noodles volos banner

Π. Δήμας: «Εγχειρίστηκε για όγκο στο κεφάλι η γυναίκα μου»

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση σε συνέντευξη του, στην Καθημερινή αποκάλυψε άγνωστες πτυχές της ζωής του. Με τόλμη και θάρρος μίλησε για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίσει η σύζυγος του, Αναστασία, αλλά και για το λόγο που αποφάσισε να αποσυρθεί από την πολιτική δράση.

«Στις 3 Ιανουαρίου διαγνώστηκε ο όγκος στο κεφάλι, λίγο μετά, 14 του μηνός, χειρουργήθηκε. Γλοιοβλάστωμα. Εγχειρίστηκε στην Ελλάδα. Τώρα είναι σταθερή η κατάστασή της. Δεν έφυγα από την πολιτική γιατί δεν μου άρεσε ή μετάνιωσα αλλά για προσωπικούς λόγους. Δεν θα μπορούσα να αφήσω την Αναστασία, τα παιδιά. Περάσαμε πολύ δύσκολα... εισπράξαμε πολλή αγάπη... Ο Γολγοθάς συνεχίζεται...» είπε ο Πύρρος Δήμας. 

 Σε ερώτηση του δημοσιογράφου γιατί  έφυγε από την πολιτική ο Πύρρος Δήμας, είπε χαρακτηριστικά: 

«Δεν εγκατέλειψα. Απλώς δεν ψηφίστηκα. Έπεσαν τότε οι εκλογές και πάνω στο πρόβλημα της Αναστασίας (σ.σ. της συζύγου του).

 Μιλώντας για την οικογένεια του τόνισε : «Η οικογένειά μου πάνω απ’ όλα. Η γυναίκα μου, τα παιδιά μου, η Ελένη 21 ετών κάνει μεταπτυχιακό στο Σικάγο, ο Βίκτωρ 18 χρόνων πέρασε στο Γέιλ για πολιτικές επιστήμες, η Μαρία 16 και ο Νικόλας 7.

Η Μαρία κάνει κωπηλασία και την πηγαίνω στον Άγιο Κοσμά κάθε μέρα. Θέλω τα παιδιά μου να κάνουν ό,τι δεν είχα τη δυνατότητα να κάνω εγώ. Κλαίω, όταν τα βλέπω να προκόβουν. Αυτά είναι τα καλύτερα μετάλλιά μου. Μετά έρχεται η καριέρα.»

 Ο Πύρρος Δήμας όταν ρωτήθηκε για τις πολιτικές εξελίξεις και συγκεκριμένα για τον πρόεδρο της Ν.Δ Κυριάκο Μητσοτάκη είπε: «Είναι νέος, δε λέει “θα” και δίνει την εντύπωση ότι πραγματικά θέλει να αλλάξει τα πράγματα. Βέβαια, για να αλλάξουν, για να μάθουμε να στηρίζουμε την αξιολόγηση και την αρχή ότι “προχωράει ο άξιος”, θέλει χρόνο. Είναι πολλές οι γενιές που μεγάλωσαν με “μαυρογιαλούρους”». Και συμπληρώνει: «Αρκεί να έχει στήριξη από το πολιτικό σύστημα».