noodles volos banner

Απίστευτη ιστορία εξαπάτησης του ΠΑΟΚ από Γκαμπονέζο παίκτη

Μία τρομερή ιστορία που σχετίζεται με τον ΠΑΟΚ φέρνει στο φως η σουηδική εφημερίδα Aftonbladet, η οποία παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο ο Δικέφαλος πήγε να εξαπατηθεί το καλοκαίρι του 2014 με τη μεταγραφή του Αλιέου Ντάρμπο.

O Γκαμπονέζος μεσοεπιθετικός με σουηδικές ρίζες ήταν 22 χρόνων, όταν ήρθε στην Ελλάδα για τον Δικέφαλο. Αυτό που έχει γραφτεί είναι πως ο Ντάρμπο αρνήθηκε να δοκιμαστεί από τον ΠΑΟΚ, θέλοντας να υπογράψει κατευθείαν συμβόλαιο με τον Δικέφαλο. Έτσι έφυγε χωρίς να υπογράψει ποτέ. Ωστόσο, η σουηδική εφημερίδα Aftonbladet φέρνει σήμερα στην επιφάνεια μία διαφορετική εκδοχή της συγκεκριμένης ιστορίας, που παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο ο ΠΑΟΚ πήγε να εξαπατηθεί στη συγκεκριμένη μεταγραφή.

Στην Aftonbladet μιλάει ο ατζέντης που είχε έρθει στην Ελλάδα, για να κλείσει τον παίκτη στον ΠΑΟΚ με το όνομα «Ρόμπερτ», ο οποίος εξιστορεί τον τρόπο, με τον οποίο ο παίκτης προσπαθούσε να εξαπατήσει τόσο τον ίδιο όσο και τον ΠΑΟΚ. Ο Ντάρμπο μέχρι και σήμερα δεν έχει κάνει σχεδόν τίποτα στην καριέρα του, παίζοντας τη φετινή σεζόν στη Νάξαρ Λάιονς της Μάλτας! Ωστόσο, όπως αναφέρει η Aftonbladet ο παίκτης μέσω ψεύτικων μέιλ και βίντεο έκανε ατζέντηδες να διαπραγματεύονται τη μεταγραφή του σε διάφορους ευρωπαϊκούς συλλόγους!

Όπως αναφέρει ο ατζέντης με το όνομα «Ρόμπερτ» στη σουηδική εφημερίδα, ο Ντάρμπο τον Ιούλιο του 2014 έχει υπογράψει ήδη στην ιταλική Κροτότε. Λαμβάνει στις 15 του μήνα τις πρώτες πρωινές ώρες μία κλήση από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος ισχυρίζεται πως τον λήστεψαν και παρακαλάει τον ατζέντη να τον πάρει από την Ιταλία και να τον πάει στην Ελλάδα και στον ΠΑΟΚ, ο οποίος φέρεται να ενδιαφέρεται για την απόκτησή του. Μάλιστα ισχυρίζεται πως η Ντόρτμουντ τον έχει παρακολουθήσει, αλλά θέλει πρώτα να «ψηθεί» στον ΠΑΟΚ, πριν τον εντάξει στο ρόστερ της.

«Έχω πέσει θύμα ρατσιστικής επίθεσης. Με λήστεψαν και μου πήραν το κινητό και την πιστωτική κάρτα. Μου πήραν τα πάντα. Δεν πρέπει να μείνω εδώ. Πρέπει να με βοηθήσεις, να μου αγοράσεις ένα αεροπορικό εισιτήριο. Ο ΠΑΟΚ από την Ελλάδα με θέλει. Ο πατέρας μου γνωρίζει έναν σκάουτ από τη Βαυαρία και αυτός μαζί με έναν άλλο σκάουτ, τον Πελέ Άντερσον, με έχουν προτείνει στην Ντόρτμουντ, αλλά λένε ότι πρέπει πρώτα να παίξω για κάποια χρόνια στον ΠΑΟΚ, πριν μπορέσω να υπογράψω εκεί. Μπορείς να με βοηθήσεις στις διαπραγματεύσεις;», ήταν τα λόγια του Ντάρμπο σύμφωνα με τον Ρόμπερτ.

Στη συνέχεια ο Ρόμπερτ επικοινωνεί με τον Ζήση Βρύζα που είχε τότε τη θέση του αθλητικού διευθυντή στον ΠΑΟΚ, για να του προτείνει τον παίκτη. Πριν όμως από αυτό το τηλεφώνημα, μέσω του Ντάρμπο φτάνει ένα μέιλ τόσο στον ατζέντη όσο και στον Βρύζα, το οποίο έφερε την υπογραφή του Μίκαελ Ζορκ, του αθλητικού διευθυντή της Ντόρτμουντ. Σύμφωνα με αυτό, ο Ζορκ ενημέρωνε όλες τις πλευρές για το ενδιαφέρον της γερμανικής ομάδας προς τον Ντάρμπο, προτείνοντας στον Δικέφαλο να τον αποκτήσει πριν μεταγραφεί στην Ντόρτμουντ, καθώς η ελληνική ομάδα θα μπορούσε να έχει σημαντικά χρηματικά οφέλη σε μερικά χρόνια (2 ή 3 εκατομμυρίων ευρώ), μιας και επρόκειτο για μεγάλο ταλέντο. Το μέιλ ωστόσο φέρει την επισήμανση η μεταγραφή να προχωρήσει, χωρίς να χρειαστεί ο παίκτης να δοκιμαστεί από τον ΠΑΟΚ.

Τότε ο Δικέφαλος προσκαλεί τον παίκτη και τον Ρόμπερτ στο Μακεδονία Παλάς για τις διαπραγματεύσεις. Ατζέντης και Ντάρμπο φτάνουν στη Θεσσαλονίκη, έχουν συνάντηση με τον Βρύζα και τα βρίσκουν γρήγορα πάνω στη χρονική διάρκεια και στους προσωπικούς όρους του συμβολαίου του ποδοσφαιριστή. Ωστόσο, ο Άγγελος Αναστασιάδης επιμένει ο παίκτης να δοκιμαστεί πρώτα πριν υπογράψει.

«Ο Αλιέου τα είχε κανονίσει όλα με τον Πελέ Αντερσον. Εγώ ποτέ δεν είχα μιλήσει με τον Πελέ, αλλά γνώριζα την ύπαρξή του. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, ο Άγγελος Αναστασιάδης επιμένει όμως να δοκιμαστεί ο ποδοσφαιριστής, πριν υπογράψει το συμβόλαιό του», αναφέρει ο Ρόμπερτ στην Aftonbladet.

Λίγο αργότερα μετά τη συνάντηση, το τηλέφωνο του Ρόμπερτ «χτυπάει». Στην άλλη γραμμή είναι ο Ζήσης Βρύζας, ο οποίος φαίνεται αγριεμένος. «Φιλαράκι, τι προσπαθείς να κάνεις; Τι παιχνίδι παίζεις; Περίμενε εκεί, ερχόμαστε στο ξενοδοχείο», φέρεται να ήταν τα λόγια του Βρύζα σύμφωνα με τον Ρόμπερτ. Ο ΠΑΟΚ είχε επικοινωνήσει με την Ντόρτμουντ, η οποία δεν ήξερε απολύτως τίποτα για την υπόθεση του Ντάρμπο.

Μισή ώρα αργότερα, όπως εξιστορεί ο Ρόμπερτ, ο Βρύζας φτάνει στο ξενοδοχείο μαζί με καμιά δεκαριά φανατικούς οπαδούς του ΠΑΟΚ. «Θα πας στην αστυνομία. Τι κάνεις στέλνοντας παράξενα μέιλ; Μόλις μιλήσαμε με την Ντόρτμουντ και δε γνωρίζουν τίποτα για τη συμφωνία ή ποιος είναι ο Αλιέου. Μέχρι αύριο θα πρέπει να έχεις φύγει από το ξενοδοχείο», φέρεται να του είπε ο Βρύζας.

Ο ατζέντης Ρόμπερτ καθόταν φοβισμένος βλέποντας τους φανατικούς οπαδούς του ΠΑΟΚ γύρω του και φοβόταν για τα χειρότερα. Ευτυχώς τα πράγματα δεν ξέφυγαν και η περιπέτειά του τελείωσε κάπου εκεί, όπως αναφέρει. Αλλά ο τρόμος που πήρε ήταν μεγάλος.

«Μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου περιτριγυρισμένο από ultras του ΠΑΟΚ; Εκεί είναι Ελλάδα, τα πάντα μπορούν να συμβούν. Μπορούν να σε σκοτώσουν, να σε πετάξουν κάπου και αυτό ήταν. Σκέψου το συναίσθημα να περπατάς στη Θεσσαλονίκη με τους φανατικούς οπαδούς του ΠΑΟΚ να πιστεύουν ότι κοροϊδεύεις την ομάδα τους. Τότε έχεις μεγάλο πρόβλημα. Ποτέ δεν έχω φοβηθεί τόσο πολύ στη ζωή μου».

Πηγή:sdna.gr

Last modified onWednesday, 11 January 2017 16:21