noodles volos banner

Το παράπονο του Λευτέρη Παρασκευά

Ο Βολιώτης Λευτέρης Παρασκευάς είναι ένα σπάνιο παιδί που διαθέτει ένα χαρακτήρα, από εκείνους που πραγματικά ζηλεύεις. Δοτικός, ευαίσθητος, μεγάλος αθλητής που τρέχει, κολυμπά, κάνει ποδήλατο και μέσα από όλη αυτή την αθλητική δραστηριότητα βοηθά ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Τα τελευταία χρόνια έχει βοηθήσει πολλά σωματεία, ιδρύματα και δομές μέσα από τους αγώνες του. Χρησιμοποιεί τη δημοσιότητα που θα πάρει η όποια του δραστηριότητα για καλό σκοπό, να βοηθήσει με τον τρόπο του να γίνουν γνωστές οι ανάγκες που υπάρχουν κάθε φορά, ο κόσμος να ευαισθητοποιηθεί και να βοηθήσει. Ο Λευτέρης διοργανώνει αγώνες, διασχίζει βουνά σε φιλανθρωπικό πλαίσιο. Νοιάζεται για τον συνάνθρωπο, τον αγαπά και δείχνει την αλληλεγγύη του. Και είναι σημαντικό σε μια χώρα, όπως η Ελλάδα, που γνωρίζουμε τους ρυθμούς με τους οποίους λειτουργεί η πολιτεία, που πολλές φορές δηλώνει ανήμπορη να βοηθήσει ακόμη και στο ελάχιστο όλα αυτά τα σωματεία που το έχουν ανάγκη, να υπάρχουν συμπολίτες μας που αγωνίζονται για τον σκοπό αυτό.

Ο Λευτέρης έχει βοηθήσει τα περισσότερα από τα φιλανθρωπικά ιδρύματα της πόλης του Βόλου και το παράπονο του είναι πως ούτε ένας εκπρόσωπος από αυτά δεν έδωσε το παρών στην κυριακάτικη παρουσίασή του ντοκιμαντέρ από τη διάσχιση των Πυρηναίων Όρων, όπου ο υπεραθλητής μας κάλυψε συνολικά 866 χιλιόμετρα, προκειμένου να ξεπεράσει τα σωματικά του όρια, αλλά κυρίως, για να βοηθήσει μέσα από αυτήν την προσπάθεια να συγκεντρωθούν χρήματα για ένα ίδρυμα που φιλοξενεί παιδιά με νοητική υστέρηση.

Και όντως ήταν πραγματικά λυπηρό να απουσιάζουν από την αίθουσα άνθρωποι που στο παρελθόν, αλλά και μελλοντικά ο Λευτέρης Παρασκευάς θα βοηθήσει με τις προσπάθειές του. Ο Λευτέρης Παρασκευάς δε βγάζει χρήματα από όλο αυτό, όλα τα έσοδα των προσπαθειών του πάνε σε οργανώσεις, που καλό θα ήταν να στηρίξουν ηθικά τον αθλητή που τόσο κοπιάζει, για να μπορέσει να βοηθήσει με τον τρόπο του, με τον αγώνα του, τους συνανθρώπους μας.

Κατ. Καρ.