noodles volos banner

«Χ»αμένη ευκαιρία στην Άμφισσα

Μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να πάρει το διπλό, να ξεκινήσει δυναμικά τη νέα χρονιά και να διατηρηθεί σε επαφή με το γκρουπ των πρωτοπόρων, πέταξε ο Ολυμπιακός Βόλου στην Άμφισσα. Οι ερυθρόλευκοι για την 11η αγωνιστική της Football League, παραχώρησαν ισοπαλία στον ουραγό Φωκικό, πραγματοποιώντας μέτρια εμφάνιση, προβληματίζοντας τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά και έδειξαν οτι χρειάζονται ενίσχυση.

Ο Ολυμπιακός μετά από ένα κακό πρώτο μέρος χωρίς ευκαιρίες στο ενεργητικό του, κατάφερε να ανοίξει το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Διαμαντόπουλου στο 64’, ωστόσο έξι λεπτά μετά ο Φωκικός ισοφάρισε με κεφαλιά του Καλλέργη.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης οι δέκα κίτρινες κάρτες που έδειξε ο διαιτητής Βάτσιος, οι έξι για παίκτες του Ολυμπιακού.  

Με τον Καρρά στην ενδεκάδα

Με τον Σταμάτη Καρρά να επιστρέφει μετά από επτά μήνες στην αγωνιστική δράση και να παίρνει θέση στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού, παρέταξε την ομάδα ο Γιώργος Κούτσης στην Άμφισσα. Ο Καρράς είχε να αγωνιστεί από τις 7 Μαΐου όταν και τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο στο παιχνίδι με την Κέρκυρα και έγινε αλλαγή στο 21ο λεπτό της συνάντησης.

Έτσι αποτέλεσε την… εσωτερική μεταγραφή του Ολυμπιακού για το νέο έτος και ήταν στους έντεκα εκλεκτούς του νεαρού τεχνικού για το παιχνίδι με τον Φωκικό καλύπτοντας το δεξί άκρο της άμυνας. Από κει και πέρα η υπόλοιπη ενδεκάδα ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη με τους Γιαλούση και Μπάρμπα στόπερ, τον Μαργαρίτη στο αριστερό άκρο της άμυνας και τον Κολίτσι να υπερασπίζεται την εστία. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής με ανασταλτικό ρόλο αγωνίστηκαν οι Ρόκας και Μακρυδημήτρης, ενώ Νικολιάς, Μπιτάνγκ και Θέος ήταν η τριπλέτα που πλαισίωνε τον μοναδικό προωθημένο Διαμαντόπουλο στην επίθεση.  

Ανύπαρκτος επιθετικά ο Ολυμπιακός

Κακό θέαμα με ελάχιστες φάσεις παρακολούθησαν οι λιγοστοί θεατές που βρέθηκαν στο γήπεδο της Άμφισσας στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα ανάμεσα σε Φωκικό και Ολυμπιακό. Καμία ομάδα δεν έδειξε να βρίσκεται σε καλή μέρα, ενώ οι ερυθρόλευκοι επιφυλακτικοί στο παιχνίδι τους δεν κατέγραψαν στο ενεργητικό τους μία ευκαιρία…

Ο Φωκικός ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά και πάτησε με αξιώσεις περιοχή σε δύο περιπτώσεις στο πρώτο δεκάλεπτο. Στην πρώτη, μόλις στο 2’ ο Ντάμπος έκανε το γυριστό σουτ για να περάσει η μπάλα άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης έκανε τη σέντρα για να μπλοκάρει ο Κολίτσι προ του Γεωργουσόπουλου που «καιροφυλακτούσε».

Ο Ολυμπιακός μετά το πρώτο δεκάλεπτο ανέκτησε τον έλεγχο του αγώνα, είχε την κατοχή, αλλά ήταν φλύαρος χωρίς να μπορεί να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις. Δύο κόρνερ που κέρδισε ήταν ό,τι κατάφερε στο πρώτο 20λεπτο. Στο 27’ μία άτσαλη προσπάθεια σε απομάκρυνση της μπάλας από τον Γιαλούση, παραλίγο να στοιχίσει στον Ολυμπιακό, αλλά ο Κολίτσι έδιωξε πριν παραβιαστεί η εστία του. Στο 34’ ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων μπλόκαρε σταθερά μετά από σουτ του Ντάμπου, με την μπάλα να κοντράρει και να αλλάζει πορεία.

Η ομάδα του Γιώργου Κούτση επιθετικά δεν είχε να επιδείξει την παραμικρή ευκαιρία και έτσι οι δύο αντίπαλοι πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ και με τη Βολιώτικη ομάδα να προβληματίζει με την εικόνα της.   

Προηγήθηκε αλλά δεν το κράτησε

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησαν το δεύτερο μέρος οι δυο ομάδες, ωστόσο ο Γιώργος Κούτσης βλέποντας πως η ομάδα του είχε πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι, έκανε γρήγορα- γρήγορα τις διαφοροποιήσεις του στην ενδεκάδα. πέρασε ακόμη έναν επιθετικογενή ποδοσφαιριστή στο γήπεδο και συγκεκριμένα τον Μέζα, στη θέση του Καρρά. Αυτή η αλλαγή έγινε στο 55’ με τον Γιαλούση να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας και τον Μακρυδημήτρη να γυρίζει ως στόπερ. Τρία λεπτά μετά μπήκε και ο Μαρτίνεθ στο παιχνίδι αντί του Θέου.

Πριν τις αλλαγές οι δυο ομάδες είχαν να επιδείξουν από μία τελική προσπάθεια, ο Ολυμπιακός ένα σουτ του Μπιτάνγκ στο 49’, που δεν ανησύχησε τον Τσεκρέζι που μπλόκαρε, ενώ ο Μουστάκης απείλησε με σουτ για τους γηπεδούχους στο 51’, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Ο Μέζα από τα πρώτα λεπτά έκανε αισθητή την παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο. Και αν στο πρώτο του τετ α τετ με τον Τσεκρέζι ο Διαμαντόπουλος νικήθηκε στο 61’ από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, τρία λεπτά μετά πήρε την εκδίκηση του. Συγκεκριμένα κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή από τον Μουστάκη στην περιοχή και το εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος γράφοντας το 0-1.

Δυστυχώς όμως ο Ολυμπιακός δεν κράτησε για πολύ το υπέρ του σκορ. Στο 70’ ο Φωκικός έφερε ξανά το παιχνίδι στα ίσια, ισοφαρίζοντας σε 1-1 με κεφαλιά του Καλλέργη. Οι ερυθρόλευκοι έδειξαν να επηρεάζονται ψυχολογικά από τη γρήγορη ισοφάριση. Ο ρυθμός έπεσε και το μοτίβο άρχισε να θυμίζει το πρώτο κακό ημίχρονο. Στο 81’ ωστόσο η ομάδα της Άμφισσας απείλησε με τον Ντάμπο, που εκτέλεσε φάουλ για να μπλοκάρει στη γωνία του ο Κολίτσι. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα. Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να αντιδράσει και μοιραία έμεινε στην ισοπαλία και στον έναν βαθμό, από ένα παιχνίδι που υπολόγιζε τρεις πόντους... 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ LIVE ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Οι συνθέσεις:

ΦΩΚΙΚΟΣ (Γιάννης Λύτρας): Τσεκρέζι, Μουστάκης, Καντούτσης, Παπαδόπουλος, Σκαρίμπας, Καλλέργης, Ντάμπος (93' Πολυχρονάκης), Γεωργουσόπουλος, Ευαγγελιδάκης (94' Πρίφτι), Ρεβυθόπουλος, Ζαχαρόπουλος (77' Καρυπιάδης)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Γιώργος Κούτσης): Κολίτσι, Γιαλούσης, Καρράς (55' Μέζα), Μακρυδημήτρης, Μαργαρίτης, Ρόκας, Μπάρμπας, Μπιτάνγκ (83' Σκοπελίτης), Θέος (58' Μαρτίνεθ), Νικολιάς, Διαμαντόπουλος

Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)

Βοηθοί: Παπανικολάου, Κωνσταντόπουλος (Κορινθίας)

 

Last modified onSunday, 04 January 2015 17:06