noodles volos banner

Μία χαμένη χρονιά για τον Ολυμπιακό

Χαμένη χρονιά θεωρείται το 2014 για τον Ολυμπιακό Βόλου, που απέτυχε να επιστρέψει στη Super League, αλλά και βρίσκεται μακριά από τις φιλοδοξίες του με το «κλείσιμο» της χρονιάς στη Football League.

Αναμφίβολα η ερυθρόλευκη ομάδα, αλλιώς σχεδίαζε τη χρονιά που φεύγει και οι περισσότεροι θα τη θυμούνται για την «αυτοκτονία» στα πλέι οφ ανόδου. Ο Ολυμπιακός ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί, αλλά κατάφερε να χριστεί ιδανικός αυτόχειρας, κατακτώντας την τρίτη θέση στα πλέι οφ.

Ήταν όμως και μία περίεργη χρονιά για τον Ολυμπιακό Βόλου. Με πολλές ατυχίες και τραυματισμούς.

«Τρένο» στο πρωτάθλημα, ανατροπή στα πλέι οφ  

Ο Ολυμπιακός Βόλου έμπαινε στο 2014 με πολλές φιλοδοξίες και πολλά όνειρα για τη συνέχεια. Δικαιολογημένα άλλωστε, αφού τα πράγματα κυλούσαν βάσει σχεδίου γι αυτόν. Οι ερυθρόλευκοι τερμάτισαν στην πρώτη θέση του Νοτίου Ομίλου με 56 βαθμούς έναντι 48 των δεύτερων Χανίων. Ο απολογισμός τους ήταν 17 νίκες, πέντε ισοπαλίες και τέσσερις ήττες. Τα 54 γκολ αποτέλεσαν την κορυφαία επιθετική συγκομιδή στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Τελικά στα πλέι οφ όμως έγινε η μεγάλη ανατροπή.

Η άτυχη επιλογή του Κοκότοβιτς

Με τον Μάνουελ Ρόκα να έχει αναλάβει χρέη πρώτου προπονητή από τις 23 Οκτωβρίου, η ομάδα βάδιζε σταθερά προς τον στόχο της. Ο Ισπανός πρώην τερματοφύλακας και βοηθός του Γιώργου Βαζάκα, μετρούσε στον πάγκο μέχρι τη στιγμή που έφυγε 18 νίκες, τρεις ισοπαλίες και μόλις δύο ήττες. Η μία από αυτές όμως, από τον Παναιγιάλειο στο ΕΑΚ, ήταν αρκετή για να κάνει τη διοίκηση να τον αλλάξει και να κάνει μία άτυχη επιλογή με τον Ντράγκαν Κοκότοβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός έμεινε κάτι παραπάνω από έναν μήνα στον πάγκο της ομάδας. Με αυτόν μπήκε ο Ολυμπιακός με οκτώ βαθμούς διαφορά στα πλέι οφ, που του έφεραν έξι πόντους, ωστόσο η ήττα από τη Νίκη στο ΕΑΚ και από τον Φωστήρα στον Ταύρο, τον έφεραν στην έξοδο.

Ο Νίκος Παντέλης ήταν αυτός που ανέλαβε να βγάλει τον Ολυμπιακό από τη δύσκολη θέση αλλά δεν τα κατάφερε. Με πολλούς τραυματισμούς και ατυχίες, η ομάδα έφτασε να διεκδικεί μέσω μπαράζ με την Ξάνθη την άνοδο της, αλλά ηττήθηκε και έμεινε εκτός…

Ο Ολυμπιακός επηρεάστηκε πολύ από την ήττα από τη Νίκη στο ΕΑΚ και έκτοτε δεν συνήλθε. Μπήκε στα πλέι οφ με μεγάλο διπλό στην Κέρκυρα και όλοι πίστεψαν ότι γι αυτόν τα πράγματα είχαν κριθεί. Όμως τελικά η ήττα στο τοπικό ντέρμπι έφερε τα πάνω κάτω.

Αλλαγή σκυτάλης

Μετά την αποτυχία στα πλέι οφ και τις αντιδράσεις του κόσμου, ο πρόεδρος της ομάδας Δημήτρης Καραγιάννης δηλώνει την αποχώρηση του από την ΠΑΕ. Βάζει πωλητήριο αλλά δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Έτσι οι Βαρούτσικος και Τόρης βγαίνουν μπροστά για να βοηθήσουν την ομάδα. Ο πρώτος εκλέγεται πρόεδρος και ο δεύτερος αναλαμβάνει ρόλο αντιπροέδρου.  

Με Παντέλη στον πάγκο και ανανέωση στο ρόστερ

Παρά το γεγονός ότι χάθηκε η άνοδος, ο Νίκος Παντέλης έμεινε στον πάγκο και τη νέα σεζόν. Η διοίκηση αποφάσισε να κάνει ανανέωση στο ρόστερ της, να ξεφορτωθεί βαριά συμβόλαια, να ρίξει τον μέσο όρο ηλικίας και να εμπιστευτεί νεαρά παιδιά, όπως ο Ζέρης, ο Κεσίδης κ.α.  Ο στόχος παρέμεινε ο ίδιος. Τα πλέι οφ και η άνοδος…

Η πορεία του Ολυμπιακού μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα της Football League είναι προβληματική. Οι ερυθρόλευκοι έχουν υποστεί ήδη δύο ήττες στην έδρα τους από Ζάκυνθο στην πρεμιέρα και από τον Τύρναβο,  που τους έχουν στοιχίσει. Συνολικά σε εννιά παιχνίδια που έχουν δώσει μετρούν τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία και τέσσερις ήττες. Ο απολογισμός τους δεν είναι ικανοποιητικός και αυτό τους έχει φέρει στην 5η θέση της βαθμολογίας του Βορείου Ομίλου, έντεκα βαθμούς μακριά από την πρώτη θέση που φιγουράρει η Λαμία (μετράει έναν αγώνα περισσότερο). Ο Γιώργος Κούτσης έχει αναλάβει από τις 18 Νοεμβρίου την τεχνική ηγεσία της ομάδας, αφού ο Νίκος Παντέλης παραιτήθηκε λόγω ενός προσωπικού προβλήματος. 

Οι ερυθρόλευκοι θέλουν το 2015 να τους δώσει ότι τους στέρησε το 2014. Την άνοδο. Κι αν αυτή τη στιγμή δεν πείθουν ότι μπορούν να πετύχουν τον στόχο τους, υπάρχει το παράδειγμα της περσινής χρονιάς. Όταν ξεκίνησαν από την κορυφή και στο τέλος ανατράπηκαν όλα. Τώρα ίσως γίνει το αντίθετο και το τέλος είναι χαρούμενο για τον Ολυμπιακό… 

 

Last modified onWednesday, 31 December 2014 08:34