρίς συναισθήματα, ψυχρός και επαγγελματίας ήταν ο Γιώργος Σαμαράς την ώρα που στάθηκε απέναντι στον Μπαρί για να εκτελέσει το πέναλτι με το οποίο η Εθνική ομάδα έγραψε ιστορία και στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο διεθνής επιθετικός μίλησε στην ιστοσελίδα της FIFA, με την πρώτη ερώτηση που του έγινε να είναι -όπως ήταν φυσικό- πώς κατόρθωσε να διατηρήσει την ψυχραιμία του σε ένα τόσο κρίσιμο σημείο και να γίνει ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής.  

«Τι αισθάνθηκα εκείνη τη στιγμή; Τίποτα απολύτως» απάντησε. «Απλά πήρα τη μπάλα και την τοποθέτησα στο σημείο. Ήμουν εγώ απέναντι στον τερματοφύλακα. Το μυαλό μου ήταν καθαρό. Διατήρησα την αυτοσυγκέντρωσή μου και προσπάθησα να στείλω την μπάλα στα δίχτυα. Το έχω κάνει χιλιάδες φορές στις προπονήσεις και κάποιες φορές σε αγώνες. Όλα ήταν καθαρά στο μυαλό μου και το μόνο που έπρεπε να κάνω ήταν να τα εφαρμόσω» συμπλήρωσε.

Ο «χρυσός» σκόρερ, που είχε δώσει και την ασίστ στον Σάμαρη στη φάση του 1-0, υπογράμμισε ότι όλοι οι διεθνείς πίστευαν στην πρόκριση, κι ας είχε σχεδόν εξαντληθεί ο χρόνος του αγώνα πριν το 2-1.

 «Πολλά παιχνίδια κρίνονται στα τελευταία δευτερόλεπτα. Έχει συμβεί σε πολύ μεγάλους αγώνες να σημειώνονται τα τελευταία δευτερόλεπτα ακόμη και δύο γκολ. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να συνεχίζεις την προσπάθεια μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή» είπε.

Ο Σαμαράς αντέκρουσε, επίσης, τον ισχυρισμό ότι η Ελλάδα παίζει αμυντικά. «Δεν νομίζω ότι παίξαμε αμυντικά σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Χάσαμε τον πρώτο αγώνα αλλά προσπαθήσαμε να επιτεθούμε, ενώ απέναντι στην Ιαπωνία δεν είχαμε άλλη εναλλακτική εκτός από το να αμυνθούμε, αφού είχαμε αποβολή. Ακόμη και τότε όμως, προσπαθήσαμε να "χτυπήσουμε" στις αντεπιθέσεις» δήλωσε.