noodles volos banner

Ξεχωρίζει το ντέρμπι κορυφής

Μεγάλο ντέρμπι κορυφής περιλαμβάνει η 14η αγωνιστική στον 1ο όμιλο της Α' Κατηγορίας. Αυτό το διήμερο 20-21 Φεβρουαρίου οι αναμετρήσεις, τέσσερις το Σάββατο και οκτώ την Κυριακή. Ας δούμε αναλυτικά το πρόγραμμα.

Στον 1ο όμιλο, αναμφίβολα ξεχωρίζει το ντέρμπι Ηρακλής-ΑΕ Διμηνίου που θα διεξαχθεί το πρωί της Κυριακής. Δεύτερος εναντίον πρώτου. Τρεις βαθμοί χωρίζουν τις δύο ομάδες που διεκδικούν με αξιώσεις την κορυφή του ομίλου και τη συμμετοχή στον τελικό της κατηγορίας. Αυτός άλλωστε είναι ο στόχος τους από το ξεκίνημα της σεζόν. Ο Ηρακλής, που προέρχεται από ισοπαλία με τον Πανιώνιο, έχει το απόλυτο των βαθμών στο Βασδέκειο και με νίκη, ανεβαίνει κορυφή. Η ΑΕ Διμηνίου γνώρισε την προηγούμενη αγωνιστική την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα και καλείται να ξεπεράσει δύσκολο εμπόδιο στην προσπάθειά της να διατηρήσει την πρώτη θέση.
Μία ημέρα νωρίτερα, ο Σαρακηνός έχει την ευκαιρία να πιάσει την ΑΕΔ. Αυτό θα γίνει εφόσον κερδίσει την Αγία Παρασκευή, αντίπαλο που τα τελευταία χρόνια δυσκολεύει τους “ροσονέρι”. Η ομάδα του Κώστα Παπαστεργίου αθόρυβα αλλά σταθερά, είναι μέσα στη μάχη του τίτλου καθώς μπορεί εντός έδρας να έχει χάσει δέκα βαθμούς αλλά εκτός μετράει μόνο τρίποντα. Επίσης το Σάββατο άλλες τρεις συναντήσεις: ο Θησέας θέλει δεύτερο συνεχόμενο διπλό στην έδρα του αδύναμου Πηλέα, η Δάφνη κοντράρεται με τον Πανιώνιο στη “μάχη” της παραμονής (έχουν τους ίδιους βαθμούς και τον ίδιο απολογισμό αποτελεσμάτων), ενώ ο Μαγνησιακός θέλει να σπάσει την κακοδαιμονία στα εντός έδρας κόντρα στην ΑΕ 2002. Το σύνολο του Βασίλη Πανόπουλου έπαιξε τα δύο πρώτα φετινά ματς στο γήπεδο της ΙΜ Δημητριάδος και τα υπόλοιπα στη φυσική του έδρα, όμως αγνοεί τη νίκη: τέσσερις ισοπαλίες και τρεις ήττες. Τέλος, στη Σκιάθο ταξιδεύει ο Άρης. Οκτώ αγωνιστικές χωρίς ήττα οι νησιώτες, με τέσσερις σερί νίκες βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, ενώ οι “κιτρινόμαυροι” θέλουν να ρεφάρουν την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής.

Στο 2ο όμιλο, όλα τα ματς διεξάγονται την Κυριακή. Ο ΓΣ Αλμυρού παίζει στο γήπεδό του με αντίπαλο τους Μυρμιδόνες, ενώ ο δεύτερος Διαγόρας έχει τοπικό ντέρμπι με το σύλλογο των Καναλίων. Δοκιμασία στη Σκόπελο για την ομάδα του Μιχάλη Ανδρωνά, τον Πρωτεσίλαο, στην έδρα του παρουσιάζεται πιο δυνατός ο Αίας που υποδέχεται την επικίνδυνη Ένωση Μικροθηβών Αϊδινίου (με σερί τεσσάρων θετικών αποτελεσμάτων). Ο προτελευταίος Αχιλλέας φιλοξενεί την Δήμητρα και σε περίπτωση που κερδίσει, την πλησιάζει στον ένα βαθμό, ενώ η Αγχίαλος έχει θεωρητικά τον πρώτο λόγο κόντρα στον ουραγό Άθλο.