noodles volos banner

Νίκη με υπογραφή Σουάρες για Ουρουγουάη

Με δύο εξαιρετικά γκολ, ο Λουίς Σουάρες (στο πρώτο ματς μετά τον τραυματισμό του) υπέγραψε… φαρδιά-πλατιά την πρώτη νίκη των Ουρουγουανών στη διοργάνωση με σκορ 2-1 επί της Αγγλίας και απέδειξε ξανά πως το «δολοφονικό ένστικτο» δεν χρειάζεται ούτε προετοιμασία, ούτε τίποτα!
Πάλεψαν οι Βρετανοί, αλλά τα έκαναν πάλι… μούσκεμα, με το παρθενικό τέρμα του Ρούνεϊ σε Παγκόσμια Κύπελλα να μην αποδεικνύεται αρκετό!
Τα ρίσκα είναι για τους τολμηρούς, αλλά οι προπονητές της Αγγλίας και της Ουρουγουάης μάλλον δεν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Διότι πήγαιναν το παιχνίδι μετρημένα, δείχνοντας ξεκάθαρα πως τα πάντα ξεκινούσαν απ’ το μηδέν… πίσω. Και θα μπορούσαν βέβαια τα πλάνα τους να εξελιχθούν σε φιάσκο. Απ’ τη μία, όμως, ο Ρούνεϊ δεν το «κόλλησε» με εκτέλεση φάουλ, απ’ την άλλη ο Ροντρίγκεζ σημάδεψε για λίγο άουτ! Και μετά το 20’ οι Βρετανοί άρχισαν να… στροφάρουν περισσότερο. Να παίρνουν πρωτοβουλίες. Να γίνονται πιο απειλητικοί.
Και δεν έμειναν στα… λόγια, αλλά προσπάθησαν να το αποδείξουν. Αλλά ο φορ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν είχε την τύχη με το μέρος του. Γιατί αν ίσχυε το αντίθετο, τότε η μπάλα θα κατέληγε στα δίχτυα του Μουσλέρα κι όχι στο δοκάρι του, στην εξ’ επαφής κεφαλιά του! Και σα να μην έφτανε αυτό, ο Σουάρες… τιμώρησε τους Άγγλους. Και για να τα λέμε όλα χρειάστηκε την –κάτι παραπάνω από- βοήθεια του Καβάνι, προτού ο επιθετικός της Λίβερπουλ χρησιμοποιήσει το κεφάλι του, όπως λίγοι ξέρουν. Και με το 1-0, οι Λατινοαμερικάνοι πήγαν με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στα αποδυτήρια.
Εκτός τόπου και χρόνου έμοιαζαν τα «τρία λιοντάρια» στα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Και παραλίγο να το… πληρώσουν. Αλλά για καλή τους τύχη, ο Καβάνι –σε μια απ’ τις σπάνιες περιπτώσεις που εκτελεί τόσο άσχημα- σημάδεψε… αλλού ντ’ αλλού. Και ok τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά για την Αγγλία. Δεν πήγαιναν, όμως, και για τον Ρούνεϊ. Γιατί δεν έφτανε που είχε δοκάρι νωρίτερα, έχανε μέχρι και τετ-α-τετ. Ή για την ακρίβεια του στερούσε το πρώτο του τέρμα σε Μουντιάλ ο Μουσλέρα!
Κι ενώ η ομάδα του Χότζον φαινόταν μπλοκαρισμένη, έχοντας απλώς μια χλυαρή υπεροχή, μια «μαγική» έμπνευση του Γκλεν Τζόνσον ήταν αρκετή. Ήταν αρκετή να αποδείξει πως έχει αρετές όχι μόνο ως δεξί μπακ, αλλά κι ως χαφ, βγάζοντας έτοιμο γκολ για τον Ρούνεϊ που αυτή την φορά δεν λάθεψε και στο 75’ έδωσε δικαίωμα στο όνειρο (1-1). Τα πάντα όμως γκρεμίστηκαν ξανά απ’ τον Σουάρες. Ο ηγέτης της Ουρουγουάης, ο σταρ της, το νούμερο ένα αυτής της ομάδας φύλαξε το καλύτερο για το τέλος. Διότι στο 85’ επωφελήθηκε την… ασίστ-λάθος του Τζέραρντ και με φοβερό τελείωμα, διαμόρφωσε το τελικό 2-1 κι έστειλε τους συμπατριώτες του στα… ουράνια!
Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:
Ουρουγουάη: Μουσλέρα, Κάσερες, Χιμένες, Γκοντίν, Περέιρα, Γκονζάλες (78’ Φουσίλε), Ρίος, Λοντέιρο (67’ Στουάνι), Ροντρίγκεζ, Καβάνι, Σουάρες (89’ Κόατες)
Αγγλία: Χαρτ, Τζόνσον, Κέιχιλ, Γιαγκέλκα, Μπέινς, Τζέραρντ, Χέντερσον, Στέρλινγκ (64’ Μπάρκλεϊ), Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ (71’ Λαλάνα), Στάριτζ