noodles volos banner

O απολογισμός της σεζόν για τον Παγασητικό

Στην 6η θέση της βαθμολογίας της Β' ΕΠΣΘ κατετάγη ο Παγασητικός Αλυκών συγκεντρώνοντας 30 βαθμούς κι έχοντας πολύ καλή πορεία αν αναλογιστεί κανείς ότι η ομάδα δημιουργήθηκε από το μηδέν. Ο απολογισμός ήταν εννιά νίκες, τρεις ισοπαλίες και οκτώ ήττες με τέρματα 50-40. Εντός έδρας, σημείωσε πέντε νίκες,μ πήρε δύο ισοπαλίες και είχε τρεις ήττες (γκολ 33-23), εκτός έδρας είχε 4-1-5 όσον αφορά στα αποτελέσματα (γκολ 17-17). Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Παγασητικός ήταν η μοναδική ομάδα που κέρδισε φέτος την πρωταθλήτρια Σκόπελο, είχε τη δεύτερη καλύτερη επίθεση αλλά δέχονταν εύκολα γκολ, ενώ επίσης είχε μία άλλη ιδιαιτερότητα ως η μόνη ομάδα που προχώρησε σε αλλαγή προπονητή στη Β' Κατηγορία: τη σεζόν άρχισε στα επτά πρώτα ματς ο Στέργιος Σιαμέτης, μετά ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Γιώργος Καραμίχαλος.

Τον απολογισμό της σεζόν κάνει στο magnesiasports ο Μανώλης Καράνταγλης, ο 36χρονος κεντρικός αμυντικός κι αρχηγός του Παγασητικού που κουβαλάει πορεία πολλών ετών στα τοπικά γήπεδα (με Απόλλωνα Καναλίων, Πρωτεσίλαο, Δάφνη, Διόνυσο, Έλαφο Αγιάς, Ερμή Ν. Ιωνίας, Ρήγα Φεραίο Κισσού, Χιλιαδού, Θεσσαλικό) και φέτος αγωνίστηκε περισσότερα λεπτά από κάθε άλλον συμπαίκτη του, συνολικά 1700.
Χαρακτήρισε καλή την πρώτη σεζόν: “Για μια ομάδα που συστάθηκε με μηδέν δελτία από την αρχή, η πρώτη χρονιά μπορεί να χαρακτηριστεί αρκετά καλή. Δημιουργήθηκε ένα ρόστερ με αρκετούς  έμπειρους και καλούς ποδοσφαιριστές, που δεν είχαμε παίξει μαζί όμως άλλη φορά. Το πρόβλημα αυτό, δηλαδή ότι δεν είχε δέσει το σύνολο φάνηκε στο ξεκίνημα αλλά και μετά τον Ιανουάριο όταν έγιναν πολλές αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό. Προς το τέλος της σεζόν, θεωρώ ότι η ομάδα μας έδειξε μεγάλη βελτίωση και το μεγάλο κέρδος είναι ότι απέκτησε κορμό για την επόμενη σεζόν” και αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά του Παγασητικού: “Ήμασταν ομάδα με θέαμα στους αγώνες μας. Σκοράραμε με ευκολία αλλά δεχθήκαμε πολλά γκολ. Έτσι, όσοι παρακολουθούσαν τα παιχνίδια μας, έφευγαν ευχαριστημένοι και γεμάτοι από το γήπεδο. Επαναλαμβάνω ότι η χρονιά κρίνεται καλή με δεδομένο ότι η ομάδα ήταν καινούργια και μην ξεχνάτε ότι μέχρι λίγες αγωνιστικές πριν το τέλος, ήμασταν μέσα στο παιχνίδι για την άνοδο. Τον Ιανουάριο έγιναν πολλές μεταγραφές κι αυτό έπαιξε το ρόλο του στην τελική έκβαση καθώς στην ουσία το ρόστερ φτιάχθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες. Η έλευση του νέου προπονητή έφερε και νέους παίκτες, με αποτέλεσμα η χημεία να επιτευχθεί λίγο αργότερα. Πάντως, θεωρώ ότι εάν είχαμε περισσότερα παιχνίδια στο πρωτάθλημα, ο Παγασητικός θα προλάβαινε να βγει στην πρώτη τετράδα. Άργησε να δέσει το σύνολο αλλά δείξαμε ότι είχαμε μεγάλες δυνατότητες”.
Σχετικά με τα προβλήματα, ο Μανώλης Καράνταγλης είπε: “Σημαντικότερο πρόβλημα ήταν το γηπεδικό όπως ίσως σε όλες τις ομάδες του Βόλου. Ο σύλλογος δεν έχει δική του έδρα ούτε η ΕΠΣΘ μάς εξασφάλισε γήπεδο και έτσι, η διοίκηση “έτρεχε” συνέχεια για αυτό το θέμα, δίνοντας πολλά λεφτά. Κάναμε προπονήσεις και παίζαμε τα εντός έδρας ματς σε ιδιωτικά γήπεδα, εκτιμώ ότι ήμασταν η μόνη ομάδα που το έκανε αυτό. Καταλαβαίνετε ότι ξοδεύτηκαν πολλά χρήματα για να παίξουμε”.
Από την άλλη, εξήρε το έργο της διοίκησης: “Ο Παγασητικός είναι μια ιστορική ομάδα με τη δική του πορεία στο χώρο του τοπικού ποδοσφαίρου και ήταν ευχάριστο ότι ακούστηκε ξανά στα ονόματα των παραγόντων, των προπονητών, των παικτών και των φιλάθλων. Η ομάδα αναβίωσε χάρη στις προσπάθειες των ανθρώπων της διοίκησης που από την πρώτη στιγμή ήταν δίπλα σε εμάς τους ποδοσφαιριστές. Από την εμπειρία μου στο χώρο, μπορώ να πω με σιγουριά ότι η διοίκηση, εκτός των χρημάτων, έδειξε ζήλο και μεράκι για να δημιουργήσει ένα υγιές σωματείο. Αποτελείται από νεαρά άτομα που θέλουν να ασχοληθούν από αγάπη με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Τα δείγματα γραφής τους ήταν πολύ θετικά και πιστεύω ότι του χρόνου θα είμαστε ακόμη καλύτεροι, θα κάνουμε τη διαφορά στον αγωνιστικό και στον εξωαγωνιστικό τομέα. Θέλω να προσθέσω ότι από τις λίγες ομάδες που αγωνίστηκα, δεν υπήρχε γκρίνια ούτε στην αρχή ούτε στα μισά της περιόδου όταν άλλαξε το ρόστερ κατά πολύ. Όλοι οι χαρακτήρες ήταν άψογοι, δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα και το μόνοι που μας έλειψε για να πετύχουμε το κάτι παραπάνω, ήταν να αποκτήσουμε πιο σύντομα ομοιογένεια στον αγωνιστικό χώρο”.
Τέλος, ο αρχηγός του συλλόγου των Αλυκών σχολίασε πως “οι τέσσερις ομάδες που ανέβηκαν, δίκαια βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις”, ενώ χαρακτήρισε καλό το πρωτάθλημα αλλά μικρό σε διάρκεια με αποτέλεσμα για πέντε-έξι μήνες να μην υπάρχει αγωνιστική δράση.

Φ.Γ.

pagas1 - Copy

Last modified onThursday, 23 April 2015 12:16