noodles volos banner

Τεστ ελέγχου φυσικής κατάστασης στην Ένωση Λεχωνίων-Νηλέα

 

Την προηγούμενη Τετάρτη στο γήπεδο των Κάτω Λεχωνίων που διαθέτει φυσικό χλοοτάπητα, διεξήχθησαν τεστ ελέγχου φυσικής κατάστασης των ποδοσφαιριστών της Ένωσης Λεχωνίων-Νηλέα που ύστερα από απουσία ετών, ξανακατεβαίνει στους αγωνιστικούς στίβους.
Η αξιολόγηση έγινε υπό την επιμέλεια του Dr. Ζήση Παπανικολάου και των καθηγητών φυσικής αγωγής με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο, Καλαϊτζή Μαργαρίτη και Σταμέλο Κωνσταντίνο. Παρόντες ήταν 29 ποδοσφαιριστές της ομάδας.
Κατά τη διάρκεια των τεστ συμμετείχε και βοήθησε το συμβούλιο της ομάδας. Τα τεστ που διεξήχθησαν είναι τεστ πεδίου που ελέγχουν με αξιοπιστία και εγκυρότητα διάφορες παραμέτρους της φυσικής κατάστασης των ποδοσφαιριστών. π.χ. αερόβια ικανότητα, ευλυγισία, ευκαμψία, κινητικότητα, ταχύτητα έναρξης, μέγιστη ταχύτητα, αερόβιο-αναερόβιο κατώφλι.
Έγινε ανάλυση των δεδομένων από τον Ζήση Παπανικολάου και τον προπονητή της ομάδας Φάλκο Ευστάθιο και τους προαναφερθέντες καθηγητές φυσικής αγωγής. Σκοπός των τεστ είναι να αξιολογηθεί το αγωνιστικό επίπεδο των παικτών και να εκπονηθεί ένα ενιαίο επιστημονικό πρόγραμμα φυσικής κατάστασης για τη βελτίωσή τους κατά την περίοδο της προετοιμασίας. Τα τεστ θα επαναληφθούν στο τέλος της περιόδου προετοιμασίας ώστε να δημιουργηθεί το πλήρες πρόγραμμα για την αγωνιστική περίοδο.

11930647 1153628904663669 1025588448 n

 

Last modified onTuesday, 08 September 2015 09:14