noodles volos banner

Μίλησε για την "εξαφάνιση" και τις ... πίτσες του Μήτρογλου ο Δώνης

Το τι ακριβώς συνέβη με την... μυστηριώδη εξαφάνισή του αποκάλυψε ο Γιώργος Δώνης,μιλώντας στους σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Ο Ελληνας τεχνικός εξήγησε πως τίποτα το περίεργο δεν συνέβη και πως όλος ο «θόρυβος» δημιουργήθηκε από τα ΜΜΕ. Για την ακρίβεια διευκρίνισε ότι στο πρόσφατο ταξίδι του στο Ντουμπάι, έχασε το κινητό του, οι οικογένεια του ανησύχησε, με συνέπεια να δηλώσει αίτημα εξαφάνισης στην Αστυνομία.

Ο Έλληνας τεχνικός ανέφερε: "Ήταν προγραμματισμένο να πάω στο Ντουμπάι. Έφυγα πολύ αργά και έχασα το κινητό μου. Τα παιδιά μου φοβήθηκαν, γιατί έχω πολύ συχνή επικοινωνία και απόρησαν. Το θέμα λύθηκε πολύ γρήγορα, αλλά ξέρετε, τα κλικ υπερισχύουν. Το ζήτημα ήταν καθαρά προσωπικό και σχετιζόταν και με θέμα συγγενικού μου προσώπου. Ήξερα ότι θα βγει το θέμα. Έγινε για το κλικ".

«Έτσι πήγα στη Σαουδική Αραβία»

Εν συνεχεία ο Δώνης αναφέρθηκε και στο πέρασμά του από τη Σαουδική Αραβία: "Στη Σαουδική Αραβία βρίσκονται μεγάλοι προπονητές. Τα κασέ τους είναι από 2,5 έως 5 τον χρόνο. Οποιον θέλουν παίρνουν εκτός από τους πολύ τοπ. Εγώ εκεί βρέθηκα κατά τύχη. Δεν ήταν θέμα ατζέντη. Ολα ξεκίνησα από το γεγονός ότι ο πρίγκηπας που έχει την Αλ Χιλάλ είναι τρελός με την Μπαρτσελόνα. Ο σκάουτ της ομάδας ήρθε στο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με τον ΑΠΟΕΛ και στη συνέχεια στο ματς με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Οταν ήθελαν να αλλάξουν προπονητή υπήρχαν πέντε υποψήφιοι, υπήρχα και εγώ. Μεταξύ αυτών και ο Αγκίρε. Λέει ο Σεϊχης, "φέρτε και αυτόν του ΑΠΟΕΛ". Πήγα σε interview. Kάθισα δύο ημέρες πιο πριν μαζί με τους συνεργάτες μου να μάθω τα ονόματα των ποδοσφαιριστών, τις θέσεις τους και πως αγωνιζόταν η ομάδα για να δώσω μία καλή εντύπωση. Μου λέει "αν είναι δική μου απόφαση, σε παίρνω σήμερα". Μετά από δύο ημέρες, με πήραν να υπογράψω".

«Χάλασε τη χημεία ο Στραματσόνι»

Για το πέρασμα του Αντρέα Στραματσόνι από την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού, ο Γιώργος Δώνης είπε: "Ο Παναθηναϊκός με τον Στραματσόνι ξεκίνησε εντυπωσιακά την εφετινή σεζόν. Μου άρεσε που έβλεπα να χρησιμοποιεί το 3-5-2 ή το 3-4-3, του πήγαιναν αυτά τα συστήματα. Στα πρώτα ματς πήγε εντυπωσιακά. Οταν όμως δημιουργείς ένα πλάνο και το αλλάζεις συνέχεια, χαλάς τη χημεία.

Η Γιουβέντους είτε με την Καλιάρι είτε με την Μπαρτσελόνα παίζει 3-5-2. Στο κομμάτι της τακτικής η αλλαγή στο πλάνο φέρνει αλλοίωση της χημείας. Ο Ουζουνίδης έχει το δικό του πλάνο. Ηθελε χρόνο. Ο Παναθηναϊκός βελτιώνεται και ανασταλτικά αλλά και επιθετικά πλέον. Βλέπω τακτικά κομμάτια. Γυρίζει ο στόπερ ανάμεσα στους δύο στόπερ, γυρίζει ο Μπεργκ πιο πίσω, μπαίνουν πιο μέσα τα εξτρέμ. Δουλεμένη ομάδα. Το πόσο μακριά θα φτάσει εξαρτάται από την ποιότητα των ποδοσφαιριστών. Προπονητικά πλέον υπάρχει σταθερότητα".

Η φοβερή ατάκα του Μήτρογλου

Εξάλλου, μεγάλο ενδιαφέρον είχε η αποκάλυψη που έκανε για τον Κώστα Μήτρογλου κατά την κοινή τους θητεία στον Ατρόμητο, τη σεζόν 2011-2012. Συγκεκριμένα, ανέφερε: "Ολοι οι ποδοσφαιριστές είναι μεγάλα παιδιά. Θα σας πω μία ιστορία με τον Μήτρογλου. Λίγο πριν παίξουμε στον Ατρόμητο τον τελικό του 2012 με τον Ολυμπιακό έχουμε ένα ματς με τον Λεβαδειακό στη Λειβαδιά. Ο Κώστας μπαίνει αλλαγή, σκοράρει, το ματς λήγει 2-2.

Στα αποδυτήρια, όπως το συνηθίζαμε, είχαμε πίτσες για να παίρνουν οι παίκτες άμεσα υδατάνθρακες. Ολοι κάθισαν και έφαγαν. Ο Μήτρογλου έκανε μπάνιο, πήρε την πίτσα παραμάσχαλα και βγήκε προς τα έξω. Του λέω "Κώστα που πας;" Και μου απαντάει: "Κόουτς δεν μπορώ να φάω πίτσα χωρίς να έχω coca-cola! Να σταματήσουμε κάπου να πάρω μία; Με αγαπάει πολύ ο Κώστας και ακόμα με συμβουλεύεται. Και εγώ τον αγαπώ".

Πρόσθεσε ακόμα: "Αυτό που λένε ότι παιδιά 17 και 18 ετών καίγονται από τα συνεχή παιχνίδια είναι η μεγαλύτερη βλακεία που έχω ακούσει ποτέ. Τα παιδιά σ' αυτήν την ηλικία μπορούν να παίξουν και 10 παιχνίδια συνεχόμενα. Εχουν τέτοια ένταση και τέτοια ενέργεια που μοιάζει με το παιχνίδι στη γειτονιά. Το κλειδί είναι σ' αυτούς τους αθλητές το πως θα διαχειριστεί ο προπονητής το κομμάτι της πίεσης, ειδικά αν η ομάδα είναι μεγάλη ομάδα".

πηγή: sentragoal