noodles volos banner

Τα «όχι» του Παγκοσμίου κυπέλλου στους ποδοσφαιριστές

Καθόλου σύζυγοι και φίλες, μέτρια χρήση του twitter και όχι σνακ είναι μερικοί από τους απαγορευμένους… καρπούς για τις  ομάδες που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Φάμπιο Καπέλο έχει επιβάλει στην Εθνική Ρωσίας πλήρη απαγόρευση του ίντερνετ, για να μην αποσπάται η προσοχή των διεθνών, ενώ τα Tweet επιτρέπονται, εφόσον αυτό δεν αφορά στους συμπαίκτες, στην ολλανδική ομάδα.

Τα αποτελέσματα, από την άλλη, δικαιώνουν τον προπονητή του Μεξικού, Μιγκέλ Ερέρα, ο οποίος έχει απαγορέψει το σεξ. «Αν ένας παίκτης δεν είναι σε θέση να απέχει για 30 ημέρες, αυτό σημαίνει ότι δεν είναι επαγγελματίας» εξηγεί ο Ερέρα.

Το σεξ δεν φαίνεται πάντως να είναι ταμπού στη βραζιλιάνικη ομάδα, όπως επιβεβαιώθηκε από τον προπονητή της Σελεσάο Λουίς Φελίπε Σκολάρι. «Αν γίνει κανονικά δεν υπάρχει πρόβλημα, οι… ακροβατικές παραστάσεις όμως δεν επιτρέπονται» λέει ο «Φελιπάο», ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινείται ο προπονητής της Κόστα Ρίκα, Χόρχε Λουίς Πίντο, ο οποίος ζήτησε από τους παίκτες του «μετριοπάθεια».

Αν ο Τσέζαρε Πραντέλι επιτρέπει στους Ιταλούς διεθνείς να δεχθούν τις επισκέψεις των οικογενειών, για τους Γερμανούς παίκτες η ζωή είναι λίγο πιο… σκληρή, καθώς ο Γιόαχιμ Λεβ τις είχε απαγορεύσει μέχρι το εναρκτήριο παιχνίδι εναντίον της Πορτογαλίας, ενώ το ίδιο ισχύει για τα κινητά τηλέφωνα, που θα πρέπει να είναι εκτός λειτουργίας κατά την τεχνική ανάλυση.

Ο Βέλγος Μαρκ Βίλμοτς, από την άλλη, πρότεινε στους διεθνείς των «κόκκινων διαβόλων» μια συμφωνία, βάσει της οποίας δεν θα δεχθούν οικογενειακές επισκέψεις ως τα ημιτελικά, εφόσον βεβαίως το Βέλγιο προχωρήσει τόσο μακριά.

Μετά το επεισόδιο κατά την έξοδο σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στη διάρκεια του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών, το περασμένο έτος, ο προπονητής του Μεξικού αποφάσισε να απαγορεύσει το αλκοόλ και τον καπνό, ενώ στην Κόστα Ρίκα δεν επιτρέπεται η χρήση κινητού τηλεφώνου στα αποδυτήρια.

Τα «όχι» επεκτείνονται πάντως και στην κουζίνα. Οι παίκτες της Χιλής, για παράδειγμα, απαγορεύεται να καταναλώνουν ανθρακούχα ποτά, ενώ οι Αλγερινοί διεθνείς δεν μπορούν να φάνε εκτός της έδρας στην οποία έχει καταλύσει η αφρικανική ομάδα.