noodles volos banner

Έφυγε με βαθμό από τη Ριζούπολη

 

Με τον βαθμό της ισοπαλίας έφυγε ο Ολυμπιακός Βόλου από τη Ριζούπολη για την πρεμιέρα των πλέι οφ, ωστόσο είδε την απόσταση από τον Ηρακλή να μεγαλώνει, αφού ο Γηραιός κερδίζοντας την ΑΕΚ έφτασε στους 10 βαθμούς… Το τελικό 0-0 ανάμεσα σε Απόλλωνα και Ολυμπιακό Βόλου κρίνεται δίκαιο, βάσει της εικόνας των δυο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο. Ουσιαστικά ήταν το πιο κακό παιχνίδι της πρεμιέρας, με τις δυο ομάδες να παίζουν συντηρητικά. Ο Απόλλων είχε πιο κλασικές ευκαιρίες να πάρει το τρίποντο, αλλά πότε οι παίκτες του δεν τελείωναν καλά τις φάσεις, πότε ο Ρίζος ήταν σε ετοιμότητα. Ο Ολυμπιακός όμως είχε περισσότερες φάσεις και ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καλύτερος. 

Μέτριο θέαμα

Κακό πρώτο ημίχρονο, μέτριο θέαμα και λίγες καλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, γενικότερο βέβαια χαρακτηριστικό της αναμέτρησης.  Στο 21’ ένα μακρινό σουτ του Γιαλούση, ήταν περισσότερο της απελπισίας, ωστόσο αποτέλεσε τη μοναδική τελική προσπάθεια μέχρι και το 37’. Τότε που ο Απόλλωνας, ή καλύτερα ο Σουάνης βγήκε «φάτσα» με το τέρμα, αλλά ο Ρίζος του έκλεισε το οπτικό πεδίο και με γυριστό σουτ πέφτοντας έστειλε την μπάλα ψηλά πάνω από τα δοκάρια.

Στο 39' ωραία ατομική προσπάθεια του Κυζιρίδη, σταμάτησε μέσα στην περιοχή μετά από μονομαχία με τον Ψιάνο κι αν ο παίκτης των ερυθρολεύκων διαμαρτυρήθηκε δεν  υπήρχε κάτι μεμπτό στη φάση. Με δύο σουτ, ένα για την κάθε ομάδα, στο τελευταίο πεντάλεπτο ολοκληρώθηκε το κακό πρώτο μέρος, με τον Ανγκούλο να είναι άστοχος στέλνοντας την μπάλα άουτ και τον Ταϊρη αμέσως μετά να μαζεύει με διπλή προσπάθεια από σουτ του Μπιτάνγκ.

Καλύτερος στην επανάληψη

Καλύτερος ήταν ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μέρος, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Αντίθετα ο Απόλλων στην τελευταία φάση του αγώνα παραλίγο να πάρει τη νίκη. Χρειάστηκαν να περάσoυν 17 λεπτά αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο για να δει μία καλή στιγμή,  ο λιγοστός κόσμος που βρέθηκε στις κερκίδες του γηπέδου της Ριζούπολης. Αυτή προήλθε από τον Κυζιρίδη, αλλά και πάλι ο Ταϊρης ήταν εκεί για να μπλοκάρει το πλασέ του. Στο 84’ ο Διαμαντόπουλος από το ύψος του πέναλτι έπιασε ένα γυριστό σουτ, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, ενώ ο νεαρός Σκοπελίτης τρία λεπτά μετά χειροκροτήθηκε όταν δοκίμασε από μακριά το πόδι του, αναγκάζοντας τον Ταϊρη σε επέμβαση.

Στο 93’ πάντως ο Απόλλων λίγο έλειψε να κλέψει το ματς. Σε μία φάση διαρκείας τα καρέ του Ρίζου, ο Τζιώρας εκμεταλλεύτηκε λάθος απόκρουση του Μπάρμπα, μπήκε στη φάση και προσπάθησε να σκοράρει με κεφαλιά, αλλά ο Ρίζος με θεαματικό τρόπο έβγαλε την μπάλα πάνω στη γραμμή σώζοντας τον βαθμό.

ΑΠΟΛΛΩΝ Σμύρνης: Ταϊρης, Ψιάνος, Γκόλιας, Κοτσώνης, Γεωργίου, Ηρακλής, Πινέιρο (58' Βασιλαντωνόπουλος), Σουάνης, Ανγκούλο (57' Φαρινόλα), Λαγός (62' Καραδέμητρος), Τζιώρας.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Ρίζος, Γιαλούσης, Ζέρης, Μακρυδημήτρης, Μπάρμπας, Τριανταφυλλάκος, Μπουτζίκος, Νικολιάς (88' Καρράς), Μπιτάνγκ, Κυζιρίδης (75' Σκοπελίτης), Μπαλντοβαλίεφ (60' Διαμαντόπουλος).

 

Last modified onSunday, 26 April 2015 21:46