noodles volos banner

Ο Ν. Κατσαρός για τους τραμπουκισμούς στον ίδιο και τον Γ. Χελάκη

Τους τραμπουκισμούς που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα της Εθνικής με την Κύπρο και είχαν ως θύματα τον ίδιο και τον Γιώργο Χελάκη περιέγραψε ο Νίκος Κατσαρός.

Μιλώντας για το περιστατικό στην εκπομπή του στον ΣΠΟΡ FM 94,6 αναφέρθηκε στις ύβρεις και τις απειλές που εκτοξεύτηκαν στα δημοσιογραφικά του «Καραϊσκάκης».

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, όταν, στο ημίχρονο, ο Γιώργος Χελάκης πήγε προς το μέρος τους, για να τους ζητήσει να σταματήσουν, δέχθηκε αρχικά ένα χαστούκι και στη συνέχεια φτυσιές, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στη θέση του. Επίσης, επίθεση δέχθηκε και ο Χρήστος Κοντός, καθώς τέσσερα άτομα τον ακολούθησαν στις τουαλέτες στο ημίχρονο και εκτόξευσαν απειλές εναντίον του. Ένταση υπήρξε και στον χώρο του εστιατορίου αλλά και των επισήμων, ενώ εμφανής ήταν η έλλειψη σεκιούριτι στον συγκεκριμένο χώρο.

Ο κ. Κατσαρός έκανε λόγο λοιπόν για «χούλιγκαν που εκτελούσαν εντολές», εξέφρασε την άποψη ότι επρόκειτο περί οργανωμένου σχεδίου και επιβεβαίωσε την παντελή απουσία οποιασδήποτε παρέμβασης από ανθρώπους της ΕΠΟ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Κατσαρός:

«Αυτός ήταν ο στόχος τους, από όσο κατάλαβα: Να περάσουν από τα μικρόφωνα όσα έλεγαν και να τα ακούσει ο κόσμος. Μήνυμα σε ποιον ήθελαν να στείλουν δεν το κατάλαβα. Κάποιοι εγκάθετοι τραμπούκοι βρέθηκαν να βρίζουν εμάς, να μας φτύνουν, να μας απειλούν και να βρίζουν τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού. Με στόχο τι; Να περάσουν από τα μικρόφωνα και τι να γίνει; Δεν κατάλαβα. Κι αυτοί που τους βάλανε, βέβαια, δεν κατάλαβα τι στόχο είχαν, αλλά και οι ίδιοι με το ανύπαρκτο μυαλό που έχουν και εκτελούσαν κάποιες εντολές.

Εν πάση περιπτώσει, αυτό που συνέβη ήταν ότι εμείς ήμασταν στην τελευταία σειρά των δημοσιογραφικών και πίσω μας κυκλοφορούσαν ανενόχλητοι όλοι αυτοί οι τραμπούκοι. Περνούσαν από τα επίσημα στα δημοσιογραφικά και το αντίστροφο. Ήταν ακριβώς πίσω μας, μας έβριζαν, μας απειλούσαν και έβριζαν τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού.

Αυτό ξεκίνησε περίπου στο 25’ του αγώνα. Άρχισαν να ουρλιάζουν για να περνάνε από τα μικρόφωνα -αυτός ήταν ο στόχος τους- και μετά πέρασαν από τα επίσημα στα δημοσιογραφικά και βρέθηκαν ακριβώς από πάνω μας. Έβριζαν τον Γιώργο Χελάκη, τον απειλούσαν και κάποια στιγμή, όταν έληξε η αποστολή τους, αποσύρθηκαν και έληξε το επεισόδιο.

Σε όλη τη διάρκεια δεν υπήρχε παρέμβαση και προστασία από κανέναν. Τώρα πώς είναι δυνατόν σε διεθνείς αγώνες που γίνονται για τις διοργανώσεις της FIFA και της UEFA να περνούν τραμπούκοι στα δημοσιογραφικά και να κυκλοφορούν ανενόχλητοι, αυτό μόνο στην Ελλάδα μπορεί να γίνει.

Ήταν σαφές πώς ήταν οργανωμένο. Γιατί ξεκίνησε από το 25’ και πήγε μέχρι το ημίχρονο, αλλά και την ανάπαυλα. Μόλις άρχισε το β’ μέρος εξαφανίστηκαν. Αυτός που τους έδωσε εντολή να έρθουν, προφανώς τους έδωσε εντολή και να φύγουν.

Σε όλη τη διάρκεια που συνέβαιναν αυτά εγώ δεν αντελήφθην την παρέμβαση κανενός. Δε μιλάω, βέβαια, για σεκιουριτάδες και οποιονδήποτε άλλο αρμόδιο όφειλε να είναι εκεί και να περιφρουρεί τον δημοσιογραφικό χώρο, αλλά ούτε από την ομοσπονδία είδα κανένα. Τώρα αν υπήρξε μετά το τέλος κάποια παρέμβαση, αφού είχαν ολοκληρώσει το έργο τους, δεν το ξέρω.

Νομίζω ότι και στα επίσημα έγιναν κάποιοι διαπληκτισμοί, κάποιες αποδοκιμασίες, υπήρξαν ύβρεις από κάποιους προς κάποιους, αλλά για αυτά τα γεγονότα δεν έχω άποψη, απλώς άκουσα.

Όλα αυτά προστίθενται σε ένα σωρό άλλα που έχουν γίνει. Την προηγούμενη βδομάδα ακούγαμε στο Καυταντζόγλειο κάποιον να ουρλιάζει και να βρίζει τον Γιώργο Ζαχαριάδη. Είναι ξέφραγο αμπέλι τα δημοσιογραφικά και ο χώρος των ΜΜΕ. Όποιος θέλει μπαίνει μέσα, κάνει ό,τι θέλει κα φεύγει. Πλέον αυτά στην Ελλάδα έχουν γίνει καθημερινότητα. Δυστυχώς…»