noodles volos banner

Ανακοίνωση κατά του Βολιώτη ρέφερι Καλογερόπουλου από τους Μαχητές (vid)

Μία φάση που διαδραματίστηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα του περασμένου Σαββάτου μεταξύ των Μαχητών Δόξας Πεύκων και του Φάρου Κερατσινίου, για το πρωτάθλημα της Α2, έγινε η αφορμή να υπάρξουν έντονες διαμαρτυρίες από την πλευρά των γηπεδούχων προς τον Βολιώτη διαιτητή Λευτέρη Καλογερόπουλο.

Το σκορ ήταν 67-68 και απέμεναν λιγότερα από 15 δευτερόλεπτα για το τέλος, όταν γίνεται φάουλ από τους παίκτες των γηπεδούχων στον Μπατή, προκειμένου να πάει στις βολές, αλλά οι διαιτητές έστειλαν στη «γραμμή της φιλανθρωπίας» τον Κατούφα, που έγινε αποδέκτης της μπάλας, αμέσως μετά την υπόδειξη της παράβασης. Για την ιστορία, το παιχνίδι έληξε 67-70, υπέρ των φιλοξενουμένων, με τις δύο εύστοχες βολές του παίκτη που αδίκως πήγε στις βολές, με αποτέλεσμα οι Μαχητές να εκδώσουν ανακοίνωση, στην οποία επιτίθενται στον Βολιώτη ρέφερι, που σύμφωνα με τους ιθύνοντες του συλλόγου, πήρε πάνω του την απόφαση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"17" πριν το τέλος και ο Βασιλόπουλος στη γραμμή με το σκορ στο 67-68. Αστοχεί και στη δεύτερη βολή αλλά παλικαρίσια παίρνει το ριμπάουντ. Ντριπλάρει προς το κέντρο και πασάρει στον Μπατή. Αυτός κινείται προς πλάγια αριστερά και υπάρχει σφύριγμα για φάουλ και η μπάλα καταλήγει στον Κατούφα. Ο Καράμπουλας περπατάει προς το κέντρο να κάνει «high five» με τον Μπατή για εμψύχωση. Με μαεστρικά νεύματα οδηγείται ο Κατούφας στις βολές!!! Ευστοχεί στην πρώτη. Ο πάγκος μας ωρύεται. Ο διαιτητής Καλογερόπουλος τρέχει προς τη γραμματεία και με μια κίνηση του διαβεβαιώνει όλο το γήπεδο ότι παίρνει πάνω του το σφύριγμα. Άλλωστε αυτός το σφύριξε από το ένα μέτρο. Αφού το πήρε πάνω του και τον θεωρούμε και αξιοσέβαστο πρόσωπο, ας έχει και την στοιχειώδη ευθιξία να πάρει και την ευθύνη γι' αυτό το σφύριγμα που επηρέασε την εξέλιξη του αγώνα.

ΥΓ Μας συγχωρείτε για τα "γαλλικά" στο βίντεο αλλά δε θέλαμε να κλείσουμε τον ήχο για να ακουστεί καθαρά το timing του σφυρίγματος του κυρίου Καλογερόπουλου”.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο της επίμαχης φάσης εδώ.

Είναι προφανές, λοιπόν, πως έγινε λάθος από το διαιτητικό τρίο της αναμέτρησης, γεγονός που σε καμία περίπτωση δεν υποβαθμίζει, ούτε αλλοιώνει την αξία του διαιτητή Καλογερόπουλου, ο οποίος έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του στο πέρασμα του χρόνου. Εξάλλου, τα λάθη είναι ανθρώπινα και μπορούν να γίνουν.

Last modified onFriday, 14 October 2016 02:11