noodles volos banner

Ο Γ. Βασιλειάδης στη θέση Κοντονή στο υφυπουργείο Αθλητισμού

Ολοκληρώθηκε και επίσημα η θητεία του Σταυρού Κοντονή ως υφυπουργού Αθλητισμού, μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Όπως προέκυπτε τις τελευταίες μέρες και από το ρεπορτάζ, ο Σταύρος Κοντονής θα ολοκλήρωνε το έργο του στο υφυπουργείο και έτσι έγινε, αφού ο Αλέξης Τσίπρας τον έχρισε υπουργό Δικαιοσύνης, σκεπτόμενος ότι η... μπάλα πλέον παίζεται στις δικαστικές αίθουσες.

Η κίνηση αυτή εκ μέρους της κυβέρνησης έχει διπλή ανάγνωση. Από τη μία έγινε πράξη μία «αξίωση» του συστήματος που ρυθμίζει πρόσωπα και καταστάσεις τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο στο να «τελειώσει» από τη συγκεκριμένη θέση ο Σταύρος Κοντονής και να προκύψει αλλαγή.

Από την άλλη μεριά, το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει άμεση σχέση πλέον με τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού υπάρχουν αρκετές ανοιχτές υποθέσεις, με κορυφαία αυτή της «εγκληματικής οργάνωσης», αλλά και του Koriopolis και της κάρτας υγείας.

Διάδοχος του Σταύρου Κοντονή θα είναι ο Γιώργος Βασιλειάδης και μένει να δούμε τη συνέχεια του έργου που αφήνει ο Ζακυνθινός πολιτικός. Ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας για την καταπολέμηση της διαφθοράς είχε μεγάλη συμβολή στην αντιμετώπιση των τέτοιων φαινομένωνκαι εκτιμήθηκε η εμπειρία που απέκτησε σ' αυτό το πόστο.

Σημείο αναφοράς είναι η συνεργασία με το γερμανικό κρατίδιο Βεστφαλίας - Ρηνανίας με αποτέλεσμα να φτάσει στις ελληνικές Αρχές η λίστα Μπόργιανς, ενώ δημιούργησε και μια σχέση συνεργασίας με το κρατίδιο, στο οποίο έχουν σταλεί για εκπαίδευση γύρω από ζητήματα διαφθοράς Έλληνες υπάλληλοι της εφορίας. 

Το βιογραφικό 
Ο κ. Βασιλειάδης, μάχιμος δικηγόρος, είναι 37 ετών και έχει γεννηθεί στον Πειραιά. Σπούδασε Νομική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και έκανε μεταπτυχιακό στην Πληροφορική και τις Επικοινωνίες στο Πανεπιστήμιο Strathchyde της Γλασκώβης. Ο κ. Βασιλειάδης ειδικεύεται στο Εμπορικό Δίκαιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Βασιλειάδης είναι αναπληρωτής Συντονιστής του Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.