noodles volos banner

Το who is who του Λουτσιάνο

Επίσημα προπονητής της Νίκης Βόλου είναι ο Λουτσιάνο και το magnesiasports σας παρουσιάζει αναλυτικά τη διαδρομή του. Γεννημένος στις 21/8/1972 στη Βόλτα Ρεντόντα της Βραζιλίας, ο Λουτσιάνο ήρθε στην Ελλάδα για πρώτη φορά το 1995 για λογαριασμό της Ξάνθης.

Ουσιαστικά ο Λουτσιάνο Νούνιες ντε Σόουζα είναι ένας νέος τεχνικός, που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια την προπονητική του καριέρα και θεωρείται ανερχόμενος. Διαθέτει υψηλές φιλοδοξίες, έχει διάθεση για δουλειά και έναν εκρηκτικό χαρακτήρα. Δεν έχει όμως πολλές εμπειρίες από τους πάγκους και ουσιαστικά βρίσκεται στο ξεκίνημα της καριέρας του. Συγκεκριμένα έχει δουλέψει σε τρεις ομάδες, στην Καλλονή, στο Αιγάλεω και στη Γλυφάδα. Στην Καλλονή κάθισε 16 φορές στον πάγκο στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής τη σεζόν 2011-2012 και σημείωσε τέσσερις νίκες, επτά ισοπαλίες και πέντε ήττες και μία νίκη και μία ήττα στο κύπελλο. Στο Αιγάλεω έμεινε για τρία μόλις παιχνίδια τη φετινή σεζόν με μία νίκη, μία ισοπαλία και ήττα, ενώ στη Γλυφάδα ήταν στο «τιμόνι» για εννιά ματς με απολογισμό μία νίκη, δύο ισοπαλίες και έξι ήττες. Συνολικά στην καριέρα του ως προπονητής μετράει 31 παιχνίδια με επτά νίκες, 10 ισοπαλίες και 14 ήττες. Στη Β’ Εθνική 25 παιχνίδια με 5 νίκες, εννιά ισοπαλίες και 11 ήττες και στη Γ’ τρεις αγώνες με μία νίκη μία ισοπαλία, μία ήττα. Στο κύπελλο τρεις αγώνες με μία νίκη και δύο ήττες.

Ως ποδοσφαιριστής βέβαια έχει πολύ μεγάλη καριέρα. Με ελληνικές ομάδες αγωνίστηκε σε 372 παιχνίδια σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη και πέτυχε 112 γκολ. Εχει φορέσει τη φανέλα των ομάδων, Σκόντα Ξάνθη, Ολυμπιακού Πειραιώς, ΠΑΟΚ, Πανιωνίου, Ατρόμητου, ΠΑΣ Γιάννινα, Παναχαϊκής και Καλλονής. 

Last modified onTuesday, 17 December 2013 18:59