noodles volos banner

Προσέγγιση Μαρινάκη-Σαββίδη λόγω τηλεοπτικών συμφερόντων

Στην εταιρεία Dimera, συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη, παρότι κατέθεσε εκτός χρονικών ορίων την πρότασή της, καταλήγει η χορηγία του πρωταθλήματος της Super League όπως αποφάσισαν, ομόφωνα μάλιστα, οι 14 ΠΑΕ του συνεταιρισμού (απουσίαζαν ο Αστέρας Τρίπολης και ο Πλατανιάς).

Ανάμεσα στις ομάδες που είπαν το «ναι» ήταν και ο Ολυμπιακός, ο ιδιοκτήτης του οποίου Βαγγέλης Μαρινάκης και η εταιρεία του Alter Εgo είχαν καταθέσει και αυτοί πρόταση, η οποία ωστόσο δεν ήταν καλύτερη οικονομικά από αυτήν της Dimera, ήταν όμως από τον ΟΠΑΠ που είναι ο μεγάλος χαμένος.

Οι «ερυθρόλευκοι» αρχικά δεν έβαλαν ζήτημα για το εκπρόθεσμο της κατάθεσης του φακέλου προσφοράς της Dimera, αλλά ζήτησαν οι τρεις προτάσεις να συζητηθούν σε νέο διοικητικό συμβούλιο αφού γίνουν εκ νέου διαπραγματεύσεις. Εν τέλει είπαν και αυτοί το «ναι» όταν τέθηκε θέμα ψηφοφορίας και όλες οι ΠΑΕ ήταν υπέρ της πρότασης της εταιρείας Σαββίδη.

«Ο Ολυμπιακός ξεκαθάρισε πως για το καλό του ποδοσφαίρου πρέπει να επιλεγεί η καλύτερη και η μεγαλύτερη πρόταση. Αν αυτή είναι της Dimera του κ. Σαββίδη, τότε αυτή είναι η εταιρεία που πρέπει να κερδίσει τον διαγωνισμό» τόνιζαν οι «ερυθρόλευκοι», ενώ έβαλαν κατά του προέδρου της Λίγκας Γιώργου Στράτου, που όπως κατήγγειλαν υποστήριζε την πρόταση του ΟΠΑΠ, αν και ήταν χαμηλότερη. «Σταμάτα να λειτουργείς ως υπάλληλος του ΟΠΑΠ» φέρεται να του είπε ο Γιάννης Βρέντζος.

Η πρωτοφανής εκεχειρία από πλευράς Ολυμπιακού (δεν προέβαλε καν ένσταση για το εκπρόθεσμο της πρότασης Σαββίδη, παρότι είχε επιχειρηματικό συμφέρον λόγω της προσφοράς της Alter Ego), 48 ώρες μάλιστα πριν από τη διεξαγωγή του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη και παρότι οι Θεσσαλονικείς ανέβασαν υπερβολικά τους τόνους προχτές με τον ορισμό του Αρετόπουλου ως διαιτητή, ξένισε αρκετούς, αλλά όχι όσους παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στο ευρύτερο πεδίο, εκείνο των τηλεοπτικών αδειών

Εμφανέστατα, λοιπόν, υπάρχει τις τελευταίες ημέρες μια προσέγγιση, λόγω σοβαρότατων οικονομικών συμφερόντων που διακυβεύονται, μεταξύ Βαγγέλη Μαρινάκη και Ιβάν Σαββίδη. Πιέζουν την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει το τηλεοπτικό τοπίο (παρότι αναμένουν -αναγκαστικά- τις αποφάσεις του ΣτΕ, το οποίο διασκέπτεται και την προσεχή εβδομάδα) και στο στόχαστρό τους έχουν τον ΣΚΑΪ του Γιάννη Αλαφούζου (στη σελ. 25 συνέχεια στην ανταλλαγή ανακοινώσεων), δεδομένου ότι οι δικές τους τηλεοπτικές εταιρείες δεν γνωρίζουν αν και πότε θα λειτουργήσουν, σε αντίθεση με το κανάλι του Φαλήρου που ό,τι κι αν συμβεί εκπέμπει (και θα εκπέμπει) και έχει σαφές προβάδισμα στην κούρσα της τηλεοπτικής αγοράς

Επιπλέον, ο δίαυλος επικοινωνίας Μαρινάκη - Σαββίδη για τα σοβαρά επιχειρηματικά ζητήματα επιτρέπει να καλλιεργηθούν και ζιζάνια (πέραν των επιθέσεων σε Αλαφούζο) στις σχέσεις Σαββίδη - Μελισσανίδη, που μέχρι πρότινος ήταν συμπαγέστατες υπό τον μανδύα των επικείμενων εκλογών της ΕΠΟ, οι οποίες όμως αναβλήθηκαν.

Ο Ολυμπιακός, επίσης, δεν ήθελε παντοιοτρόπως να δει τον ΟΠΑΠ (σε περίπτωση που η προσφορά της Dimera απορριπτόταν ως εκπρόθεσμη και η δική του έχανε στην κόντρα με τον Οργανισμό) εκ νέου χορηγό του πρωταθλήματος.

Ο Σαββίδης, από την άλλη, με το «σκρινάρισμα» των «ερυθρόλευκων» δεν πάθαινε τίποτε, αντιθέτως ως χορηγός της λίγκας μπορεί να πανηγυρίζει και να το αξιοποιεί επικοινωνιακά. Win win κατάσταση, συνεπώς, και μένει να δούμε αν αυτό το κλίμα εκεχειρίας θα αποτυπωθεί ακόμα περισσότερο τις προσεχείς ημέρες, αρχής γενομένης από αύριο το βράδυ, όταν και θα έχει ολοκληρωθεί το Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ.

Πηγή:sentragoal