noodles volos banner

«Φάκελος» Βαλάντης Κόκκας

Ο νεοαποκτηθείς κεντρικός αμυντικός της Νίκης Βόλου, Βαλάντης Κόκκας, αποτελεί ένας από τους πλέον άτυχους ποδοσφαιριστές των κυανόλευκων, κατά την φετινή αγωνιστική σεζόν, με τον πρώην παίκτη του Δωτιέα Αγιάς να τίθεται εκτός πλάνων σε πολλές αναμετρήσεις, λόγω των στρατιωτικών του υποχρεώσεων.

Ο Βολιώτης ποδοσφαιριστής, που είναι «γέννημα - θρέμμα» Νικιώτης και ιδιαίτερα αγαπητός στις τάξεις των φιλάθλων της ομάδας, ύστερα από τρία αγωνιστικά έτη θετικότατης παρουσίας του στην Γ’ Εθνική, με την φανέλα των Ρήγα και Δωτιέα, πήρε την ευκαιρία που ίσως ονειρευόταν από μικρός, δηλαδή, την ένταξή του στην πρώτη ομάδα της Νίκης Βόλου. Επρόκειτο για μεταγραφή που πραγματοποιήθηκε, ύστερα από προσωπική επιθυμία του πρώην προπονητή της ομάδας, Λεωνίδα Μπίλη που ήθελε πολύ να δουλέψει μαζί του, πιστεύοντας στις δυνατότητές του.

Οι συνθήκες, όμως, τα έχουν φέρει έτσι, που ο Κόκκας δεν έχει κάνει ακόμα το επίσημο ντεμπούτο του, με την φανέλα της αγαπημένης του ομάδας, μένοντας κάθε εβδομάδα εκτός αρκετών προπονήσεων, που δεν του επιτρέπουν να πιάσει το «πικ» της φόρμας του. Μέχρι στιγμής, δεν έχει αγωνιστεί σε κάποιο επίσημο παιχνίδι, ενώ έχει συμπεριληφθεί σε τρεις αποστολές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η εξέλιξη αυτή ρίχνει ψυχολογικά, αλλά παράλληλα πεισμώνει τον Κόκκα, που γνωρίζει πολύ καλά πως θα πρέπει να διαθέτει αρκετή υπομονή κι επιμονή, προκειμένου να δείξει στον νέο του προπονητή, Στέφανο Ξηροφώτο, πως αξίζει τις ευκαιρίες του. Προπονητικό τιμ και διοίκηση είναι κοντά στον 24χρονο αμυντικό, τον οποίο προσπαθούν να τονώσουν ψυχικά και να του δώσουν να καταλάβει πως υπολογίζεται κανονικά, παρά το γεγονός πως αναγκάζεται να μένει εκτός ομάδας για αρκετό χρονικό διάστημα, και πως όταν επιστρέψει (σε περίπου δύο μήνες προβλέπεται η «απόλυσή» του) έχει όλο τον χώρο και τον χρόνο να δείξει αυτό που αξίζει.

Αδιαμφισβήτητα, πάντως, η απόλυση του Βαλάντη Κόκκα στις αρχές του 2017 και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο θα είναι μία μορφή «μεταγραφής» για τη Νίκη, που σίγουρα μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει πράγματα από έναν ποδοσφαιριστή που υπάρχει στο ρόστερ και είναι κοινώς αποδεκτό πως έχει πολλά να δώσει. 

 

Last modified onFriday, 21 October 2016 17:05