noodles volos banner

Σχέδιο καταπολέμησης των στημένων από την UEFA

Μετά τα γεγονότα της τελευταίας εβδομάδας στην Αγγλία και δεδομένου του φετινού αποκλεισμού τριών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, για τα στημένα, η UEFA ετοίμασε νέο πλάνο έντεκα σημείων, με το οποίο θεωρεί ότι θα αποφέρει ομοιομορφία και συνοχή στην αντιμετώπιση των στημένων παιχνιδιών μέχρις ότου αυτά να εξαλειφθούν.

«Είναι σημαντικό να υπάρχει σε όλη την Ευρώπη μια κοινή φόρμα αντιμετώπισης των στημένων για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμά», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο και πρόσθεσε «Δεν είναι δυνατόν σε μια χώρα να υπάρχουν διαφορετικές ποινές σε σχέση με κάποια άλλη, ακριβώς για το ίδιο θέμα. Πόσο μάλλον όταν το θέμα αυτό είναι ζωτικής σημασίας για το ποδόσφαιρο».

Αυτό που τόνισε ο γενικός γραμματέας της UEFA ήταν ότι «Το στημένο παιχνίδι σε μια χώρα έχει επιπτώσεις εν γένει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο . Και πρέπει να παλέψουμε ενάντια σε αυτό με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο».

Με τις δηλώσεις του ο Ινφαντίνο εξέφρασε την πάγια θέση της UEFA να επιβάλει σκληρές κυρώσεις στους ένοχους των στημένων, απέτυχε ωστόσο να περιγράψει λεπτομερώς το σχετικό πλάνο.

Το σχέδιο θα σταλεί και στις 54 ευρωπαϊκές ομοσπονδίες και θα τεθεί για έγκριση στο συνέδριο της UEFA στο Καζακστάν τον Μάρτιο.