noodles volos banner

Δύσκολη έξοδος για τον Ηρακλή, δυνατό εντός έδρας ματς για την ΑΕΔ

Δέκατη όγδοη αγωνιστική στην Α' ΕΠΣΘ και το ενδιαφέρον εστιάζεται στη μάχη της κορυφής του 1ου ομίλου, ενώ στο 2ο ο ΓΣ Αλμυρού έχει την ευκαιρία να εξασφαλίσει μαθηματικά την πρωτιά πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε. Ας δούμε αναλυτικά το πρόγραμμα.

Στον 1ο όμιλο, οι τρεις διεκδικητές της κορυφής παίζουν την ίδια ώρα, το απόγευμα του Σαββάτου. Ο Ηρακλής, μετά τη μεγάλη νίκη της περασμένης αγωνιστικής, θέλει να κάνει άλλο ένα βήμα προς την πρώτη θέση. Αγωνίζεται στο “Κιούπι” με τον Μαγνησιακό. Σε επτά ματς οι “κυανόλευκοι” του Γιάννη Φασουράκη δεν έχουν δεχθεί γκολ και μετρούν έξι νίκες-μία ισοπαλία, από την άλλη η ομάδα του Βασίλη Πανόπουλου προέρχεται από βαριά ήττα στη Σκιάθο και εντός έδρας, ως γνωστόν, η βαθμολογική συγκομιδή είναι πενιχρή, με μόλις επτά βαθμούς σε εννιά ματς. Η ΑΕ Διμηνίου υποδέχεται τον Άρη, με το σύνολο του Κώστα Μπράτσου να μην έχει περιθώρια για απώλεια βαθμών και τους φιλοξενούμενους να μην έχουν δείξει σταθερότητα σε απόδοση κι αποτελέσματα, αλλά να αποτελούν αξιόμαχο αντίπαλο.
Ο Σαρακηνός, ύστερα από την ήττα στο ντέρμπι που έβαλε τέλος στο νικηφόρο σερί των επτά αγωνιστικών, θέλει μόνο τρίποντα μέχρι τέλους ελπίζοντας σε γκέλες των άλλων ομάδων, καθώς είναι στο -3 και υστερεί σε ισοβαθμία με τον Ηρακλή και σε τριπλή. Οι “ροσονέρι” αγωνίζονται στο ΕΑΚ με αντίπαλο τη Δάφνη που βρίσκεται χαμηλά στο βαθμολογικό πίνακα. Το πρωί της Κυριακής, στο Στάδιο ο Θησέας φιλοξενεί την ΑΕ 2002. Η ομάδα της Αγριάς έχει χάσει τα τρία τελευταία ματς που έδωσε ως γηπεδούχος (σε Αγριά και δύο στο ΕΑΚ), όμως σε αυτό το διάστημα κέρδισε στις τέσσερις εξόδους της! Ο Πανιώνιος παίζει με τον Πηλέα που είχε θετικό αποτέλεσμα -ισοπαλία- το προηγούμενο Σάββατο ύστερα από δεκαπέντε σερί ήττες, ενώ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση είναι αυτή ανάμεσα σε Αγία Παρασκευή και Σκιάθο, με 25 πόντους οι γηπεδούχοι, με 29 οι νησιώτες.

Στο 2ο όμιλο, ξεχωρίζει το ματς ανάμεσα σε ΓΣΑ και Διαγόρα. Πρώτος εναντίον δεύτερου, με την απόσταση μεταξύ τους να είναι στους 12 βαθμούς. Οι πρωταθλητές που δεν χάνουν βαθμό πουθενά, σε περίπτωση νίκης ή ισοπαλίας εξασφαλίζουν μαθηματικά την πρωτιά του ομίλου κι ενώ θα απομένουν τέσσερις αγωνιστικές. Από εκεί και πέρα, στις άλλες αναμετρήσεις υπάρχουν φαβορί κι αουτσάιντερ. Στον Πτελεό, ο Πρωτεσίλαος υποδέχεται τη Δήμητρα και θέλει να σημειώσει δεύτερη διαδοχική εντός έδρας νίκη, στα Κανάλια ο Απόλλων παίζει με τη μαχητική Αγχίαλο που εκτός έδρας δεν τα καταφέρνει εξίσου καλά με το γήπεδό της, ο Αχιλλέας φιλοξενεί τον Αίαντα. Θεωρητικά τον πρώτο λόγο για το τρίποντο έχουν οι Μικροθήβες στον αγώνα τους με τον ουραγό Άθλο, ενώ άκρως ενδιαφέρουσα είναι η αναμέτρηση στον Πλάτανο ανάμεσα στους Μυρμιδόνες και τη Σκόπελο. Οι γηπεδούχοι μετρούν 12 βαθμούς και παίζουν το τελευταίο τους χαρτί για τη σωτηρία, οι νησιώτες είναι με πέντε παραπάνω.