noodles volos banner

Στα 700.000 ευρώ το χρέος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου

Για το οικονομικό άνοιγμα της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και τα χρέη που έχει αναφέρθηκε ο Γιώργος Βαρούτσικος, στη συνέντευξή του στο Ράδιο Ένα. Τόνισε πως λόγω προστίμου από το ΙΚΑ για κάποια παρατυπία στα βιβλία τα προηγούμενα χρόνια, χάθηκε προηγούμενη ρύθμιση και επιβλήθηκε το πρόστιμο στην αρχική του μορφή. Αυτά σε συνδυασμό με κάποιες προσφυγές, από τον Τικάο στη ΦΙΦΑ και τον Γκούρμα που ζητάει 100.000, ανεβάζουν το χρέος της βολιώτικης ΠΑΕ περίπου στα 700.000.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε για το θέμα αυτό ο Γ. Βαρούτσικος: "Η ομάδα είχε ρυθμίσει τα χρέη της επί εποχή Βασιλειάδη με το νόμο Ορφανού. Αυτές οι ρυθμίσεις που τηρούνται ευλαβικά ήταν στην εφορία και το ΙΚΑ. Τότε είχαν μειωθεί στα 500-600 χιλιάρικα και έχουν μείνει ακόμη 30 δόσεις, περίπου 150.000 ευρώ. Πέρυσι το καλοκαίρι διατάχθηκε όλες οι ΠΑΕ να ελεγχούν από το ΙΚΑ από το 2004 και μετά. Στον έλεγχο που έγινε που εμείς δεν γνωρίζαμε, προκύψαν κάποιες διαφορές της τάξεως των 150.000 ευρώ και δεχθήκαμε πρόστιμο από το ΙΚΑ γιατί διαπίστωσαν ότι στο πορτοκαλί βιβλίο είχαμε πληρωμένους τους παίκτες την εποχή του Μπέου, αλλά ο λογιστής δεν είχε γράψει τα ονόματά τους. Έτσι, το πρόστιμο ήταν 500 ευρώ για κάθε ποδοσφαιριστή. Και δεν πέρασαν λίγοι από την ομάδα σε αυτά τα χρόνια. Πληρώνουμε κανονικά αλλά χάσαμε τη ρύθμιση, αναβίωσε το πρόστιμο που είχαμε ρυθμίσει, κι έγινε 350.000, πηγαίνοντας στην παλιά του μορφή. Εκεί που είχαμε να κλείσουμε στα 150.000 τα χρέη, πήγαμε στα 500.000 όλα μαζί. Κινηθήκαμε με δικηγόρους για να πούμε ότι το πρόστιμο αυτό είναι παράλογο. Έπειτα, ήρθαν κάποιες προσφυγές που δεν περιμέναμε. Όταν διαλύθηκε η ομάδα το 2011, κάποιος παίκτης Τικάο έκανε προσφυγή στη ΦΙΦΑ. Μάς ήρθε το κατοστάρι του Γκούρμα, αμέσως τα 500 γίναν 600 χιλιάρικα".

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει κάποιος άνθρωπος να αναλάβει το Βόλος FC, απάντησε: “Εμείς δεν έχουμε δεχθεί καμία πρόταση από κανέναν. Όποιος κι αν έρθει, εμείς θα είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια αυτή γιατί κοιτάμε την πόλη μας, η ομάδα είναι της πόλης και όχι ενός επενδυτή που θα είναι δύο-τρία χρόνια. Για να έρθει κάποιος να πάρει την ομάδα, θα πρέπει να να έχει άμεσα συμφέροντα με την πόλη, να γίνει κάτι μεγάλο για να έχει οικονομικό ενδιαφέρον για να επενδύσει στην ομάδα. Μία είναι η λύση, να μπούνε επιχειρηματίες μαζί με εμάς. Αν θέλουμε να υπάρχουμε στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι, πρέπει η πόλη να βγάλει επιχειρηματίες που θα διοικήσουν το βολιώτικο ποδόσφαιρο, μην περιμένουμε Μεσσίες.
Όταν πήραμε την ομάδα με τον κ. Τόρη, είπαμε ότι θα μπούμε μπροστά για να κρατήσουμε τον Ολυμπιακό Βόλου στη Φούτμπολ Λιγκ. Είπαμε να κάνουμε άνοιγμα προς τους Ολυμπιακούς και τους Βολιώτες επιχειρηματίες, αλλά δυστυχώς έχουμε μείνει μόνοι μας, όλοι μας γυρνάνε την πλάτη. Θα προτιμούσα να συνασπιστούμε 10-20-30 επιχειρηματίες, να έχουμε ισομερή μερίδια στην ομάδα και να κάνουμε θαύματα. Η δυναμική είναι τεράστια. Αυτό το επιχειρηματικό πλάνο είναι ό,τι καλύτερο για την πόλη μας. Μόνο όταν επιχειρηματίες της πόλης πάρουμε τα πράγματα στα χέρια τους, τότε θα είναι καλύτερα για την ομάδα".

 

 

Last modified onMonday, 15 December 2014 11:38