noodles volos banner

Ο Ελευθεριάδης "καθάρισε" την πρόκριση

 

Με γκολ του Χρήστου Ελευθεριάδη στο 76ο λεπτό, η Νίκη Βόλου κέρδισε την αξιόμαχη ομάδα του ΑΟ Σκιάθου, σήμερα το πρωί στο γήπεδο "Γ. Σαρρής", επιβεβαίωσε το χαρακτήρα του φαβορί για συνεχίζει στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΕΠΣΘ.

 

 

Το σύνολο του Κώστα Βελιτζέλου μπήκε χαλαρά στο πρώτο ημίχρονο, ίσως και λόγω της ώρας έναρξης. Είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας, δεν μπόρεσε όμως να βρει διαδρόμους προς τα καρέ του Νικολαΐδη καθώς η πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων παρουσιάστηκε με καλή αλληλοκάλυψη και οι αμυντικοί με σωστές επεμβάσεις. 
Στο 3ο λεπτό, σουτ του Κυπτίου απέκρουσε ο Νικολαΐδης στην πρώτη φάση που απείλησε η Νίκη Βόλου, ενώ στο 14ο κεφαλιά του αρχηγού των "κυανόλευκων" δεν ανησύχησε τον γκολκίπερ των γηπεδούχων. Πρώτο σουτ για τη Σκιάθο από τον Νίκο Μιαρίτη στο 18' και δύο λεπτά αργότερα, κεφαλιά του Ναουμίδη, σε κόρνερ, έφυγε άουτ. Στο 37' ο Κυπτίου εκτέλεσε κόρνερ και ο Ναουμίδης πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας, μέσα στη μικρή περιοχή, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, στην καλύτερη φάση της Νίκης στο πρώτο μέρος.
Στην επανάληψη, η Νίκη μπήκε καλύτερα, με πιο δραστήριο παίκτη στα πρώτα λεπτά τον Κλεβί Κόλα. Στο 47' βρέθηκε σε καλή θέση από πλάγια αριστερά για να σουτάρει, όμως προτίμησε κάτι σαν σέντρα σε χώρο που δεν υπήρχε συμπαίκτης του. Λίγο αργότερα, σουτ από την ίδια θέση, έφυγε άουτ, σε καλή ευκαιρία. Διπλή διορθωτική κίνηση από τον πάγκο της Νίκης η είσοδος στον αγωνιστικό χώρο των Ελευθεριάδη, Μέτσε στη θέση των Βουρδάκη, Ματθαίου. Στο 65' ο Σκέμπι πήρε την μπάλα από το κέντρο, προχώρησε και σούταρε από πλάγια αριστερά, από μια θέση που δύσκολα θα μπορούσε να απειλήσει. Η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 70' πλασέ του Μέτσε εκτός μεγάλης περιοχής, εξουδετέρωσε ο Νικολαΐδης σε κόρνερ αφού η μπάλα έσκασε στο τερέν.
Το γκολ σημειώθηκε στο 76ο λεπτό. Από προσπάθεια στον άξονα του Μπαλαράμπε και πάσα του στα αριστερά, ο Ελευθεριάδης μέσα στη μεγάλη περιοχή, με ντρίμπλα ξεμαρκαρίστηκε και με φαλτσαριστό κοντινό σουτ νίκησε τον Νικολαΐδη, δίνοντας προβάδισμα στη Νίκη. Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Σκέμπι σούταρε λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Σταμέλλου, που σήμερα έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα της Νίκης (προέκυψε πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με τον Παπουρτζή να υποφέρει από γαστρεντερίτιδα).
Η Νίκη Βόλου έφυγε νικήτρια από τον αγώνα, που ήταν ειδικών συνθηκών για τους "κυανόλευκους" σε γήπεδο με πλαστικό τερέν και σε πολύ πρωινή -ασυνήθιστη- ώρα. Αξιέπαινη η προσπάθεια των γηπεδούχων που έβαλαν δύσκολα κι αποκλείστηκαν έχοντας προβάλει σθεναρή αντίσταση.

Συνθέσεις:
Σκιάθος: Νικολαΐδης, Τουρναβίτης, Δ. Μιαρίτης, Μπρέγκου, Καμπουρέλης, Γραβάνης, Σκέμπι, Βεργίνης (90+1' Μανωλιός), Φερετζέλης, Σαρρής (83' Τσικούνας), Ν. Μιαρίτης (89' Μυστάκου).
Νίκη Βόλου: Σταμέλος, Κεμάλι, Αναστασίοου, Τσορμπαντζής, Ναουμίδης, Βέργος, Κόλα, Κυπτίου, Βουρδάκης (62' Μέτσε), Μπαλαράμπε (80' Μπιτσάκος), Ματθαίου (62' Ελευθεριάδης).

 

Last modified onWednesday, 13 January 2016 11:33