noodles volos banner

"Πρωτάκι" στη σχολή προπονητικής ο Σαλπιγγίδης

Ο Δημήτρης στο θρανίο. Όχι, δεν είναι τίτλος ταινίας, αλλά η νέα καθημερινότητα του Δημήτρη Σαλπιγγίδη ο οποίος παρακολουθεί μαθήματα προπονητικής. 

Όπως αποκάλυψε η ΕΡΑ Sport, ο Θεσσαλονικιός πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ κατέθεσε προ καιρού τα δικαιολογητικά του και από το Σάββατο παρακολουθεί μαθήματα προπονητικής στον Πειραιά.

Εκεί διεξάγεται  το πρώτο στάδιο της  σχολής προπονητών της Ένωσης Δυτικής Αττικής υπό την αιγίδα της Ε.Π.Ο, για το δίπλωμα UEFA C. Πρόκειται για το πρώτο από τα τέσσερα στάδιο για όσους επιθυμούν να λάβουν πιστοποίηση γνώσεων, ώστε να γίνουν προπονητές.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα  δεκαήμερο θεωρίας και πρακτικής υπό την επίβλεψη του Διευθυντή των σχολών της ΕΠΟ κ. Τέλη Μπατάκη, του μέντορα ουσιαστικά όλων των πιστοποιημένων προπονητών την τελευταία δεκαπενταετία στην Ελλάδα.

Οι υποψήφιοι προπονητές ακολουθούν οκτάωρο πρόγραμμα-κάτι σαν το ..ολοήμερο στο Δημοτικό-και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρου πως ο Σαλπιγγίδης δείχνει ενθουσιασμένος απ τη νέα του εμπειρία. Συμμαθητές του Σαλπιγγίδη και καλή παρέα στην ...πρώτη τάξη της προπονητικής, αποτελούν οι τέως πράσινοι Τάκης Φύσσας, Γιούρκας Σεϊταρίδης, και ο Πάρης Ανδράλας που ξεκίνησε την πορεία του από την Προοδευτική και έπαιξε και στον ΠΑΟΚ. Οι υποψήφιοι θα ...τελειώσουν το καλοκαίρι την πρώτη τάξη της προπονητικής, παρακολουθώντας το δεύτερο δεκαήμερο το κλασσικό καλοκαιρινό σεμινάριο της Ρόδου. Να προσθέσουμε πως με το δίπλωμα UEFA C  ο κάτοχος μπορεί να εργαστεί σε Ακαδημίες Ποδοσφαίρου, κάτι που φαίνεται πως είναι ο πρώτος στόχος του Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

Last modified onMonday, 12 December 2016 22:20