noodles volos banner

"Φορτσάρει" για την παραμονή ο Ρήγας, 1-0 τον Διγενή

Τρίτη συνεχόμενη νίκη του Ρήγα Φεραίου στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, αυτήν τη φορά κόντρα στον Διγενή Νεοχωρίου στο Βελεστίνο, με σκορ 1-0 και "δράστη" τον Τσιώλη στο έκτο λεπτό. Η ομάδα των Αλεξίου και Σπαθή, με αυτόν τον τρόπο, έφτασε τους 25 βαθμούς και βλέπει τον στόχο της παραμονής να γίνεται απόλυτα εφικτός.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον Ρήγα, όταν στην πρώτη του καλή στιγμή μπροστά στα "καρέ" του Καρατζά, ευτύχησε να προηγηθεί. Ο Τσελεπής, με μία πανέμορφη διαγώνια μπαλιά του, βρήκε τον Τσιώλη εντός περιοχής του Διγενή από τα δεξιά, με τον Τρικαλινό μεσοεπιθετικό να "νικά" με ψύχραιμο πλασέ τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων, για το 1-0. Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι είχαν ακόμα μία καλή στιγμή, ξανά με τον Τσιώλη, να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, όμως το πλασέ του από το ύψος του πέναλτι δε βρήκε στόχο, με την μπάλα να φεύγει ψηλά, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Καρατζά.

Στη συνέχεια, το παιχνίδι ισορρόπησε με τον Διγενή να προσπαθεί κάπως να προσεγγίσει την αντίπαλη περιοχή. Στο 22' ένα μακρινό σουτ του Τσαλάκου πέρασε άουτ, ενώ έξι λεπτά αργότερα η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κολοβού δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Παπαγιάννη. Στο 38' ο Ρήγας, πάλι με τον Τσιώλη, απείλησε για το 2-0. Η όμορφη προσωπική του ενέργεια τον έβγαλε σε "θέση βολής", στο ύψος του ημικυκλίου της μεγάλης περιοχής, με το πλασέ του, όμως, να μην αιφνιδιάζει τον Καρατζά που μπλόκαρε εύκολα την μπάλα.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι να "καθαρίσουν" το ματς, αλλά ατύχησαν, καθώς δεν κατάφεραν να κάνουν το 2-0 σε δύο κλασικές στιγμές τους για γκολ, με πρωταγωνιστή τον Τσελεπή. Αρχικά, στο 51' ο Τζοβάρας βρέθηκε από τα αριστερά, σέντραρε, με τους αμυντικούς του Διγενή να αδρανούν και να απομακρύνουν ασθενώς, δίνοντας την ευκαιρία στον Τσελεπή να σουτάρει από ευνοϊκή θέση, με την μπάλα, όμως, να φεύγει λίγο άουτ, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, πάλι ο επιθετικός του Ρήγα βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Καρατζά, τον πλάσαρε σωστά, με αμυντικούς των φιλοξενουμένων να μπαίνουν στην πορεία της μπάλας και να απομακρύνουν σωτήρια επί της γραμμής.

Στο 63' ο Τσελεπής πέτυχε, τελικά, γκολ με κεφαλιά, το οποίο, όμως, ακυρώθηκε από τον επόπτη Κουρλό, ως οφσάιντ. Συγκεκριμένα, ο ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων, σύμφωνα με τον βοηθό, ήταν εκτεθειμένος, την ώρα που σέντραρε ο Χατζηαθανασίου, με τη φάση να θεωρείται ως μη γενόμενη. Δώδεκα λεπτά αργότερα, ο Ρήγας έχασε κι άλλη σημαντική ευκαιρία για δεύτερο τέρμα. Ο Σπαθής, από τα αριστερά επιχείρησε τη σέντρα στην "καρδιά" της περιοχής του Διγενή, με τον Γκάγκα να παίρνει την κεφαλιά, η οποία έφυγε ελάχιστα άουτ.

Μπαίνοντας στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης, ο Διγενής κέρδισε μέτρα, πίεσε τον αντίπαλό του για την ισοφάριση, αλλά δεν κατάφερε να φανεί απειλητικός, πέρα από ένα σουτ του Νικόλαρου από το ύψος της μεγάλης περιοχής, στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, το οποίο βρήκε σε ετοιμότητα τον Παπαγιάννη που μπλόκαρε την μπάλα.

Τελικό σκορ 1-0, με τον Ρήγα να συνεχίζει το σερί του, με στόχο την παραμονή στην Γ' Εθνική

Ρήγας Φεραίος (Αλεξίου-Σπαθής): Παπαγιάννης, Χατζηαθανασίου, Γκάγκας, Σπαθής, Καρλιάμπας, Αλεξίου, Νασιακόπουλος (81' Κυριάκος), Χατζησταμάτης (88' Παπακώστας), Τζοβάρας, Τσιώλης (90+1' Ράπτης), Τσελεπής (76' Γεωργατζής)

Διγενής Νεοχωρίου (Μπρισίμης): Καρατζάς, Μπασιάκας, Τζέλης, Γούτσιος, Σαρακατσάνος, Αετόπουλος, Κατσαμάγκας, Τσαλάκου (64' Τσικρικάς), Νικόλαρος, Μεζίνι (88' Μακρής), Κολοβός

Last modified onSunday, 25 February 2018 20:08